aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sorozat lesz még egy wes craven-filmből Richter Géza
2015. április 21. 16:39:04

Kategória: tv 2 komment

A legendás horrorguru aktív időskorral büszkélkedhet. Nemrég debütált a szerzői karrierjét annak idején újjáélesztő, kultikus, önreflektív és végtelenül szórakoztató Sikolyból készülő sorozat trailere, folytatásként pedig további televíziós munkákról hullt le a lepel. Az itt látható pár halványan ismerős lehet, de segítünk: Wendy Robie és Everett McGill ekkor még nem mint Nadine és Nagy Ed tűnt fel az otthonokban. A náluk sokkal durvábban beteg Robesonék fotója a Twin Peaks-nél egy évvel korábban a mozivásznakon futó Rémségek házából (The People Under the Stairs) való.

the_people_under_the_stairs.jpg

A vegyes kritikai fogadtatású produkció már a maga idejében is jól teljesített a kasszáknál, így elérte az újrahasznosítási hullám, méghozzá egyenesen a szülőatyja irányításával. A Syfy számára készülő forgatókönyvet Michael Reisz (Felejthetetlen, Ügyféllista, Célkeresztben) jegyzi, Craven a produceri teendőket látja majd el, és az egész olyan lesz, mint "a Downton Abbey és A rettegés háza (Amityville Horror) kortárs találkozása". A szinopszis szerint egy fiatal nő eltűnik a Robeson családi birtokon, ami mélyén évszázados borzalmak rejtőznek. Nem variáltak túl sokat az alapanyag sztorijával. Az eredeti film előzetesét lentebb találjátok, néhány szóval a rendező párhuzamos tévés projektjeiről.

A Syfy-pakk első körének másik fele a We Are All Completely Fine című sorozat, ami egy pszichológusról, Dr. Jan Sayerről és a pácienseiről szól. A terapeuta összegyűjt öt túlélőt, akikkel horrorfilmek szcenáriójába illő szörnyűségek történtek. A csoportos foglalkozással azonban a doktornő akaratlanul kiszabadítja a betegei múltjának gonosz erőit. A szkript Daryl Gregory 2014-es könyvén alapul, a pilotot Craven írja és rendezi. Mindezeken túl a Disciples sci-fi horrorjába szintén besegít, executive produceri minőségben vesz részt a munkálatokban Steve Nilesszal együtt, aki az adaptált képregényalbum alkotója. A közeljövőben játszódó történet főszereplői három mélyűri magándetektív, akiket a kolonizált világ egyik befolyásos politikusa, egy szenátor bérel fel, hogy szabadítsák ki a lányát egy a Jupiter és a Naprendszer legnagyobb holdján, a Ganümédeszen honos kultusz fogságából.

Kinek melyik projekt tűnik a legérdekesebbnek a három közül?

 

Címkék

horror sci-fi remake sci fi reboot wes craven tv sorozat syfy tv hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr237386584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Father Merrin 2015.04.21. 17:12:35

Akkor sorban:
- A Sikoly borzasztóan néz ki. Tipikusan MTV-kompatibilis sorozatnak tűnik, amiből az előzetes is sok volt.
- People under the stairs - filmként tetszett, a sorozatra adaptálását feleslegesnek érzem.
- We are all completely fine - ez kivételesen nem tűnik rossznak, de azért várjunk amíg pár konkrétumot letisztáznak.
- Disciples - már most egy zagyvaságnak tűnik, nem igazán érdekel.

clive. 2015.04.21. 18:43:46

Wes Craven nem akar már horrort rendezni? Lehetőleg olyat, ami nem egy újabb Sikoly?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása