aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2013: locarnói nemzetközi filmfesztivál Németh Barna
2013. augusztus 17. 23:22:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Röviddel ezelőtt fejeződött be a rangos Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál díjátadó gálája. A fődíjat Albert Serra spanyol-francia koprodukcióban készült Story of My Death (Historia de la mave mort) című alkotása kapta. A film a 18. és a 19. század fordulóján játszódik, amikor a racionalizmust felváltja a romantika szellemisége. Ennek a két nagy korszaknak a küszöbén találkozik az ekkor már halálra készülő Casanova és az új szimbólum, Drakula gróf.

A rendezői díjat a dél-koreai Hong Sang-soo nyerte az Our Sunhi (U ri Sunhi) című produkcióért, amiben egy frissen végzett filmszakos hallgató vágyakozik jó ajánlólevélre, hogy tanulmányait az Egyesült Államokban folytathassa. A legjobb színésznek járó díjat a spanyol Fernando Bacilio kapta az El mudo című thrillerben nyújtott alakításáért, a legjobb színésznő pedig az amerikai Brie Larson lett, aki egy veszélyeztetett gyerekek számára fenntartott intézet vezetőjét játssza a Shart Term 12 című drámában.

historia de la mave mort.jpg

Címkék

filmfesztival dijszezon eurocinema dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr215465394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása