aeon flux

ready for the action now, danger boy?

filmklip: cake (2014) Németh Barna
2014. szeptember 13. 11:41:00

Kategória: film 11 komment

Az "Oscar-jelölt Jennifer Aniston". A Cake torontói premierjét követően egyre többen ízlelgetik ezt a kifejezést, és ebben a színésznők számára nem túl erős évben még akár meg is valósulhat a dolog (habár én szkeptikus vagyok). Mindenesetre, akik túl egysíkúnak találták Aniston karrierjét, most kaphatnak némi ízelítőt a színésznő drámai énjéből is ebben a filmben, amelyben egy baleset után gyógyszerfüggővé vált nőt alakít, aki sorstársa halála után nyomozásba kezd, mivel nem hisz barátnője öngyilkosságában.

Címkék

jennifer aniston anna kendrick filmklip

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr706694303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vektor- 2014.09.13. 12:00:44

Max. egy Golden Globe-jelölés. Tudtommal még forgalmazója sincs, Torontóban kategórián belül Julianne Moore és Felicity Jones is nagyobb felhajtást kapott, és mindkettőjük mögött komoly forgalmazó áll.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.09.13. 14:07:41

Nincs kisminkelve, és kapott egy-két sebhelyet is. Egyébként nincs különösebb bajom Jennifer Anistonnal (ezt egy korábbi posztban jeleztem is), de én ebben a klipben ugyanazokat a manírokat, gesztusokat látom, mint mindig, csak valamivel sűrűbb és mosolyokkal nem megszakított kiadásban.

Németh Barna 2014.09.13. 15:35:25

Igen, de ebben a silány évben* nem mindegy? :) Négy film kapott eddig egy valamirevaló díjszezonban komolyan vehető kritikákat (Whiplash, Boyhood, Foxcatcher és Birdman), de egyik sem Oscar-mozi. Az Oscar-mozinak tituláltakat októberre már el is felejtik a kritikusok (lásd az 5-6/10 értékelésekkel bőszen megszórt Imitation Game). A Gone Girl és az Inherent Vice valószínűleg csatlakozik majd az első négyeshez, az Unbroken és az Interstellar pedig majd szépen eldöntheti, hogy mennyire lesz lent/fent a jelölt 5-6-7-8-9-10 film kritikai összátlaga.

A színésznők felhozatala pedig még ennél is érdektelenebb.

*ezt nem a filmekre értettem, hanem a jelen állás szerint valószínűsíthető díjazottakra.

Kovács Erzsébet 2014.09.13. 16:01:41

@Németh Barna: (OFF) Az Imitation Game mégsem muzsikál olyan szépen? Tényleg? Én még csak agyba-főbe dicsérni láttam.

Vektor- 2014.09.13. 16:29:07

@Németh Barna: Idén kaphatunk egy kritikailag gyengébb győztest, ha az összes Oscar-mozi közepes lesz a kritikusoknál. A Boyhood díjazásához még mindig csoda kell. Talán az Interstellar az egyetlen nem tipikus oscaros mozi, ami elviheti a fődíjat.

Vektor- 2014.09.13. 16:32:42

@Németh Barna:

Julianne Moore
Reese Witherspoon
Rosamund Pike
Meryl Streep
Amy Adams
Shailene Woodley
Felicity Jones

Ők mind Aniston előtt vannak. Nem azt mondom, hogy erős a mezőny, de Anistonnak még ennél is gyengébbre lenne szüksége ahhoz, hogy jelölést kapjon egy ilyen filmért.

Németh Barna 2014.09.13. 16:43:46

@Vektor-: Nem baj, majd díjazzák a kritikusok. Azok úgyis leszarják a második vh-s Weinstein-marhaságokat [gonosz kacaj].

A színésznők: ebből még hármat senki sem látott, a felénél pedig nagy erőket kell bevetni, hogy egyáltalán megnézzék a hatvanéves öregemberek.

Kovács Erzsébet 2014.09.13. 17:48:49

@Németh Barna: Ahaha, ez szép volt! Linklater emberi, őszinte filmjeit egy ilyen Oscar-csalihoz hasonlítani :D
Nekem már az előzetestől fáj a fogam, mennyi szirup lesz akkor az egészben? De pont ezért kéne, hogy tessen az Oscar-kiosztóknak.
Ami nem baj. Az előbb felnéztem a RT-ra. Én csak azért fogok haragudni, ha igaz, amit ott láttam, hogy elkenték Turing szexualitásának megmutatását (azok után, hogy a fél kampányt erre építették!)

Németh Barna 2014.09.13. 18:56:14

@Kovács Erzsébet: Összehasonlítottam, mert össze is fogják. És ha marad a szokásos, akkor majd Linklater* mosolyogva kell végignézze, hogy egy nála tehetségtelenebb iparos felsétál a színpadra. Mondjuk az előtte lévő három hónapban majd Linklater mászkál a színpadra, miközben az iparos talk show-kat járva kampányol.

*behelyettesíthető Fincherrel, A.G.Inarrituval, Millerrel vagy másokkal.

Kovács Erzsébet 2014.09.13. 19:34:39

@Németh Barna: Hogy őszinte legyek, szerintem Linklater is tisztában van vele, hogy egészen más ligában játszik ő. Abban, amelyik sose fog Oscart kapni, de nincs is rá szüksége.
Most látszólag ellent fogok mondani magamnak, de Cumberbatch viszont megérdemelne már egy szobrocskát szépen lassan.
(Ui.: a legviccesebbet már nem tudom, melyik kritikában olvastam, hogy az Imitation Game mintha a Vágy és vezeklés 2. lenne [egyébként nekem az is szirupos volt].)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása