aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ezen a hétvégén, korábban... (2017/44.) Takács Máté
2017. november 04. 16:05:00

Kategória: boxoffice 1 komment

A Thor: Ragnarök lerohanja az amerikai és magyar mozikat is november első hétvégéjén, ami meglehetősen izgalmas időpont már jó ideje a naptárban, már ha valami igazán nagyot szóló kasszafilmet keresünk. Mióta van ez így? Mi állt az élen 5, 10, 15, 20 éve a tengerentúlon és nálunk? Most kiderül.

usa_2017_44.pngAz amerikai listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

5 éve...
odaát
A Rontó Ralph ($49M/$189,4M) elkezdte a Disney Animation novemberi zúzását, Robert Zemeckis pedig emlékeztette magát, milyen igazán sikeres és kritikailag is méltatott filmet rendezni az ugyancsak szárnyaló Kényszerleszállással ($24,9M/$93,8M).

errefelé
A Rontó Ralph itthon másra emlékeztetett, midőn kevesebb mint 10 ezren ültek be rá az első hétvégén, csupán az 5. helyet engedve a príma kis animációs filmnek. A Skyfall toronymagasan vitte második víkendjét is.

10 éve...
odaát
Denzel Washington ekkor is ott volt az élbolyban, sőt az élen: az Amerikai gengszter ($43,6M/$130,2M) óta Ridley Scott hét (!) filmet forgatott, de csak egy volt sikeresebb (a Mentőexpedíció). A Mézengúz ($38M/$126,6M) szintén kellemesen zümmögte körbe a kasszákat.

errefelé
A tengerentúlon nem kértek belőle, mi viszont faltuk az Agyő, nagy ő! poénjait csaknem 55 ezres kezdőközönséggel. Ben Stiller szokásos sületlenkedései a 200 ezres határról végül lemaradtak, de ettől még tiszta sikerfilmről beszélhetünk - a fickó is csak a Trópusi viharral verekedte már feljebb magát.

15 éve...
odaát
A Télapu 2: Veszélyben a karácsony ($29M/$139,2M) stabilan nyitott és a téli szünetben végig meghatározó pont maradt, amit a Disney A kincses bolygó négy héttel későbbi bemutatóját követően már inkább sajnált... A harmadik rész pár évvel rá már csak nyögdécselt. Szintén premier volt, és Eddie Murphy számára kétségtelen jel az Én, a kém ($12,8M/$33,6M), ami épp úgy elbukott, mint pár hónappal korábban a Pluto Nash: Legény a Holdon, s még korábban a Showtime - Végtelen & képtelen.

errefelé
A vörös sárkány újfent izgalmas néznivalót jelentett nekünk Hannibal Lecter nem szokványos életéből; a Hannibalhoz képest jócskán visszaesett, de több mint 200 ezer érdeklődőt csábított.

20 éve...
odaát
Harmadik hete egy horror trónolt az élen: a Tudom, mit tettél tavaly nyáron ($15,8M/$72,6M) majdnem akkorát szólt, mint a Sikoly. És majdnem annyi folytatást termett. A premierek közül a Vörös sarok ($7,4M/$22,5M) járt legjobban, de nem oly jól, hogy a feledés homálya ne nyelje el Richard Gere kínai kiruccanását, amely kitiltást is eredményezett számára a távol-keleti országból.

errefelé
Az elnök különgépe landolt a hazai toplista élén; Harrison Ford esti programot illető választási győzelme 213 ezer érvényes szavazattal valósult meg végül.

hun_2017_44.pngA magyarországi listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

Címkék

harrison ford disney denzel washington box office bond eddie murphy richard gere ben stiller robert zemeckis hannibal lecter air force one skyfall wreck it ralph box office hazai regebbi hetvege

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr8313173834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoker1976 2017.11.04. 17:21:11

Ezer köszönet a rááldozott időért! :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása