aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: csontpóker (2013) Zalaba_Ferenc
2013. augusztus 17. 10:50:00

Kategória: film 14 komment

Malics Gábor, a BKF operatőri szakának növendéke azt a feladatot kapta, hogy forgasson egy ál-előzetest. Ez el is készült, és a munkájukat övező pozitív visszhanggal szembesülve a közreműködők jelenleg azon dolgoznak, hogy egész estés filmet kerítsenek belőle, és tudjátok, mit, az alábbi négy percet látva jól is teszik: a legtöbb legendás karrier amatőrfilmekkel, shortokkal, kísérleti munkákkal kezdődik, és talán még Magyarországon is történhetnek csodák, ha pedig Gábor és barátai azon a zsánerfilmes vonalon indulnak el, melyet a Csontpóker is pedzeget, akkor elég nagy űrt tudnak majd betölteni a hazai filmes palettán. Azt csak remélni merem, hogy mire projektjük szárba szökik, addigra hazánk mentalitása is megváltozik kissé a magyar filmek irányában. Addig is vegyétek, vigyétek a Csontpókert!

Címkék

trailer magyarfilm short movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr335464553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.08.17. 11:01:42

Ha az embernek Cronenberg és Kubrick a példaképe, akkor rossz filmes nem lehet! Meg kell újítani a hazai filmgyártást, és ahhoz az kell, hogy kilépjünk a megszokott és már unalmassá vált sablonokból, és olyanhoz nyúljunk, ami még nem volt, vagy csak nagyon kevés. A Csontpóker ötletes, morbid, de mégis szerethető. Nekem Pálfi György neve ugrott be elsőre, amikor néztem a trailert, és ez szerintem biztató. Ő a Taxidermiával újított, és abból kéne még sok...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.17. 11:23:46

@REMY: Ő már a Hukkle-lel is rendesen újított, de igazából még az sem kell, hogy nemzetközi szinten legyen egyéni valaki, csak legyen egy jó sztorija és tudja, hogy mesélje el.

Creativ3Form 2013.08.17. 11:54:29

Nagyon köszönjük a megosztást és a biztató, kedves szavakat. :-) Kollégám (Málics Gábor) régóta dédelgetett projectje ez a Csontpóker, és azzal, hogy az előzetesét megtudtuk csinálni ilyen minőségben, már egy álma vált valóra. :-) Én amúgy a kopasz, bérgyilkos fószert játszom benne. :-D
Köszönjük még egyszer.

Lavmitendor 2013.08.17. 12:49:58

@Zalaba_Ferenc: Pálfiban és Hajduban van kb. minden bizadalmam. A Toldit és a Délibábot nagyon várom.

Repce Manó 2013.08.17. 14:19:16

Egy mesék a kriptában epizód jutott eszembe erről. Az se volt rossz, de erre is vevő leszek.

Fausto. 2013.08.17. 14:49:38

@Repce Manó: nem véletlen, az ötlet anno onnan jött. Abból alakult ki egy kb. kétperces, egy jelenetes kis szösszenet, aztán szépen lassan hozzáírtam még vagy 30 oldalt. :) Alakulgat folyamatosan, a suli végéig nem szándékozok nekiugrani a teljes filmnek (sem anyagi, sem szakmai szempontból nem merném bevállalni).

De a többnyire kedvező fogadtatás nagyon lelkesítő. :)

Wintermoots (törölt) 2013.08.17. 15:16:26

@Fausto.:

egyébként te valamennyire ismered a mai leendő filmes nemzedéket, azaz a huszonéves még iskolába járó vagy azt nemrégiben elvégzett fiatalokat, esetleges terveiket, törekvéseiket?
ha esetleg úgy-ahogy ismered ezt a közeget, lenne egy kérdésem hozzád

Wintermoots (törölt) 2013.08.17. 15:39:26

@Fausto.:

köszönöm!
szóval van itt egy poszt, idézek: "elég nagy űrt tudnak majd betölteni a hazai filmes palettán. Azt csak remélni merem, hogy mire projektjük szárba szökik, addigra hazánk mentalitása is megváltozik kissé a magyar filmek irányában"

látok a beágyazott videón egy kezet, két levágott ujj, mindenütt vér.
természetesen ez is egy kitűnő zsáner meg sokmindenre jó, de amit kérdezni szeretnék az az, hogy a mai fiatal filmeseket jobbára a horror meg az erőszakos gengszterkomédiák vonzzák? és ha igen ez miért lehet?
(mert ezt gondolják a leginkább eladhatónak, mert ezt a legszórakoztatóbb csinálni, mert tényleg ezt tartják a zsánerfilmek esetleg a filmművészet csúcsának, vagy miért?)
egyébként színvonalas munkának tűnik, szó se róla, ügyesek vagytok, engem tényleg csak az zavar, hogy itt egy új ígéret és vér meg levágott ujjak...:)

Fausto. 2013.08.17. 17:38:38

Nem feltétlenül csak ez érdekli a fiatal filmeseket, sőt. A saját generációmban (ha fogalmazhatok így) többet ismerek, aki ki nem állhatja a hasonló filmeket. Szóval nem feltétlenül húznám rá a lepedőt a fiatal filmesekre, engem/minket ez a műfaj mozgat leginkább, valakit a dráma (ami messze a legnehezebb, legérettebb műfaj), valakit a vígjáték...mindegyik műfajnak megvannak a maga tehetségei, ezt biztosn állíthatom. AZ, hogy tűzközelbe kerülnek/kerülünk-e...meglátjuk.

Azt, hogy a poszt írója mire gondolt, csak találgatni tudom, mindenesetre valljuk be, a mai magyar palettán kétfajta film található leginkább: zavaros művészfilm, és bárgyú, szánalmas "komédia". Persze kivételek vannak szerencsére, de a magyar ember nem véletlenül nem néz magyar filmet a moziban (sem).

Wintermoots (törölt) 2013.08.17. 17:50:28

@Fausto.:

értem, köszi a választ!
a pénzről inkább nem kérdezek,gondolom mindenki reméli a legjobbakat, mert hát a helyzet nem túl rózsás filmgyártás terén

Sardaukar Bashar 2013.08.17. 23:29:41

Üdv.

Jó magam is amatőrfilmes vagyok.És bizton állíthatom, hogy sokan vagyunk, akiket nem feltétlenül az ilyen zsánerek mozgatnak meg.Sőt.Vannak nagyon ígéretes próbálkozások dráma, és okos akciófilmek terén is.Mi pl most egy Viking témájú filmet készítünk, de tervbe van véve jó pár más stílusú film is.Akik a Csontpókert készítették, túl vannak más stílusú filmeken is már, így nem lehet őket be skatulyázni.Persze ahogy írták előttem is, sok a zavaros, öncélú művészfilm, és a biztos sikerre pályázó második VH-s film is.De érdemes kutakodni a neten.Sok jó amatőr filmet lehet látni, ami nem csak az erőszakról szól.:)

K. Kálmán 2013.08.18. 08:56:15

Pont azt akartam én is pedzegetni, hogy miért ez a véres-káromkodós műfaj a vonzó sok fiatal filmes számára, de látom, már megelőztek.
Mindenesetre ez olyannyira nem az én világom, hogy még ha fizetnének, sem nézném meg a filmet. Ettől persze még sok sikert az alkotóknak! De ha szabad egy megjegyzést tennem: remélem, a játékfilmben a színészek szövegmondása egy kicsit életszerűbb lesz, mert rendkívül idegesítő ez a hol erőltetett, hol zéró beleéléssel előadott szöveg.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása