aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: the bfg (2016) Richter Géza
2015. december 10. 12:42:55

Kategória: film 4 komment

Steven Spielberg szeret az egyszer már bevált receptekkel, zsánerekkel, emberekkel, stb. kooperálni, ezért nem meglepő, hogy a szép kritikai sikert besöpört Kémek hídja nem az utolsó produkció volt, amiben Mark Rylance nagyszerű játékára is építhette alkotását, illetve hogy a Tintin kalandjai nem az utolsó, európai alapanyagból merítő adaptáció, aminek az ifjabb generáció a célközönsége; e két állítás legkisebb többszöröse pedig nem más, mint a Roald Dahl meseregényét feldolgozó The BFG (a könyvben Big Friendly Giant). A film egyébként a DreamWorks búcsúajándéka a Disney-nek, a rossz nyelvek szerint a rendező már nagyon szeretné befészkelni magát új irodájába a Universalnál.

https://m.blog.hu/ae/aeonflux/image/201512/the_bfg_logo_b.jpg

Arra azért kíváncsi leszek, a hazai forgalmazó meghagyja-e majd a magyar fordításban Szofi és a HABÓ-ként megjelent kötet itthoni címét, illetve névadója elnevezését – úgymint HATALMAGOS AZONÁLTAL BARÁTSÁGOS ÓRIÁS, így, végig nagybetűkkel –, vagy sem.

Címkék

trailer disney fantasy teaser steven spielberg adventure dreamworks adaptation rebecca hall john williams bill hader roald dahl children movie mark rylance ruby barnhill

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr78153978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jester. 2015.12.10. 13:26:51

A filmzene CD mindentől függetlenül jöhet, akár most!

K. Kálmán 2015.12.10. 19:40:47

A meseregény legnagyobb erénye a szójátékokkal teli kitűnő magyar fordítás volt (persze lehet, hogy az eredeti angol is hasonló), mindenesetre kíváncsi vagyok, hogyan ültetik át filmre, mert maga a történet viszont nem egy nagy durranás.
Annak már most örülök, hogy Williams újból elfoglalta a zeneszerzői posztot, mivel a Kémek hídjában nekem nagyon hiányzott az ő hangzásvilága. Thomas Newman sosem állt hozzám közel zeneileg, nem sikerült érzelmileg hozzáadnia azt a pluszt a sztorihoz, amit Williams-nek mindig sikerül.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása