aeon flux

ready for the action now, danger boy?

folytatják a spring breakerst Zalaba_Ferenc
2014. május 07. 08:45:00

Kategória: film 16 komment

Hát ezt is megértük. Harmony Korine egyik portékájából franchise lesz. Igaz, hogy karrierjének legnagyobb sikerét veszik elő újra, de a Spring Breakers - Csajok szabadon után szerintem nagyon kevesen álltak fel azzal, hogy "mikor jön a második rész?", és nem feltétlenül azért, mert a közönség jelentős része nem tudott mit kezdeni az üresfejűek ámokfutásával (álomfutásával?), hanem mert Korine filmje még csak történettel sem bírt, amit folytatni lehetne.

És mégis. Sőt, jobban belegondolva talán nem is annyira illogikus lépés, és a közreműködőket látva akár még izgalmas is lehet kiemelni a tavaszi szünetre rászabaduló tinédzserhordából még egy csapatot (az eredeti film szereplőiből senki sem tér vissza), akiket ezúttal egy keresztény aktivisták próbálnak megtéríteni a legnagyobb pardey közepette. Ó, szóval a már-már vallásos révülettel kísért bulizás találkozik az ortodox elkötelezettséggel? Cool. Amúgy a folytatást Irvine Welsh (Trainspotting) írja és Jonas Åkerlund (A por) rendezi. Ne mondd azt, hogy nem lettél izgatott!

Címkék

kult sequel james franco jonas akerlund harmony korine

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr746128797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szkristof92 2014.05.07. 09:29:14

Hurrá! Mert ha valami anyagilag sikeres, kell a folytatás! Kit érdekel, hogy az első rész színvonala az ótvarszar és a nézhetetlen között ingázott, kell a folytatás!

Felőlem csinálják csak meg, nincs az az Isten, hogy még egy ilyen lilaködös, filmre forgatott epilepsziaroham-agyfaszságra befizessek.

Eddard · www.panagia.hu 2014.05.07. 09:35:57

Az első az valami bűn rossz volt még a jó csajok ellenére is... Gratula a készítőknek

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.05.07. 09:53:22

@szkristof92: @Eddard: Hangulatában szerintem jól átadta, mi lehetett a hősök fejében. :)

Németh Barna 2014.05.07. 10:10:27

Nekem tetszett az első, Welsh és Akerlund pedig közös erővel pótolni tudja majd Korine hiányát. Csak hát nem lesz Franco, ő pedig kellene...

Atkakukac1989 2014.05.07. 11:28:42

@Németh Barna: Egyetértek.

Amúgy kicsit furcsa is ez a folytatás dolog, mert valamiféle kult státuszt elért a film, azoknak meg nem tesz jót, ha kap folytatást. Kb. mintha a Drive kapna új részt.

Deepblue Noir (törölt) 2014.05.07. 11:51:28

innentől kedzve aligha lehet az erősen szatirikus voltára hivatkozni, az alkotó saját maga áll be abba a "kultúrába" melyet bírálni óhajtott. egyébként is egy tévéfilm volt felduzzasztva nagyjátékfilm hosszúságúra, úgy mint korine előképe, a miami vice. csak az legalább jó volt, nem közepes, és nem is csináltak neki folytatást:)
remélem, jön a wall street farkasa 2. is!!

Németh Barna 2014.05.07. 11:56:16

@Deepblue Noir: Ebben nem vesz részt Korine. A Miami Vice pedig se jó nem volt, se Korine előképe (ezt nem is értem, hogy érted...)

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2014.05.07. 13:57:58

@Eddard: Hát, ha csak a csajok miatt nézted, akkor nem csoda, hogy nem tetszett :P Nem épp az a mainstream dolog volt, aminek a plakát alapján tűnhetett, de éppen ezért nekem kifejezetten bejött.

Deepblue Noir (törölt) 2014.05.07. 15:07:01

@Németh Barna:

hálistennek nem vesz részt.
nyilván az előkép egy pontatlan megfogalmazás, mindenesetre más karakterekkel és persze némileg máshogyan mesél, de van kapcsolódás mind vizualitás, mind az ábrázolt világ tekintetében (vizualitás elsőbbsége, egyszerű történet, nyílt morális megközelítés hiánya, egyértelműen posztmodern szemlélete ugyanannak a társadalmi-gazdasági környezetnek, a fő karakterek a bűnözés és erőszak keretei között léteznek, stb).
nyilván nem úgy értem, hogy annak a történetét vagy karaktereit írta át tinilányokra, de hát ez gondolom világos.

maga korine is megnevezi inspirációként:

"In my mind I'd been trying to develop this style for a while, this idea of motion and liquid narrative. I wanted to make a film that had very little dialogue, that was more sensory, more of an experience that you felt. I wanted it almost to be an attack of sounds and images. In some ways, it was meant to be a pop poem or something.”

" didn't watch any teen movies in his research. “I watched Miami Vice, Michael Mann's movie a couple of times. I love that.” The reason I love his movies, and that movie in particular, is I could feel the place. When I watch that film, I don’t even pay attention to what they’re saying or the storyline. I love the colors, I love the texture. …There’s a kind of poetry to it."

batboy 2014.05.07. 16:26:45

hát én olyan izgatott lettem, mint amikor megtudtam hogy a Kínai negyednek is van folytatása :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.05.07. 21:29:55

Mondjuk ezekkel az emberekkel még meg is van az esély arra, hogy az elsővel ellentétben ebből normális film lesz.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.05.07. 21:34:52

Szerintem meg inkább arról van szó, hogy van egy önálló sztori, amit brandesítve jobban el lehet adni a producerek szerint, mint külön filmként. Tudjátok, mint ahogy a Die Hard 2, a Die Hard 3, meg a Die Hard 4 esetében is történt - azokat eredetileg nem "Die Hard" filmnek szánták.

ungverjaland 2014.05.07. 21:44:01

Látom, a kommentelők egy része itt is rendesen beszopta a marketinget, és beültek a Hatmony Korine filmre és valami vígjátékot vártak, valamilyen sztorival.

De komolyan, arról az emberről beszélünk aki filmet csinált arról, hogy öreg ember maszkba öltözött fazonok szemeteszsákokat dugnak meg, minden közelükbe kerülő dolgot szétvernek egy kalapáccsal ill. játékbabát húznak a földön biciklivel. Most mégis mire számítottatok?

Ha valaki tud csinálni valami hasonlóan elmebeteg dolgot, akkor az Jonas Åkerlund lesz.

Deepblue Noir (törölt) 2014.05.07. 21:57:36

"új nyelvet szerettem volna kifejleszteni...a film elsősorban az energiáról szól, egy érzésről, arról hogy mi történik amikor elveszel. nem a tavaszi szünet a lényeg...a filmben inkább egy metafora, az én feloldódásának ideáját jeleníti meg."

korine, interjú a filmvilágban.

kérdés, egyáltalán mi az, hogy folytatás, mi köze lehet annak az eredetihez?

szkristof92 2014.05.07. 23:04:14

@ungverjaland: Igazad van. Én voltam a hülye, hogy egyáltalán megnéztem a Spring Breakerst arra gondolván, hogy egy jó filmet kapok, különösen azután, hogy az általad említettet Trash Humpers-t is végigszenvedtem. Mindenesetre ha nem is volt mindkettő kellemes élmény, egy hasznos eredményük lett.
Elérték, hogy Harmony Korine-től, soha a büdös életbe ne nézzek többé semmit.

ungverjaland 2014.05.07. 23:11:00

@szkristof92:

Ha a Trash Humpers nem tetszett, utána tényleg kár volt megnézni a Spring Breakers-tt.

Én eddig Korine minden filmjében találtam olyan dolgot, ami tetszett, a Spring Breakers-t pedig kifejezetten szerettem, de akinek egy filmje nem jött, kár a többivel próbálkozni, mert azok sem fognak.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása