aeon flux

ready for the action now, danger boy?

törésvonal: a magyar szinkron Takács Máté
2015. június 02. 09:00:00

Kategória: film 6 komment

A katasztrófafilmek széles körben érdeklik a nézőket, de ez sem jelentette mindig automatikusan szinkronizálásukat. 1998 nevezetes kettőse, a Deep Impact és az Armageddon feliratosan hódította meg az éves toplistát, de hát az még egy másik kor volt. A Törésvonal a Holnapután és a 2012 nyomvonalán haladva választja ketté a földet és a magyar nyelvet az eredeti ellenében. Ezekkel a hangokkal.

san_andreas.jpg

  • Dwayne Johnson – Galambos Péter. Ha nincs semmi gátja (mondjuk, hogy egy másik szereplő már lefoglalta magának, a lá Halálos iramban), akkor a szinkronrendezők Galambos Pétert részesítik előnyben a Szikla magyarításánál. Hiába is kérlelnéd őket.
  • Carla Gugino – Györgyi Anna. A Kémkölykök-sorozat révén Györgyi Anna az élen jár Carla Gugino magyarításában, legutóbb pedig a Mr. Popper pingvinjeivel erősítette helyzetét. Most egy nem kimondottan családi filmmel is bővül a kör.
  • Alexandra Daddario – Györfi Anna. Mintha csak viccelni akart volna a rendező ezekkel a nevekkel, pláne, hogy a Johnson lányát alakító színésznőnek és magyar hangjának nincs közös múltja. Győrfi Annát elsősorban Maggie Grace Elrabolva-beli megszólaltatójaként ismerheti a szinkronkedvelő közönség.
  • Paul Giamatti – Józsa Imre. Nem minden előzetes tükrözte ezt a végső döntést, de szerencsére kár volt emiatt aggodalmaskodni. Józsa Imre a legjobb ember a feladatra. Pont.

valamint:
Ioan Gruffudd – Barát Attila
Archie Panjabi Kelemen Kata
Hugo Johnstone-Burt Markovics Tamás
Art Parkinson Nagy Gereben
Will Yun Lee Szatory Dávid
Kylie Minogue Agócs Judit
Colton Haynes Renácz Zoltán
Todd Williams Pál András
Matt Gerald Kardos Róbert
Alec Utgoff Orosz Ákos
Marissa Neitling Tarr Judit
Morgan Griffin Molnár Ilona
Fiona Press Zsurzs Kati
Dennis Coard Cs. Németh Lajos
Ben McIvor Holl Nándor

további magyar hangok:
Bognár Tamás, Bordás János, Bor László, Czifra Kriszta, Fehérváry Márton, Gyarmati Laura, Kis-Kovács Luca, Lipcsey Colini Borbála, Martin Adél, Mesterházy Gyula, Németh Attila, Pupos Tímea, Seres Dániel

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Heltai Olga
hangmérnük: Illés Gergely
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Kincses Tamás
szinkronrendező: Nikodém Zsigmond

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza az InterCom.

Címkék

szinkron carla gugino intercom mafilm disaster movie paul giamatti györgyi anna zsurzs kati dwayne the rock johnson galambos peter jozsa imre nikodem zsigmond cs nemeth lajos szatory david heltai olga holl nandor molnar ilona markovics tamas kardos robert agocs judit györfi anna schmied zoltan

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr697511188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomPowell25 2015.06.02. 12:32:51

Józsa Imrének kifejezetten örülök, mert manapság ritkán hallani (talán mert már Nicholas Cage annyira alja filmeket csinál, hogy azok el se jutnak hozzánk:)). A csodálatos Pókember 2-ben is jól hozta abban a pár mondatban Giamattit. A többi pedig korrekt választás.

Jester. 2015.06.02. 13:11:12

Kylie Minogue? Tényleg szerepel a filmben, vagy csak kíváncsiak voltatok, hogy elolvassák-e a további hangokat is? :)

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2015.06.04. 08:58:45

Értesültük, hogy téves információt közöltek Ioan Gruffudd magyar hangjaként. A valódi Barát Attila, aki a Fantasztikus Négyesben is szinkronizálta.

m.martin91 2015.06.04. 17:06:54

@Takács Máté: Ez nekem is szemet szúrt, mert az iszdb is Barát Attilát írta, és egyébként is ő az alap hangja Gruffudd-nak. Örülök, hogy ebben a filmben is ő szinkronizálja a színészt.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2015.06.04. 22:28:31

@m.martin91: Az ISZDb is javította, s ezután szóltak nekem is. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.06.05. 09:46:32

Galamb minden mondatába belerengett a föld!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása