aeon flux

ready for the action now, danger boy?

nézünk, mint a moziban (2014. 38. hét) Takács Máté
2014. szeptember 18. 06:21:00

Kategória: film 5 komment

Sok-sok elrabolódás ilyen-olyan célzatokkal, alaposan szemléltetett felnőtté válás, labirintusban ragadt fiatalság. Heti bemutatók.

boyhood620.jpg

  • Michel Houellebecq elrablása (L'enlèvement de Michel Houellebecq). Az írás megmarad: A címszereplő bestsellerírónak pár éve nyoma veszett könyvturnéja közepette. A jól informált és mindig tárgyilagos francia lapok egyből rájöttek: elrabolták. | 2D, feliratos, 93p, 16+, Cirko.
  • Sráckor (Boyhood). Egy fiúról: Linklater két Mielőtt között sem linkeskedett az elmúlt több mint egy évtizedben, és leforgatta, miként forog a világ egy amerikai sráccal. Az ifjúság gyorsan elrepül: két és háromnegyed óra alatt. | 2D, feliratos, 166p, 12+, UIP.
  • Született bűnözők (Life of Crime). Bűnben, égve: Elmore Leonard szülte gazfickók nejt rabolnak, de az ura nem tejel. Hogy lesz így a két börtöntöltelékből Samuel L. Jackson- és Robert De Niro-kaliber? | 2D, feliratos, 99p, 16+, JIL.
  • Az útvesztő (The Maze Runner). Kitaláció: Megedződő ifjak kerülnek rejtélyes labirintus közepébe, a kiút pedig balsorssal fenyeget. Ám a nagy alkotó egy napon nőneműt küld köreikbe. | 2D/IMAX2D/4DX, feliratos, 113p, 16+, InterCom.

Te mit nézel (meg)?

(hazai bemutatónaptár)

 

Címkék

sci fi drama richard linklater intercom cirko elmore leonard adaptation jil young adult eurocinema crime movie uip duna film heti bemutatok french cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr346707749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2014.09.18. 08:29:56

Az egy, hogy a Sráckort a plázamozik nem nyomják, de, hogy az ART-hálózat is csak félgőzzel, már fura.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2014.09.18. 08:49:51

@Lazók György: A UIP nyilván nem vár egetrengető nézettséget tőle, meg ők amúgy is Noékból és Lucykból gazdálkodnak, szóval megtehetik, hogy csak oda küldik a filmet, ahová tényleg való: a plázamozik közül a leglátogatottabb Arénába, a szerzőibb filmek felé mindig nyitott Mammutba és a jól frekventált Sugárba. Ezek egész nap játsszák, a kisebb mozik pedig úgy, ahogy egy csaknem három órás filmet tudnak 1-2-3 teremmel és sok egyéb filmmel.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.09.18. 09:17:02

Mindenki menjen, és nézze meg Az útvesztőt! No nem azért, mert olyan jó, hanem mert 2D-s és feliratos. Mutassuk meg, hogy így szeretjük a filmeket.

K. Kálmán 2014.09.18. 09:33:15

Én is bíztam benne, hogy a Sráckor egy-egy nagyobb vidéki multiplexbe is bekerül (pl. Pécs, ahol még szünetel az artmozi), de sajnos nem. Most vagy utaznom kell, vagy türelmesnek lennem...

zsóka_eszter 2014.09.18. 11:36:44

nem mostanában utaztam fel Budapestre csupán egy film kedvéért, de a Boyhood-ot várja meg BD-n/DVD-n a fene... kell a szélesvászon, jegy holnapra le is foglalva

az Maze Runner inkább élvezhető nem kiemelkedő film, vagy ellenkezőleg?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása