aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bővült az új star trek sorozat alkotógárdája Richter Géza
2016. március 01. 11:41:15

Kategória: tv Szólj hozzá!

A CBS tavaly novemberben jelentette be az azóta is egyszerűen "Új Star Trek Sorozat" munkacímen futó projektet. Akkor annyit közöltek, a sztori új karaktereket mutat be, nem kapcsolódik az előzményszériákhoz és a Beyondhoz sem, a premierje 2017 januárjában lesz, és az executive produceri teendőket Alex Kurtzman látja el, aki társszerzőként dolgozott sok egyéb mellett a rebootindító epizód és a Sötétségben forgatókönyvén. Év elején kiderült, ki a kreatív agy és a showrunner egy személyben az újraindítási ötlet mögött, nemrég pedig az egyik író és tanácsadó nevét hozták nyilvánosságra. Mindkét úriember veteránnak számít az idén 50 esztendős franchise történetében, ám máshonnan is ismerősek.

star_trek_new_series_2017.jpg

A bal oldali mókamester a Hannibal elkaszálása után ideig-óráig időmilliomossá vált, így például az Amerikai istenek  képernyőre adaptálásába fogó Bryan Fuller, aki karrierjét két évtizede a Deep Space Nine, majd a Voyager forgatókönyvírójaként kezdte. Személyes kedvencem a munkásságából a sajnos alig két évadot megélt Halottnak a csók (Pushing Daisies, 2007-2009). A sajátos, csak rá jellemző, egyedi hangvétel Fullernél mindig garantált, de nem árt, ha valaki kordában tartja, mert hajlamos túlzás(ok)ba esni.

star_trek_2017_fuller_meyer.jpg

Erre lehet kiválóan alkalmas a komolyabbnak tűnő férfiú a kép jobb felén. Ő Nicholas Meyer, az egész estés mozifilmek közül máig az egyik legjobb, a Khan haragja (Star Trek: The Wrath of Khan, 1982) író-rendezője. Az új sorozat egyik fő szerzőjeként és konzultánsaként csatlakozó "szakembernek" a saga második részén kívül köze volt a negyedikhez és a hatodikhoz (nem páratlan darabok), ám míg A hazatérés (Star Trek IV: The Voyage Home, 1986) esetén csak a szkript összehozásában működött közre, addig A nem ismert tartományt (Star Trek VI: The Undiscovered Country, 1991) már ismét dirigálta is.

Kezd érdekessé válni a Csillagflotta legújabb generációs felállása.

Címkék

cbs sci-fi star trek tv show anniversary sci fi tv sorozat bryan fuller nicholas meyer tv hir star trek 2017

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr208431436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása