aeon flux

ready for the action now, danger boy?

eközben kínában... (4.) Takács Máté
2016. november 15. 09:53:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A hongkongi helyszínt is magában foglaló Doctor Strange az amerikai premierrel egy időben bűvölhette el a kínai piacot is, s meg is tette, és az elmúlt, második hétvégéjén is változatlanul az legnézettebb választás volt. Jól indult ugyanakkor mögötte Ang Lee új filmje, a Billy Lynn hosszú félidei sétája is.

kinai_bo_04.jpg

> újdonságok, toplistások
November 4-én, premierjének napján a Doctor Strange 12 millió dollárnak megfelelő jüant termelt több mint nyolcvanezer vetítésen, ami meglehetősen magas átlagos eredményt generált egy vászonra vetítve. A Marvel hőse 44 millió dollárral zárta első víkendjét, csaknem 8,5 millió néző érdeklődésével kísérve. A mostani hétvégén 22,6 millió dollár folyt be (vagyis az amerikaihoz hasonló elpártolás tapasztalható), összességében pedig túllépte a 80 milliót, a 340 milliós nemzetközi bevétel közel negyedéért felel így, a majdnem félmilliárdosra rúgó globális összegnek pedig 17%-áért. A 100 millió innen már biztosítva van, ezt a mérföldkövet hollywoodi produktumok közül idén hét film teljesítette ezt megelőzően: a Zootropolis - Állati nagy balhé (235,6M), a Warcraft: A kezdetek (220,8m), az Amerika Kapitány: Polgárháború (190,4m), a Kung Fu Panda 3. (154,3M), A dzsungel könyve (150,1M), a Star Wars: Az ébredő Erő (124,2M) és az X-Men: Apokalipszis (120,8M).

A rendezőre - no meg a részt vállaló kínai produkciós cégre - való tekintettel gyorsan a kínai közönség elé tárták a Billy Lynn hosszú félidei sétáját - péntek és vasárnap között több mint százhatvanezerszer pergett le, miközben Észak-Amerikában még csak két nagyvárosi mozi tűzte műsorra. Ang Lee regényadaptációja 3D-ben látható, ami Kínában megszokott a nem éppen térhatásért kiáltó filmeknél is, ellenben az Államokban kakukktojásként is értékelhető ezzel a formátummal, még ha a technikai trükközés (120 fps) kiemelt szerepet is játszik ebben a drámában. A film csaknem 12 millió dollárt gyűjtött, ami a Doctor Strange mögötti második helyet érte.

> korábbi filmekről
A helyi produkciók között mostanában nem akad igazán kiemelkedő, így még mindig a másfél hónapja látható Operation Mekong tűnik ki, ami 173 millió dollárt jövedelmezett ezidáig.

> érkező reménységek
A Doctor Strange regnálásának a Mélytengeri pokol vethet véget, ami mától látható a távol-keleti országban, de a 18-án becsatlakozó, Luc Besson istápolta francia-kínai koprodukció, a Warrior's Gate is olyan filmnek fest, amit felkaphat a közönség.

Címkék

disney box office marvel ang lee adaptation doctor strange billy lynns long halftime walk box office kina

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr511959781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása