aeon flux

ready for the action now, danger boy?

talán mégis lesz bioshock-film? Zalaba_Ferenc
2014. április 26. 20:30:00

Kategória: film jatekhaz 4 komment

Néhány évvel ezelőtt nagyon nedves volt a szám széle. A Universal a kegyetlenül alul értékelt Gore Verbinski rendezővel közösen készült filmre adaptálni az utóbbi évek egyik legeredetibb rpg/fps-ét, a BioShockot, amely egy alternatív múltban játszódó steampunk-horror volt, amely egy vízalatti világról szólt, melynek lakói részben elszigeteltségüknek hála teljesen bekattantak, és nagyon-nagyon csúnya dolgokat műveltek. Aztán Verbinski álmai túl nagyra nőttek - hard-R horrort akart 200 milliós költségvetésből -, és a stúdió leállította a projektet.

Egészen pontosan lapátra tette Verbinskit, alaposan behúzta a nadrágszíjat, és behozott a képbe egy olyan rendezőt, amely viszont Ken Levine-nek, a játék kitalálójának nem volt szimpatikus, így a játékadaptáció jegelve lett. (Levine szerint amúgy a Universal meghátrálása elsősorban a Watchmen kvázi buktájának köszönhető, amely melankolikus világának, nagyvonalú látványvilágának és az átlagos szuperhősfilmeken túlmutató sztorijának köszönhetően összeházasítható a BioShockkkal.)

A hetekben azonban érdekes dolgok történtek: a Sony - azaz nem a Universal - egy rakat honlapot beregisztrált, melyek egy esetleges BioShock-filmre utalhatnak - többek között olyanokat, mint a bioshock-movie.com, a bioshock-movie.net és bio-shock.net. Ez persze nem jelent semmit, mivel egy domain regisztrációja filléres tétel, ugyanakkor az időközben megjelent BioShock Infinite, melyet egy rakat díjjal elhalmoztak, is megerősíti azt az érzést, hogy ebből a matériából talán végre egy értékelhető játékadaptáció születhet.

Te szívesen látnád Big Daddy-t és/vagy Elizabethet a nagyvásznon?

bioshock620.jpg

Címkék

horror sci fi steampunk bioshock gore verbinski pletykarovat game adaptation

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr946091132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lennox 2014.04.26. 20:43:25

Verbinski grandiózussága kellett volna ennek a filmnek, de hát a stúdió nem mer kockáztatni. Ha egy jó rendezőhöz kerül, akkor kíváncsian várom... meg igazából akkor is, ha nem. :D

Lavmitendor 2014.04.26. 21:30:51

Ennek a sztorinak kizárólag R-kategóriában van értelme. Ha szereznek hozzá egy lagymatag stábot, és PG-13-ban gondolkoznak esélytelen az egész.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2014.04.27. 00:17:41

"alul értékelt"??

Egyébként tartalmilag egyetértek, Verbinski valóban nagyon alulértékelt rendező.

REadmin 2014.04.28. 22:04:57

Jó lenne, szép lenne, de kőkemény rétegfilm, amihez legalább kell a 200 millió dollárnyi CGI... nem lesz egyszerű menet az biztos.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása