aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kép + videogaléria: mentőexpedíció [the martian] (2015) Richter Géza
2015. szeptember 22. 19:21:09

Kategória: film 4 komment

Megjelent a Mentőexpedíció "Három világ" című, magyar feliratos kisfilmje, két magyar szinkronos tévészpot, illetve a hazai forgalmazás legújabb plakátja is. Ezen felül frissült frissült az ARES: live fiktív videoblog, ezért aztán a jól ismert "ha marsi, legyen kövér" elvet követve az elolvasom utánra púpoztunk mindent, ami a filmről az utóbbi időben összegyűlt. Egészen pontosan 37 47 darab fotó, valamint 6 csatornából beillesztve 26 darab videó (5 darab magyar, 21 darab angol nyelvű) található a folytatásban. Szokás szerint mindenféle típusú kedvcsinálóval bombázzák a reménybeli nézőket, igazán élvezetesek például a NASA anyagai, és még az előzetes Jimmy Kimmel által kezelésbe vett változata is helyet kapott a posztban. A képek közül elég vagányak a most kiadott Complete Mission Guide, az Ares 3 teljes küldetési útmutatójának oldalai a legénység részletes bióival, technikai leírásokkal, űrjárművek külső és belső ábrázolásával. Az egész ide kattintva nyálazható végig.

the_martian_14_b.jpg

Aki esetleg nem hallotta még a jó hírt: a Fox a Mentőexpedíció eredetileg tervezett, hálaadáshoz igazított, november végi premierdátumát előrehozta október elejére, így október 1-jén kerül a hazai mozikba. Jessica Chastain úgy nyilatkozott, Mark Watney figurája Matt Damon alakításában Sandra Bullockéhoz hasonlítható a Gravitációban vagy Tom Hanks-éhez a Számkivetettben, míg a címszereplő megosztotta Ridley Scott rendező reakcióját, miután elmagyarázta neki a Csillagok között történetét. A sztori szerint a direktor nemes egyszerűséggel közölte, hogy "a két mozi kibaszottul különböző, [a Mentőexpedíció] kibaszottul jó móka lesz, nyomassuk!", aminek a színész nem tudott ellenállni. Ilyen ez a filmtörténelem.

the_martian_42_b.jpg

the_martian_39_b.jpg

the_martian_22_b.jpg

the_martian_magyar_poszter_02_b.jpg

Címkék

fox sci-fi trailer sci fi matt damon poszter action tv spot ridley scott werkfilm intercom poster adventure viral marketing jeff daniels sean bean chiwetel ejiofor jimmy kimmel jessica chastain kristen wiig sebastian stan total film kate mara filmklip michael pena magyar poszter naomi scott film kep poszter magyar filmkep filmklip magyar drew goddard donald glover the martian werkfilm magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr777809158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baldan8 2015.09.22. 19:49:38

ott a MüPa! Amúgy kurvajó szerintem ez a fajta marketing, Prometheusnál is működött.

rgranc 2015.09.23. 15:11:47

Miért, miért, MIÉRT Mentőexpedíció ???
Itthon a könyv is úgy jelent meg, hogy "A marsi".
Ha féltek Marsi Anikótól, miért nem használták azt, hogy "A marsi ember" például? :(

Eh.

fade 2015.09.23. 19:35:00

@rgranc: Már a könyvet is a filmhez igazították: www.fumax.hu/bolt/a-marsi-mentoexpedicio-filmes-vedoboritoval/

Alapvetően eredeti párti vagyok, nem szeretem a ferdítéseket. De ez most szerintem működik, izgalmasabb a cím mint az eredeti.

szekőcei 2015.09.24. 13:14:30

@fade: nem tudom - én olvastam a könyvet (mindkét nyelven - jó nagyon a fordítás); nem igazán a mentőexpedíción van itt a hangsúly (szvsz, persze), mint inkább a Marson boldoguláson.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása