aeon flux

ready for the action now, danger boy?

százával jönnek a rohamosztagosok Zalaba_Ferenc
2014. szeptember 24. 15:50:00

Kategória: film 2 komment

Forog a VII. rész, tele is van a net lesifotókkal, ahogy az a XXI. században elvárható, viszont arról még mindig csak kevesen tudnak, hogy miről is fog szólni az űropera legújabb felvonása. Az Entertainment Weekly mikrofonvégre kapta Oscar Isaacet - a film egyik szereplőjét -, hogy áruljon már el egy-két dolgot a filmről. A színész természetesen lefutotta a szokásos köröket, de azért elejtett egy-két izgalmas újdonságot is.

Vegyesen a lényeg: JJ Abrams teljes erőbedobással, az eredeti filmekhez hűen, szívvel-lélekkel dolgozik. Hozzáállásában nincs semmi cinizmus, még az alkalmazott technikák is a régi korokat idézik: digitális hordozók helyett celluloidra forgatnak, a helyszíneket, hajókat megépítik (ahogy azt már láthattuk korábban), jókora statisztériát mozgatnak meg, ha kell, több száz rohamosztagost(!), meg ilyesmi, s ha szembejön egy szentimentális mondat, amelyből a klasszikus trilógiában is volt jó néhány, akkor azt a színészek mindenféle irónia nélkül teszik magukévá.

De ez nem jelenti azt, hogy a szereplők egyenes háttal, faarccal mondják a magukét, mint ahogy azt bizonyos újabb Star Wars-filmeknél megtapasztalhattuk: Isaac szerint kicsit lazábban, energikusabban állnak hozzá a szöveghez és a figurákhoz. A karaktereket lobbanékonyabbak, természetesebbek: emberszerűbbek lesznek, és ha engem kérdeztek, pont ezért jók az új Star Trek-filmek is: a figurák lényege, esszenciája érintetlen volt, de a korábbi filmek színpadiasságát sikeresen ledobták magukról. 

A Star Wars: VII. rész 2015. decemberében debütál a mozikban.

starwars_stormtroopers.jpg

Címkék

harrison ford star wars star trek sci fi george lucas max von sydow sequel carrie fisher jj abrams mark hamill oscar isaac andy serkis john boyega adam driver gwendoline christie domnhall gleeson lupita nyongo daisy ridley

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr246727741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LasDen 2014.09.24. 20:08:28

Hát ha nem celluloidra forgatnák, akkor valószínű meg se nézném...

csgergo 2014.09.24. 20:23:30

@LasDen: Én már akkor is nézném, ha iPhone-nal vennék fel a jeleneteket :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása