aeon flux

ready for the action now, danger boy?

22. titanic nemzetközi filmfesztivál Németh Barna
2015. március 30. 10:17:00

Kategória: film 4 komment

Április 10-én újra kifut a Titanic, s bár a hivatalos program majd csak hétfőtől lesz nyilvános (a fesztivál honlapján találjátok majd), az már most biztos, hogy minőségi néznivalóban most sem szenvedünk majd hiányt a szokott helyszíneken (Uránia, Puskin, Toldi, Örökmozgó és az A38). Mint mindig, most is lesz egy fesztivál- és egy ázsiai-válogatás, a Tiszta Amerikai ismét elhozza az amerikai függetlenek színe-javát, jönnek a Sötét oldal keményebb thrillerei, a Zene mindenkinek dokumentumfilmjei, sőt, a szervezők még egy teljesen új, "vad" szekciót is ígértek.

A fesztivál nyitófilmje Yann Demange izgalmas háborús thrillere, a többszörös díjnyertes '71 lesz, de biztosan láthatjuk még Julianne Moore Oscar-díjas alakítását (Megmaradt Alice-nek - Still Alice), a pár hete Arany Medvével kitüntetett új Jafar Panahi-filmet (Taxi), a Flight of the Conchords új-zélandi alkotóinak fergeteges dokuparódiája, a Hétköznapi vámpírok (What We Do In the Shadows), Anders Thomas Jensen westernje Mads Mikkelsen és Eva Green főszereplésével (The Salvation), az Oscar-nyertes Citizenfour, az Ezüst Medve-díjas Vak érintés (Tui na - Blind Massage), a Scope50 nyerteseként hamarosan országos moziforgalomba is kerülő Magam ura (Mot naturen - Out of Nature) és Peter Strickland szado-mazo drámája, a The Duke of Burgundy.

UPDATE! Ex Machina, Camp X-ray, Automata, Snowpiercer - ITT A TELJES PROGRAM

titanic.JPG

Címkék

eva green mads mikkelsen julianne moore anders thomas jensen peter strickland titanic filmfesztival titanic 2015

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr767302922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eddard · www.panagia.hu 2015.03.30. 10:25:28

Köszi.
Az Ex Machina vetítési időpontjáról nincs infó...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2015.03.30. 13:56:30

@Eddard:
04.12. 16:30 és 04.15. 19:00
Uránia Nemzeti Filmszínház

Az oldalon már lehet keresni filmenként...
www.titanicfilmfest.hu/2015/filmek

...illetve helyszínenként és időpontonként.
www.titanicfilmfest.hu/2015/idopontok

Vektor- 2015.03.30. 14:24:16

Megpróbálom megnézni az összes versenyfilmet, plusz a többi szekcióból is párat (pl. Ex Machina, Taxi, Snowpiercer, stb.). Kb. 14-15 film összejöhet, ha szerencsés vagyok, és lesz elég időm. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása