aeon flux

ready for the action now, danger boy?

van valami furcsa házimozi Németh Barna
2014. október 26. 08:32:00

Kategória: film 8 komment

A világ más részein nem ritka, hogy némelyik filmet a mozibemutatóval egy időben már otthon is meg lehet tekinteni. A VOD még elég gyerekcipőben jár Magyarországon, de a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film alkotói most egy jópofa ötlettel álltak elő, hogy azokhoz is eljusson a film, akik nem szeretnek sorban állni a mozipénztáraknál. A Cinefesten is díjazott alkotást bárki házhoz rendelheti, mielőtt az a mozikba kerülne. De nem DVD-n: a film készítői megépítették Magyarország első mobilmoziját, amely házhoz szállítja a filmet a nézőkhöz.  

furcsa mozibusz.jpg

A mozibuszt négy napon át naponta kétszer lehet házhoz rendelni. Egyszerre maximum hat néző, csoportonként 10,000 forintért tekintheti meg a Van filmet egy csak nekik szóló, exkluzív vetítésen, külön meglepetéssel.

A vetítések a Valyo (Város és folyó egyesület) egyedi buszában zajlanak, amely erre az alkalomra mozivá alakult át. A mobilmozit ezen a weboldalon lehet megrendelni a kért helyszín és egy telefonszám megadásával, Budapest területén. A mobilmozi a kért címhez lehető legközelebb keres parkolóhelyet, majd felhívják a rendelőt a pontos helyszínnel és kezdődhet is a vetítés. A rendeléssel és a barátok beszervezésével a limitált időpontok miatt ajánlott sietni.

A film készítői úgy gondolták, az a generáció, akinek a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan leginkább szól, nem feltétlenül jár moziba, de legalábbis megváltoztak a filmfogyasztási szokásai. A mobilmozi koncepció megfordítja a szokásos formulát: nem a fiatalokat akarja a moziba csalogatni, hanem a mozit viszi el nekik.

Címkék

magyarfilm filmhir magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr106833435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyD 2014.10.26. 08:39:11

Walter Mitty approved

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.10.26. 12:12:21

Amúgy semmi más baj nincsen ezzel, mint hogy a 8 időpont már azelőtt betelt, hogy az összes létező filmes oldal lehozta volna ezt a hírt. :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.10.26. 12:32:06

@danialves: És én biztos vagyok benne, hogy a sikernek köszönhetően lesznek még újabb időpontok.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.10.26. 12:43:02

@Zalaba_Ferenc: Az elképzelhető, csak mondjuk egy origo-címlap után lehet, hogy az is kicsit kevés lesz.
Na mindegy, nembudapestiként engem annyira nem érint mélyen a dolog, csak ez így szerintem egy kissé félrement a stáb részéről, hogy egy olyan dolgot reklámoztattak körbe, amire már eleve nem volt kapacitásuk.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.10.26. 14:23:53

@danialves: Félrement? Dehogy ment félre: a filmnek csinál promót, ez a lényeg. És hamar betelt? Biztos tök jó a film.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.10.26. 16:28:34

@Zalaba_Ferenc: Direkt leírtam, hogy az ment félre, hogy "egy olyan dolgot reklámoztattak körbe, amire már eleve nem volt kapacitásuk."
A film szempontjából nyilván minden médiamegjelenés jól jön, és ilyen szempontból a "házhoz megy a mozi" szalagcím még jobban is hangzik, mint a "nyerj jegyet a VAN valami premier előtti vetítésére", csak én nem erről beszéltem.

(Annak meg szerintem senki nem tulajdonít nagy jelentőséget, hogy 8x6, tehát jóformán egy negyed moziteremnyi jegyet eladtak ezzel a módszerrel. Ennél a Filmhetes teltházas vetítés sokkal beszédesebb.)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.10.26. 17:03:11

@danialves:

"egy olyan dolgot reklámoztattak körbe, amire már eleve nem volt kapacitásuk."

Tévedsz. A reklám lényege továbbra is a film, melyhez kapcsolódik egy ilyen (egyelőre) egyedülálló geg. Még ha meg is tízszerezik/tízszereznék az előadások számát, akkor is kevesebb, mint 500 nézőt eredményezne, ami nem túl sok. Tíz ilyen buszt kialakítani már túl nagy költség, százat meg főleg. Mindezzel az akciót megszervezők is tisztában vannak, de nem is ez számít, hanem az, hogy "az összes létező filmes oldal lehozta ezt a hírt", azaz az összes létező filmes oldal írt a filmről, amelyre eme akció nélkül nem biztos, hogy sor került volna. Egyébként lehet jelentkezni további előadásokra: még az is lehet, hogy egy évig turnézik majd a busz.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.10.26. 22:25:39

@Zalaba_Ferenc: Még mindig nagyon nem ugyanarról beszélünk. :D

A nagy kérdés egyébként az, hogy ezzel a 10 ezres árral veszteségesen jönnek-e ki, mert ha igen, akkor nyilvánvalóan csak a publicitásra dolgoztak rá, de ha komolyan gondolták ezt a "megváltoztak a generáció filmfogyasztási szokásai" dolgot, akkor még mindig eléggé elszámolták magukat. Ha egy évig turnézik is a busz, az már akkor is el van rontva, hogy a most elért x ezer ember már csak azt látta, hogy ő erről lemaradt.

"az összes létező filmes oldal írt a filmről, amelyre eme akció nélkül nem biztos, hogy sor került volna"
Ez meg csak simán szomorú, ha tényleg így van (lesz) ...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása