aeon flux

ready for the action now, danger boy?

felújított 4k trailer + eredeti és magyar poszter: hegylakó [highlander] (1986) Richter Géza
2016. június 08. 14:26:28

Kategória: film 4 komment

Gyermekkorom egyik legelkszúrtabb, legindokolatlanabb – máig nem értem, mi a lópikuláért nem volt jó a Felföldi –, és ezért legbosszantóbb, filmcímes leiterjakabja idén 30 éves. Russell Mulcahy rendező azóta például A kaptár 3. - Teljes pusztulás, A Skorpiókirály 2. - Harcos születik vagy a Teen Wolf - Farkasbőrben tévésorozat készítését pátyolgatta. Elkoptatott, ám igaz közhellyel élve a kultklasszikus folytatásai láttán tényleg jobb lett volna, ha csupán egy maradt volna a sorozat darabjaiból, a legelső. A jubileum alkalmából az eredeti kópiát 4k digitális technológiával vették kezelésbe, a felújított verziót pedig nyáron tűzi műsorra néhány mozi. Egyelőre persze nem nálunk, az Egyesült Királyságban, ahol ekkorra időzítik a Blu-ray és a DVD kiadását is. Az újrapolírozott előzetes mellé retro plakátok kerültek, közülük a zseniálisan öntörvényű Helényi Tibor magyar nyelvű munkája különösen szívmelengető látvány.

Címkék

fox dvd kult sci-fi trailer fantasy thriller anniversary sci fi history queen poszter action blu ray sean connery poster christopher lambert adventure russell mulcahy clancy brown highlander roxanne hart adaptation magyar poszter brit flick britflick poszter magyar studiocanal

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr948789798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danz 2016.06.08. 14:36:51

'86...hmm lehet feltételezték az áthallás lehetőségének fennforgását :)
hu.wikipedia.org/wiki/Fels%C5%91-Magyarorsz%C3%A1g

natS 2016.06.09. 09:59:01

Na most akármennyire is rossz fordítás, a Felföldinél annyival jobban hangzik a Hegylakó, hogy az valami elmondhatatlan.

theus 2016.06.09. 14:31:05

A magyar cím szar /nem/ a béna magyar plakát pedig jó? /nem/
Egyébként önmagában a film sokat nem érne, de a Queen annyit tett hozzá, hogy a spanyolt játszó skót és a skótot játszó francia az elnem dolgoztott történet szálak ellenére is élvezetes.

pele_nka 2016.06.09. 17:25:35

Én májusban 4 napon át gyalogoltam összesen 100 km-t a skót Felföldön, hogy eljussak a kastélyba ahol a film egyik jelenetét forgatták. Nagyszerű élmény volt, aki teheti, az menjen el gyalogtúrázni a zordnak képzelt Skóciába, kicsit jobban bele tudja magát képzelni utána MacLeod bőrébe is.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása