aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: rajzás Takács Máté
2018. július 08. 17:38:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A Marvel folytatja menetrendszerű aratását az amerikai mozikban A Hangya és a Darázs premierjével, miközben az agresszívebb hajlamot is kiélhették a nézők ezen a függetlenség napján is a The First Purge révén.

antman2.jpg

> új filmek
A Bosszúállók: Végtelen háború evidens sikere és a befejezése hagyta űr is tett róla kellőképpen, hogy a 2015-ös, korrekt sikert találó A Hangya folytatása szintet lépjen, és így egyetlen egyéni hős se maradjon már 200 millió dollár alatt kapuit zárva. A Hangya és a Darázs (Ant-Man and The Wasp; hazai bemutató: július 26.) több mint 4200 moziba repült be a függetlenség napját követő hétvégén, és ugyan a lehetőségeihez nem felérő, de az idei képregény-adaptáció-abundanciát figyelembe véve ütős összeget szorgoskodott össze - egészen pontosan 76 millióval áll az élen. A Disney amúgy is képtelen éve tovább erősödik tehát, az első részt felülmúló nézői és kritikai értékelések pedig csak habként ülnek a 20. film tortáján. És ez igazán figyelemreméltó teljesítmény, hogy ennyi produkció után is ilyen stabil a helyzet. A Hangya és a Darázs ugyan kap júliusban pár helykövetelőt a nyakába, 210 millió dollárra hivatott lehet, és az nem fest rosszul a 162 millióra taksált gyártási költség mellett. Mit lehet még hozzátenni? Ant-Man and The Wasp will return...

Ritka bravúr, amit A bűn éjszakája-sorozat végre tudott hajtani. Horrorszériáknál igen ritka, bár mostanság azért nem példátlan (elég a Démonok között holdudvarára gondolni) dolog, hogy növelni vagy akár csak szintet tartani is képes egy-egy újrahasznosított rémisztgető. A Universal olcsó pénztermelő-gépezete epizódról epizódra nagyobb összeget halmozott fel, és a negyedik részre, vagyis a The First Purge-dzsel el is értek az elkerülhetetlen "hogyan kezdődött?"-höz. Az amerikai nézők még most is erősen érdekeltek az egymás büntetlen bántalmazásában, hiszen a film a szerdai nyitányakor 9,5 milliót hasított ki, a hétvégét pedig közel 14 millió dollárral kezdte meg. A rendes nyitány ezt követően 17 millió dolláron alakult, ami a hétközbeni premier kereslet-lefékezési hatása mellett igen jó, és az öt napos eredményt 31 millióra dobja. Tekintve, hogy csak 13 milliót emésztett fel, lesznek még további tisztítgatások. Addig is ez is 60 millió dollár fölé szólhat. És most azért bánhatja a magyar közönség, hogy nem hogy elsőre semmibe vette a sorozatot, de másodjára még jobban semmibe vette.

> korábbi filmek
A hihetetlen család 2. 29 millió dollárt jegyez negyedik hétvégéjén, és elég kényelmes ám neki, hogy egyéb családi film még nincs színen. A Disney monstre pénz-betakarítója átzakatolt az 500 millió dolláros bevételi határon, s közben az eddigi legnagyobb bevételű animációs film lett, épp a Szenilla nyomábant nyugdíjazva. És ami azt illeti, nézők számában is igen előkelő helyezést tud már magáénak, hiszen csak négy korábbi film van előtte.

28,6 milliós harmadik körrel a Jurassic World: Bukott birodalom áttrappolt a 300 milliós határon. A Universal látványossága természetesen árnyéka csak az első résznek, de amúgy egészen jól állja a sarat. A 400 millió még a pakliban, bár nehéz lesz további 3D-s attrakciók érkezése mellett becserkészni. A globális milliárd mindenesetre már a kasszákban.

Az Ocean's 8 - Az évszázad átverése derék módon tartja magát a listán, ennek eredményeképpen megelőzte a Twelve-et és a Thirteent. A Warner bizonyára már a 9-on ügyködik, George Clooney bevonásával valamilyen módon...

> végszó & ami jön
Bár pár millió azért maradt bennük, a premierek a tavalyihoz amúgy sem tudtak volna felérni, hiszen akkor a Pókember: Hazatérés jóval mélyebb benyomást tett a listára. A Hangya és a Darázs két kihívót kap a nyakába az első helyért, azok közül pedig a Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció tűnik az esélyesebbnek, hogy megugorja a 40 milliót. Dwayne Johnson közben a Felhőkarcolóval próbálja simábban bevenni majd a 100 milliót, mint ahogy teszi még most is a Rampage - Tombolással.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  A Hangya és a Darázs $76.0m $76.0m $162m
2  A hihetetlen család 2. $29.0m $504.3m $200m
3  Jurassic World: Bukott birodalom $28.6m $333.3m $170m
4  The First Purge $17.2m $31.1m $13m
5  Sicario 2: A zsoldos $7.3m $35.3m $35m
6  Uncle Drew $6.6m $29.9m $19m
7  Ocean's 8 - Az évszázad átverése $5.3m $126.8m $70m
8  Haverok harca $3.1m $48.3m $28m
9  Won't You Be My Neighbor? $2.6m $12.4m n.a.
10  Deadpool 2. $1.7m $314.5m $110m

 

Címkék

horror disney box office marvel universal sequel ant man and the wasp the first purge

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr7714100741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása