aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: beasts of no nation (2015) Takács Máté
2015. július 30. 17:15:00

Kategória: film 11 komment

A Netflix egyből a mély vízbe veti magát az afrikai gyerekkatona-nevelésről szóló Beasts of No Nationnel, ami saját csatornájukon túl válogatott mozikban is látható lesz október közepétől, de előtte megmérkőzik Velencében és Torontóban is. A főszerepben Idris Elba, az alkotó a True Detective első évadának felelőse.

Címkék

trailer velence war toronto teaser drama netflix idris elba cary fukunaga war movie abraham attah

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr867666244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unio 2015.07.30. 17:48:23

Azt a k*rva! Engem ezzel a bemutatóval már megvettek kilóra. Istenem csak ütős legyen a sztori mert nagyon kevés mostanában az Afrikával kapcsolatos (és jó) film.
Pedig még mindig kiaknázatlan: Zsoldosok, gyerekkatonák, korrupció, mészárlások stb..
Szomorú dolgok ezek, de ha jó kezekben van jó színészekkel meg történettel, akkor szívbemarkolóan ütnek az ilyen típusú filmek.

Gál Zoltán (ICR) 2015.07.30. 18:31:42

nem mellesleg versenyfilm Velenceben es Torontoban is bemutatjak

Gál Zoltán (ICR) 2015.07.30. 18:35:50

kivancsi leszek tud e tobbet/mast nyujtani mint pl a johnny mad dog vagy a rebelle (war witch)

exilis 2015.07.30. 21:25:08

Hát, ez szarság. A valóság sokkal egyszerűbb, a kiskölyök lenyakazta volna és kész. Ez az ostoba moralizálás csak a filmekben létezik. Egy időben leástam kicsit a mélybe, és nézegettem brutális kivégzős videókat, a legmegdöbbentőbb mindig az egésznek az egyszerűsége volt. A kivégzendők nem könyörögnek, nem vágnak természetellenes vagy rettegő arcot, a kivégzők meg nem moralizálnak, ha már érzelem akkor inkább az ujjongás és öröm ami ilyenkor játszik. Ezt még soha nem adta vissza egy film sem, mindig túlbonyolítják.

Tulazon 2015.07.30. 22:35:14

@totorohun:mármitn azokon a képeken és videókon amit láttál és azok elmondása alpján akik életben maradtak?

exilis 2015.07.31. 10:49:08

@Talamandas: ?? A videókat értelemszerűen a kivégzők készítették. Tele van velük a net, a legkülönfélébb variációkban, és azok valódi szituációk, valódi arcok. Ha már ilyen témájú filmet készít valaki, akkor nézzen már meg néhány valós boko haram videót, csak hogy tudja mit kéne csinálni, ne csak olcsó közhelyeket pakoljon ezredszerre is, csak épp a környezet egzotikusabb a szokásosnál.

Tulazon 2015.07.31. 11:06:53

@totorohun: észak koreából van egy csomó videó, ahol látszik, hogy mindenki vidám és nincs éhezés.
De egyébként mert te láttál 100 olyan variációt, ami a te igazadat bizonyítja, honnan tudod, hogy a készítők nem néztek meg 1000-et, ami szerint mégis úgy van, mint a trailerben.
Csak mert a te ismereteid szerint nem így volt, az nem jelenti azt hogy a te ismereteid a helytállóak.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2015.07.31. 11:12:55

@totorohun: "A videókat értelemszerűen a kivégzők készítették."

És értelemszerűen azt látod rajtuk, amit ők akarnak.

exilis 2015.07.31. 11:31:02

@Takács Máté: Csak hogy tisztázzuk, utoljára a témáról: Nem vagyok perverz, de volt amikor foglalkoztatott, milyen is az amikor valaki meghal, mit élhet át. Elővettem tehát a netet, és előástam a témában valós videókat. Van fenn millió, dél amerikai drogkartellek belügyei, Boko haram és csecsen kivégzések. Nem a kivégzések módja ami érdekelt, bár volt láncfűrészes lefejezéstől (ne öljetek így, összeken mindent) fejlerobbantásig minden, hanem az, hogy hogyan éli meg ezt a helyzetet az áldozat, hogy lehet ezt épp ésszel kezelni. Ezek zömmel mobiltelefonnal felvett, úgy is mondhatnám intim szituációk, van hogy nagyon jó minőségben, nagyon közelről. Zömmel nem propagandavideók, csak arra szolgának, hogy eldicsekedjenek vele a haveroknak. Nem azt látom rajta amit a kivégzők akarnak, hanem amit ők láttak és átéltek, és azt amit a kivégzettek megéltek közben. Nem szaporítom tovább a szót, mert aki nincs képben annak olyan mintha a vaknak mesélnék a színekről.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.31. 12:42:15

hú bazz, ez nem semmi film lesz. Elba miatt tuti nézős.

BloggerBiker 2015.08.02. 13:32:51

@totorohun: igazad van, én is láttam hasonló videót, és a félelmetes pont a hidegvér (mindkét oldalról). Azért mennyire fanatikusnak kell ehhez lenni, illetve mennyire megtörtnek...

Viszont ezeken a videókon felnőttek vannak. Egy gyerek alapvetően tiszta, a szocializációtól még nem fertőzött. Eszébe sem jutna gyűlölni, vagy ölni. Ha a film azt mutatja meg, hogy hogyan lesz egy ártatlan lélekből gyilkológép, akkor szerintem van értelme elkészíteni egy ilyen filmet. Persze sok fog múlni a gyerekszínészeken. Ez egy piszok nehéz téma, amit egy 10 éves még igazán fel sem tud fogni :(

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása