aeon flux

ready for the action now, danger boy?

david fincher utópiája Németh Barna
2014. szeptember 30. 09:43:00

Kategória: tv 14 komment

Miközben a világ még mindig a Holtodiglanra vár, David Fincher már oda is kanyarította a nevét egy új szerződésre. Pletykaszinten korábban is volt róla szó, hogy a Kártyavár (House of Cards) után Fincher újra egy sorozattal próbálkozik, de azt senki nem sejtette, hogy Steven Soderbergh (The Knick), Jane Campion (Top of the Lake) és Cary Fukunaga (True Detective) nyomdokain járva egy egész évad megrendezését vállalni fogja. Pedig pontosan ez történt, az HBO-val kötött megállapodás szerint Fincher jegyzi majd a pillanatok alatt kultikussá vált angol Utopia amerikai remake-jét, amely előreláthatóan 2015 második felében kerül majd a csatorna műsorára.

Ha valaki nem ismerné az eredetit (az egyrészt sürgősen pótolja!), a történet egy csapat képregényrajongó és egy titokzatos képregény körül bonyolódik, amelyet szerzője egy elmegyógyintézeti kezelés közben rajzolt, majd végzett magával. Az elvakult rajongók szerint a képregényben foglaltaknak nagyon is közük van a valósághoz, és amikor felbukkan egy csapat bérgyilkos, akiknek szintén a kiadatlan második rész kell, az összeesküvés-elmélet valósággá válik.

Szereposztásról még nem esett szó, annyi viszont biztos, hogy Fincher mellett a Holtodiglant íróként és forgatókönyvíróként is jegyző Gillian Flynn producerként lesz majd jelen.

utopia.jpg

Címkék

hbo david fincher tv hir gillian flynn

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr36746225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csgergo 2014.09.30. 11:52:48

Az év híre. MINIMUM

Gallion 2014.09.30. 17:36:41

Fincher ennek a generációnak a legnagyobb csalódása. Legalábbis nálam. A Harcosok klubjánál még komolyan hittem, hogy egy zsenivel van dolgunk. Azóta legjobb esetben is okés iparosmunka amit csinál, de a Tetovált lánnyal nálam elásta magát. Minek egy alig pár éves filmnek remake? Pláne ilyen középszerű. És most megint ugyanez. Az eredeti Utopia úgy jó ahogy van.
Ha már remake-mániában szenved akkor legalább vegyen elő régi elfuserált filmeket és hozzon ki belőlük valami zseniálisat. Mint Carpenter a Thing-nél. De ez a projekt egyszerűen baromság.

Remélem legalább a Holtodiglan-nal villant valamit.

Kovács Erzsébet 2014.09.30. 17:54:31

Barna, tetszett az eredeti!Utopia-szinopszisod! :)
Őszintén remélem, hogy (A) ezt nem azt jelenti, hogy az eredetit nem újítják meg egy harmadik évadra, és hogy (B) a remake-elés nem merül ki annyiban, hogy kiirtják a főszereplők tájszólását, és hogy hú, Fincher...

Deepblue Noir (törölt) 2014.09.30. 18:15:33

@Gallion:

fincher sohasem saját forgatókönyvből dolgozott, az meg hogy pl. a hetedik vagy a harcosok klubja egyértelműen kiemelkedőbb alapanyag-e mint mondjuk a zodiákus vagy a tetovált lány, vita tárgya lehet, szóval szerintem ezzel nincs akkora gond, vagy inkább, nem ezzel van a gond.

exilis 2014.09.30. 18:17:47

Az utópia tényleg valami egészen zseniális és egyedi minisorozat, az utóbbi évek legegyedibb darabja. Szerintem Fincher épp az ilyen elborult világokban és karakterekben jó, de nagyon magasan van a léc. Várós!

Az angol második évad sajnos annyira kiherélt és semmitérő lett, hogy fájt nézni. Talán az amcsik találnak kivalami értelmesebb folytatást :(

Németh Barna 2014.09.30. 19:02:09

@Kovács Erzsébet: Szerintem ha nem újítják meg, az inkább a nézők elpártolásának köszönhető, emiatt biztosan nem zavartatnák magukat. És hogy milyen lesz a remake? Mivel kereskedelmi tévéből megy kábelre, úgy képzelném el, mint a Shameless-t, szóval nyilván grízesebb lesz és szókimondóbb (persze kérdés, hogy szükséges-e ez), vagy ha a hagyományos HBO-rendszerbe illeszkedik, akkor 8-10-12 résszel akár kibővített is lehet.

Én most inkább még a Broadchurch amerikanizált változatára fenem a fogam, mert ott még a főszereplőt is meghagyták, szóval kíváncsi leszek, hogy mit kezdtek vele.

Gallion 2014.09.30. 19:02:21

@Deepblue Noir: Tudtommal se a Hetedik se a Harcosok klubja nem egy pár évvel korábbi film újraforgatása. Már pedig nekem utóbbival van igazán bajom. Az eredeti Utopia baromi jó és kifejezetten friss. Akinek ennyire nincs fantáziája, hogy egy ilyen alkotást remake-el az csak azt veri ezzel nagy dobra, hogy mekkora egy nagy nullává vált, mint alkotó. És nem azért mert nem ő írta.

Deepblue Noir (törölt) 2014.09.30. 19:33:30

@Gallion:

értem. nekem ezzel nincs bajom.
ott ez a divat, és lehet hogy többet ki lehet hozni belőle, mint az eredeti volt.
fincher rendező, adaptálja ami érdekli, amivel megbízzák. és nem, nem "alkotó", legalább tudja a korlátait.

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2014.09.30. 20:48:04

Ez eléggé lehangoló hír. Arby "Where is Jessica Hyde?" mondatát, egyszerűen képtelenség más szájába adni.

Kovács Erzsébet 2014.09.30. 21:50:31

@totorohun: És Wilson Wilson sztoriíve? Vagy a retró első rész? Nekem már ezekért megérte.

@Németh Barna: Igen, nekem a Broadchurchcsel is ez a bajom, hogy rettenetesen fantáziátlan másolatnak tűnik egyelőre. Az süt az egészből, hogy az amerikai nézők nem lennének hajlandóak erős akcentusos (skót, walesi) brit angolt hallgatni. Ha nem írják át őket teljesen új történetté, nekem olyan az egész, mint a Psycho-remake: érdekes gondolatkísérlet másolat és eredeti viszonyáról... de minek?

Németh Barna 2014.09.30. 22:04:18

@Kovács Erzsébet: Én még titkon reménykedek, hogy az akcentuson kívül mást is amerikaivá formálnak. A Broadchurch-ben éppen az volt az egyik legnagyobb erény, hogy szépen közvetítette azt a miliőt, ami egy angol kisvárosra és a benne lakókra jellemző. Ezt le lehet cserélni amerikaira, ha őszintén csinálják, jó lesz az.

Volt már rá példa, a Híd nagyon jól működött más országokban is, mert sikerült átmenteni a szemben álló felek másféleségét. A svéd-dán után érdekes volt látni az angol-franciát és az amerikai-mexikóit is. Ha itt is figyelnek erre, és hozzáadják a kulturális különbségekből adódó pluszt, nem lesz baj.

batboy 2014.10.01. 00:57:38

a Harcosok klubja és a Hetedik biztos hogy nem remake-ek voltak?

gizmo266 2014.10.01. 02:52:47

FInchernek miért kell olyan remake-eket elvállania, amiknek az eredetije is nagyon jó volt. Elég jó endező, hogy eredeti fogatókönyvet is találjanak. Műár a tetovált "lény" miatt is elég pipa voltam rá, most meg ez....

Kovács Erzsébet 2014.10.10. 14:12:56

Most olvasom, hogy a C4 kaszálta a Utopiát. Nem örülök.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása