aeon flux

ready for the action now, danger boy?

megnézed: akira project (2014) Zalaba_Ferenc
2014. május 10. 14:00:00

Kategória: film 8 komment

Amíg Hollywoodban Otomo Kacusiro formabontó animéje élőszereplős megalázásán feldolgozásán ügyködnek - jelenleg a Non-Stopot és Az árvát jegyző Jamue Collet-Sera vezényletével és a Harry Potter-filmeken edződött Steve Kloves forgatókönyvéből -, addig két quebeci fiatal gondolt egyet, és két évvel ezelőtt beindította az Akira Projectet, melynek keretében 12 ország 40 művészével közösen létrehoztak egy élőszereplős trailert (egy nemlétező filmhez). A céljuk az volt, hogy a lehető leghűbbek legyenek az eredeti filmhez, amely anno megnyitotta az animéknek az utat a világ előtt. Munkájuk gyümölcsét az alábbiakban tekinthetitek meg, és ne mondjátok azt, hogy nem éreztetek közben némi gerinctájéki borzongást.

Címkék

trailer anime akira fanmade asian cinema fanmovie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr396146801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LasDen 2014.05.10. 14:06:23

előzetesnek fasza. teljes filmenk már nem lenne jó. legalábbis ez a fan cucc. rendes hollzwoodi megoldás érdekelne. én nem fogom érteni ezt a megalázás, porba tiprás és hasonló szövegeket remakeknél, rebootoknál. Semmivel sem lesz kevesebb attól a korábbi film hogy készül belőle egy másik....

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.05.10. 14:47:06

@LasDen: Ez így van, de...

1. a hollywoodi gépezetnek hála a remake több emberhez juthat el, ezért egy idő után azzal fogják azonosítani a témát;
2. kiválóan értenek hozzá, hogy ezeket mesterien elbasszák, így aztán az emberekben az jön le, hogy ez nem túl jó, sőt...
3. és ezel után már az eredetit sem tudod velük megnézetni, mert minek nézze meg ugyanazt, ami ráadásul nem is volt jó.

És a kérdésem: képes-e eme hollywoodi gépezet egy olyan filmet gyártani az Akirából, amilyet látni szeretnénk?

jófejsrác 2014.05.10. 15:31:08

Hidegrázást nálam elérte a cucc.
A "hollywoodi gépezet" szerintem képes lenne olyan filmet készíteni belőle - csak éppen nem fognak - ami után minden anime rajongó elégedetten csettintene.

Egyébként szerintem a ghibli portfólió egy-két darabjából lehetne készíteni kevésbé kompromisszum mentes filmet.

Ezen kívül szívesen látnék egy "Cowboy bepop, Evangelion" filmeket is, de ez bizonyára álom marad :)

LasDen 2014.05.10. 15:40:34

@Zalaba_Ferenc: tény és való, hogy előfordulhatnak ilyenek, de én többnyire ennek ellenkezőjét tapasztalom. Elég sokan tudják értékelni az eredetit és annak remakjet egymástól függetlenül...

És nem, nem valószínű hogy tudnának olyat csinálni. Ahogy jó Transformerst sem tudnak csinálni. De engem ettől még érdekelne. Ahogy egy Evangelion, egy hollywoodi Deat Note vagy egy Legend of the Galactic Heroes live action. Közel sem lennének olyan jók, mint az eredeti, de én szeretném látni. Mert merőben más élmény lenne egy élőszereplős film.

2014.05.10. 16:42:59

Na ja, a Cowboy Bebop felmerült Keanu Reeves szíves főszerepelésével...
Amúgy animéből élőszereplőset...? Hát, sok sikert annak a csapatnak, aki összehozza.

Thoras 2014.05.11. 01:09:22

Bár igaz, hogy Hollywood hajlamos elbaszni mindent, de nem kell csak őket hibáztatni. Elég felidézni a Death Note élőszereplős változatát. Az japán volt, annál szarabbat meg nem hiszem hogy lehetséges gyártani.

Amúgy sosem értem mi az értelme az ilyen feldolgozásoknak. Rajongók nincsenek olyan sokan, hogy eltartsanak egy filmet, egy hű feldolgozás meg nem érdekelné a széles közönséget. Tehát csinálnak egy közönségbarát verziót, de ez meg a fanokat nem érdekli, tehát pont az a réteg nem megy be érte a moziba, akik az elsődleges célpontok. Okos.

Efti · http://geekbarlang.blog.hu/ 2014.05.11. 12:22:44

@LasDen: Többnyire az ellenkezőjét tapasztalod??? De rohadt szerencsés vagy...

A_Szilva 2014.05.13. 01:02:35

Nagyon libabőrös lettem, mindamellett hogy ez még tényleg nem jelenti azt hogy jó film is lehetne ez. Viszont a látványvilágot teljesen eltalálták. Deus Ex HR Icarus zenéje is talál hozzá, külön tetszett hogy "viszonylag" meghagyták a nyers naturalizmusát (bohóc póló). Cserébe amióta láttam egész nap az Akira OST-t hallgatom. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása