aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a sony és a terjeszkedő pókember univerzum Cseh Dániel
2013. december 14. 16:30:00

Kategória: film 10 komment

Látva a Disney égisze alatt készülő Marvel filmek döbbenetes sikerét, a Sony érthető okokból igyekszik a lehetőségek szerint mindent kipréselni az idén 50 esztendős Pókember univerzumból. A Marvel hősök jogain a mai napig osztoznak a nagyobb stúdiók, így még egy darabig várnunk kell arra, hogy Peter Parker beálljon a Bosszúállók csapatába vagy, hogy Tony Stark és Rozsomák egymásnak menjen, de a legfrissebb hivatalos nyilatkozatok alapján számíthatunk rá, hogy a Sony tovább terjeszti Pókember univerzumát a gyöngyvásznon.

the-amazing-spider-man-2-costume-poster-402x600.jpg

A stúdió bejelentette, hogy követve az újkori, valljuk be, nem túl szerencsés tömeggyártási tendenciát, az írók (Alex Kurtzman, Roberto Orci és Jeff Pinkner) már dolgoznak a The Amazing Spider-Man 3. forgatókönyvén, ami a tervek szerint 2016. június 10-én mutatkozik be a mozikban.

Az alapvetőkön túl egyik dicséretes tervük, hogy Kurtzman, Orci és Ed Solomon hamarosan elkezdik írni a Venom forgatókönyvét is, a filmet várhatóan maga Kurtzman fogja rendezni. A fekete anyag történetét dióhéjban ugyan Raimi elmesélte, de a Spider-Man 3. cím alatt végzett gyalázat inkább csak egy útmutató volt ahhoz, hogyan nem érdemes hozzányúlni a Marvel képregények egyik legjelentősebb szereplőjéhez. A cég másik különálló projektje a Sinister Six, ha emlékeim nem csalnak, a gyerekfejjel egészen kellemes rajzfilmsorozatban a Galád Hatos seregének nevezték az egészen 1964-es múltra visszatekintő kompániát. Az eredeti felállásban Doctor Octopus trombitálta össze azokat, akik már rúgtak össze port a Pókemberrel, míg végül Mysterio, Vulture, Kraven, Sandman és Electro (!) társultak mellé, ezzel megalapítva a csapatot. A felállás az évtizedek során persze számtalanszor változott, így nincs rá garancia, hogy a Sony a klasszikus összeállítást követné. (A projektet a jelen állás szerint Drew Goddard írja és rendezi.)

2219020-sinister_six__earth_616__001.jpg

Még szűk fél esztendő ugyan elválaszt bennünket a The Amazing Spider-Man 2. bemutatójától, de a megosztó első rész után joggal aggódnak páran, köztük a sorok írója is. Bár Raimi trilógiája borzalmasan kifáradt az utolsó nekifutásra, előtte produkált két szerethető részt, sokkal több kapaszkodót kínálva a rajongóknak, mint a szigorúan a tömegigényeket kielégítő új változat, melynek első folytatása máris elkövetni látszik a túlzsúfoltság hibáját. És ha már túlzsúfoltság, ti mit gondoltok, a producereken kívül vajon a rajongók is jól járnak a csapból szüntelen folyó képregényfilmekkel? Igen, a Bosszúállók fergeteges lett, de máris követte egy az átlagnál valamivel jobb Vasember 3. és egy eléggé semmilyen Thor folytatás, miközben a menetelés végére szintén kimerült The Dark Knight trilógia hőse sem a legjobb irányt vette fel a filmvilágban helyét nem lelő Zack Snyder vigyázó keze alatt, nem beszélve Superman aktuális lebőgéséről, melynek sebei még be sem hegedtek. (Eközben az érdemes karakterek (Megtorló, Daredevil, stb.) kimaradnak a buliból.) Szerintetek jó, ha minden tíz középszerű feldolgozásra jut egy emlékezetes darab vagy elképzelhető, hogy egy kis szemléletváltással mindenki jól járhatna ezekkel a filmekkel?

Címkék

sony comics marvel coming soon spider man

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr245692585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skaven 2013.12.14. 21:04:04

en a felujitott pokembert sokkal jobban szerettem mint a regi trilogiabol barmelyiket. amibol amugy mindharom szar, nem csak a harmadik. szamomra a tavalyi ev egyik kellemes meglepetese volt az a film, mindenkepp egy jo kezdesnek erzem, remelhetoleg felvele visz az ut, nem lefele, mert azert az teny, hogy a tokeletestol messze volt.
a thor 2 pedig nekem az idei ev egyik kedvence. :)

a problemat inkabb abban latom hogy iden pl. eleg sok csalodas volt, es hatarozottan kellemetlen, mikor a kepregenyes cuccok jelentik a garanciat arra, hogy azert egy vallalhato darabot fogsz kapni, nem pedig vmi bekamuzott szart. ha a tobbi szuperlatvanyos film felnone a feladathoz, akkor a kepregenyes cuccoknak is lepnie kellene.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.15. 08:54:21

továbbra se tudom elképzelni, hogy lesz egy filmnek egy csapat gonosztevő a főszereplője?!

Venom még okés, kicsit antihősebb, mint Rozsi, de még mindig lehet hős, de a 6os?!

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.15. 09:28:54

@doggfather: Szarni kéne a megszokott dolgokra, és végre betenni a gonoszokat is főszereplőnek. Aki meg emiatt nem nézi meg, azt csak sajnálni tudom.

Amúgy, csak halkan megjegyzem, hogy lehet, hogy nagyobb nézettsége lenne egy gonosszal felálló filmnek, mint egy igazi hőssel felállónak.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.12.15. 10:05:13

Én nagyon szerettem az új Pókit, a Sinister 6 pedig szerintem nem kevésbé rizikós, mint a Guardians Of The Galaxy.

Egyébként ha (az új trailerből kiindulva) a szupergonoszok jellegzetes holmijai mind az Oscorptól erednek, és ezeket a Spidey filmekben be is mutatják, akkor működhet ez az univerzum-bővítés.

Az IM3 meg a Thor az év két legnagyobb csalódása volt (Szupival együtt), el is ment most a kedvem az Avengers vonaltól. Én nem bánom, ha valaki mással, főleg, ha Pókemberrel csinálnak hasonlót.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.15. 10:25:57

@Adam Van Helsing: Nem rád értve, hanem általánosságban.

Amikor kijöttek az első minőségi Szuperhős filmek, akkor mindenki (szinte mindenki) elélvezett a filmektől, aztán évről évre jöttek a folytatások, bővítették az univerzumokat, és ezzel együtt erősödött is a divatfikázás ezen filmekkel kapcsolatban. Az első filmeknél semmilyen elvárás nem volt feléjük, most meg már olyanokat akarnak kapni a képregényadapátcióktól az emberek, amiket soha az életbe nem fognak átadni.

Az új Thor szerintem semmivel nem volt rosszabb, mint az eddigi legjobb Marvel filmek. Nyilván mindenkinél a Bosszúállók az etalon, de az is csak a sok hős miatt van ott ahol, nem pedig a story meg egyéb dolgok miatt.

Az emberek nem megunják a képregényfilmeket, hanem egyre magasabb elvárásokkal ülnek le 1-1 elé, és emiatt átmegy az egész utálatba.

...legalábbis nekem nagyon ez jön le.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.12.15. 10:25:58

Az a rajz túlmegy minden határon. Persze látszik a filmek színvonalán is, hogy vécépapírra nyomtatott silány idétlenséget vettek alapul a készítők.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.15. 11:57:37

@REMY: megszokott vagy nem egy filmbe kell HŐS, így működik a film. ;)

HavasiG 2013.12.15. 18:59:54

@Adam Van Helsing:

www.rpg.net/reviews/archive/11/11336.phtml

Szvsz a Thor2 teljesen jó volt egy "Thor átlagos napja" kalandnak. Nem pöröghetett úgy, mint a Bosszúállók.

progvog 2013.12.15. 22:05:11

@doggfather: vehetnék például alapul a superior foes of spider-man képregènyt

Spender 2013.12.17. 09:14:00

@Wind Callman tér: Most az komoly, hogy egy 60-as években készült képregényből kivágott rajzon hőbörögsz?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása