aeon flux

ready for the action now, danger boy?

joe cornish rendezheti a star trek 3-at Zalaba_Ferenc
2013. november 02. 18:30:00

Kategória: film 5 komment

Ugyan az Idegen arcokat anno én kisebbfajta csalódásként könyveltem el (egyszerűen nem hozták ki a remek alapfelállásban rejlő lehetőségeket), de azt nem tagadom, hogy limitált költségvetése ellenére a film egy pillanatig sem tűnt gagyinak, és az eme darabbal debütáló Joe Cornish író/rendező pedig mind a sztoriba, mind pedig a megvalósításba bedobott egy-két remek ötletet (gondolok itt a gengszter wannabe kislurkók nagy pillanatára vagy arra az apró, de kiváló trükkre, hogy a lények szőrét számítógépes rásegítéssel teljesen átláthatatlanná tették). A világ filmesei persze azonnal felfigyelnek az új tehetségre, így kerülhetett be Cornish a Tintin kalandjai forgatókönyvírói csapatába, ahonnan haverjával, a szintén forgatókönyvi kredittel rendelkező Edgar Wrighttal szünetmentesen feküdt rá a 2015-ben érkező Hangya szkriptjére.

Cornish pedig élete eddigi legnagyobb gigje előtt állhat, a Deadline jelentése szerint ugyanis ő a legnagyobb esélyes arra, hogy átvegye a némileg elfoglalt J.J. Abramstől a Star Trek 3 rendezői stafétáját. Mikor JJ átbútorozott egy másik galaxisba (itt azért megmarad producernek), az eredetileg 2016-ra (azaz a Trek-univerzum 50. évfordulójára tervezett folytatás) dirigálása kapcsán elsőként Jon M. Chu (G.I. Joe: Megtorlás), aztán Rupert Wyatt (A majmok bolygója: Lázadás) neve merült fel: ez utóbbi annyira biztosnak tűnt, hogy Abrams nem hivatalosan már meg is erősítette, ám időközben Wyatt elvállalta a The Gambler című filmet Mark Whalberggel (szintén a Paramountnak), melynek forgatása nehezen lenne összeegyeztethető a Trek 3-mal, így ha hihetünk a Deadline-nak, ő ment a levesbe, és a reflektorfény Joe Cornishra irányult.

A hivatalos megerősítés még várat magára, ellenben a stúdió annyit már jelzett, hogy jövő nyáron szeretné kezdeni a forgatást, így a 2016-os bemutató szinte biztosra vehető.

startrek_logo620_2.jpg

Címkék

star trek anniversary sci fi sequel jj abrams joe cornish

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr295611805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2013.11.02. 18:41:30

Az Idegen arcok nekem is csalódás volt, de a lehető legkellemesebb, úgyhogy nagyon örülök ennek a hírnek!

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.11.02. 18:42:42

hát nemtom, én nagyon nem bírtam az Attack The Block-ot, és a Tintinnek is a szkriptje volt a legnagyobb rákfenéje.

Viszont Jon M. Chu hogy kerülhetett szóba egyáltalán?

A film meg nagyon várós, természetesen :-))

Németh Barna 2013.11.02. 19:35:25

Az Attack the Blocknál úgysem lesz jobb. Nálam hatalmas, sokszor látott kedvenc.

Atkakukac1989 2013.11.02. 19:37:41

Csak abban bízom, hogy remélem nem akarják a lécet majd átugrani, amit a 2. résszel elértek. Elég, ha a szintet tartják, nem kell nagyot vállalni, mert beletörhet a bicska.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2013.11.03. 10:05:40

Nem láttam az Idegen arcokat, de már biztatóbban hangzik a rendező személye, mint Jon M. Chu. Ráadásul Edgar Wright haverja, és így biztosan ismerős neki Simon Pegg is, úgy érzem jó helyre kerülne a film :) És előtérbe helyezhetnék a klingonokat is végre :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása