aeon flux

ready for the action now, danger boy?

októbertől visszatérnek a gombafejek Németh Barna
2014. szeptember 01. 15:20:00

Kategória: zene film 6 komment

50 éve mutatták be a legendás The Beatles talán legnépszerűbb filmjét, a Nehéz nap éjszakáját. Az évforduló alkalmából elkészült a film digitálisan felújított változata, amelyhez a teljes zenei anyagot is újrakeverték. A film több európai nagyváros után, október 30-án idehaza is a mozikba kerül a Pannonia Entertainment gondozásában (a budapesti Uránia mellett több vidéki mozi is műsorára tűzi majd), méghozzá DCP-kópiáról, eredeti nyelven, magyar felirattal.

A premier napján, a vetítés előtt fellép* majd az egyik leghíresebb The Beatles-emlékzenekar is (Blackbirds), akik a relikviagyűjteményüket is kölcsönadták, hogy Egerben megnyithasson Európa második legnagyobb The Beatles-kiállítása, amelynek egyes darabjait majd az Urániában is  bemutatják.

hard days night1.jpg

*A koncert Budapesten biztos, de vidéken is megvalósulhat.

Címkék

zene rock the beatles music anniversary comedy magyarvalosag pannonia entertainment

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr776655617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Midea 2014.09.01. 15:56:48

Hmm, hátha Szolnokon a Tisza mozi is műsorra tűzi, ne keljen messzire utaznom :)

Apropó, ha már Tisza mozi. Elvileg az Alien-t is vetíteni fogják, de még semmi infót nem találtam a honlapjukon. Tudtok esetleg valamit róla? Remélem nem mondták le...

freddyD 2014.09.01. 17:23:34

Biztos oltás lesz, de nem érdekel.

2 éve megnéztem újra ezt a filmet (először talán gyerekként,amikor anyámnak hála szinte egyből Beatles fannak lettem nevelve) és szinte nézhetetlennek tartom.

Egy irtó nagy ripacskodás az egész, amely alapján inkább unszimpatikus flegma fickóknak tűnnek, mintsem közvetlen hétköznapi embereknek. Fárasztó viccek, nevetséges "történet", egyedül a zene miatt néztem egyáltalán végig, holott a zenés montázsok sem tetszettek.

Ennyi erővel a Spice Girls film is lehetne olyan kultfilm(?) mint ez, mert gyakorlatilag ugyanaz az alibi merch termék

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.09.01. 17:59:39

@freddyD: Hatalmas Beatles fan vagyok, és egyetértek veled. Megvan dvd-n, de 20 percnél tovább még egyszer se bírtam.
Nem is hozott lázba ez az ünnepi vetítés.

bélszájú 2014.09.02. 00:38:40

@freddyD: 1. a film nem igazán a Beatles miatt maradandó, tehát valójában az alibi merch termék volta ellenére kultfilm. 2. A Beatles mindig is egy szarkasztikus, hűvös brit humorral operáló, befelé zárt csoport volt (már konkrétan a négy tag közötti interakciókra értem), szóval nem világos, miért kéne szimpatikus, közvetlen embereknek tűnniük a vásznon -> ráadásul, ha ez csak egy spicegirls színvonalú merch product, akkor ez ("unszimpatikus, felgma fickók") az ábrázolásmód pont hogy egyedi hangot megütve megy szembe azzal, amivel vádolod (vö. Elvis-mozik). Kontextusában kéne nézni a filmet. Ezt veheted oltásnak, már ha te oltásnak veszed, ha rámutatnak, hogy nincs igazad.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.09.02. 08:23:39

Ez a film egy skeccsfilm, mely a tipikus angol humorból építkezik. Közel áll pl. a Monty Pythonhoz.

És valóban "alibi merch" - de a zenekar kultzenekar... :)

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2014.09.02. 11:01:44

@freddyD: A hatvanas években minden brit zenekar csinált ilyen idióta filmet, és egytől-egyig nézhetetlenek. Pár hét alatt készültek (forgatókönyvvel együtt, már amennyire volt nekik), és a szavatosságukat is kb. ennyire tervezték valószínűleg. Valahol még azt is olvastam, hogy ezeket önálló műfajnak tartják a zenés filmeken belül.:)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása