aeon flux

ready for the action now, danger boy?

jameson cinefest 2015 - a nyertesek Németh Barna
2015. szeptember 20. 10:35:00

Kategória: Szólj hozzá!

A miskolci Jameson Cinefest tegnap esti díjátadó gálája nem csak a filmek, de a kulturális sokszínűség ünnepe is volt. A fesztivál fődíját a francia-katari-német-török koprodukcióban készült Mustang nyerte, amelyben öt észak-török nővér játszik ártatlan játékot néhány fiúval, de hatalmas botrány lesz az esetből. Deniz Gamze Ergüven ezzel újabb fesztiváldíjat csaphatott a már meglévő féltucat mellé, melyek között ott van az Európai Művészmozik Szövetségének díja Cannes-ból, de a film szerepel Franciaország Oscar-nevezésre esélyes alkotásai között is.

A zsűri nagydíját és a közönségdíjat az első iPhone-ra rögzített filmalkotás, a Tangerine nyerte, amely egy igazi körutazás Los Angeles szubkultúráiban egy lány szemével, aki azért indul útnak, hogy kiderítse az igazságot, hogy a pasija tényleg hűtlen volt-e hozzá. A filmet a Magyarhangya gondozásában decembertől láthatja a magyar nagyközönség. A nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját elnyerő Aferim! viszont már október 22-én mozikba kerül a Mozinet jóvoltából. A Berlini Filmfesztiválon rendezői Ezüst Medvével jutalmazott román-francia-bolgár-cseh alkotás a XIX. századi Havasalföldön játszódik, főhőse Costandin (Teodor Corban), akit egy cigány rabszolga (Cuzin Toma) megtalálására bérelnek fel. A rabszolga azután szökött meg a bojár földjéről, hogy együtt hált annak feleségével, most bujkál a megtorlás elől.

További trailerek kattintás után...

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr927802482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása