aeon flux

ready for the action now, danger boy?

red 2: a magyar szinkron Takács Máté
2013. augusztus 02. 16:01:00

Kategória: film 9 komment

Ma estétől egészen szerdáig premier előtt látható a Bruce Willis idei legjobb filmjének minősülő RED 2., melyben a hősök a folytatások szabályrendszere szerint még Robbanékonyabbak, még Elszántabbak és még jobban Durvulnak, mint két és fél éve. Mindezt ezúttal is magyarul teszik.

red_2_zetajones.jpg


Bruce Willis – Dörner György. Hiába, öregember nem gyorsvonat. Ez a legérdekesebb, ami most eszembe jutott.

Mary-Louise Parker – Kökényessy Ági. Pár hete még az R.I.P.D. - Szellemzsarukban csengett Kökényessy Ági Parker kisasszony szerepében. Most meg megint.

John Malkovich – Mertz Tibor. Valamiért ez jutott eszébe 2010-ben a szinkronrendezőnek, hogy Mertz Tibor legyen Malkovich hangja. Nem volt egy rossz ötlet, ő is pont olyan kopasz.

Helen Mirren – Bánsági Ildikó. Szerintem Bánsági Ildikó is csaknem olyan dögös lenne kézi ágyúval, mint Dame Mirren, akit már a RED előtt is többször szinkronizált.

Catherine Zeta-Jones – Kéri Kitty. Tóth Enikő ugyan többször kivette a részét Mrs. Douglas-ből (például legutóbb, a Kispályás szerelemben), de Kéri Kitty (Mindörökké rock) sem panaszkodhat. Ilyen hölgyek között mi sem.

Anthony Hopkins – Fodor Tamás. 2011-ben nagy nehezen rátaláltak Tordy Gézára (A rítus, Thor), mint a Hopkinshoz megfelelő magyar hangra, csakhogy az első részben ő már közreműködött Richard Dreyfussként. Fodor Tamás (aki a Törésben is szinkronizálta Hopkinst), kétség kívül előnyösebb választás az előzetesben hallott Harsányi Gáborhoz, vagy Reviczky Gáborhoz képest.

Brian Cox – Ujlaki Dénes. Az első részben az időközben elhunyt Hollósi Frigyes tolmácsolta Coxot. Ujlaki Dénesnél jobb utódot aligha találhattak volna számára.

valamint:
Garrick Hagon – Cs. Német Lajos
Byung-hun Lee – Fehér Tibor
Neal McDonough – Stohl András
David Thewlis – Schnell Ádám

A filmet augusztus 8-án mutatja be a ProVideo.

poster_red2_hun.jpg

Címkék

szinkron comedy bruce willis stohl andras catherine zeta jones action helen mirren john malkovich anthony hopkins bansagi ildiko sequel mary louise parker dörner györgy provideo cs nemeth lajos feher tibor schnell adam fodor tamas kökenyessy agi mertz tibor keri kitty ujlaki denes

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr715440103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Regggie 2013.08.02. 16:44:41

Lesz feliratos vetítés jövő hét csütörtöktől valahol?

m.martin91 2013.08.02. 17:27:04

John Malkovich esetében az a helyzet, hogy a Kulkát szerintem nagyon nehéz előkeríteni. Nem tudom mi ennek az oka, de például Stanley Tucci-t is egyszer vállalja, egyszer nem. Persze úgy, hogy Mertz Tibor lett az első részben Malkovich szinkronja, valószínűleg most nem is keresték meg. Hozzáteszem, vele is abszolút fogyasztható, de azért a Kulka mégiscsak egy Kulka.

Catherine Zeta-Jones magyarítása érdekes kérdés. Korábban Kéri Kitty sokkal inkább passzolt hozzá, mint Tóth Enikő (pl. Ocean’s Twelve), de most már, így 40 fölött, talán utóbbi lenne a jobb választás. Kéri Kitty hangját kicsit fiatalosnak érzem, Tóth Enikővel valahogy olyan dívásabbnak tűnik a Zeta-Jones, ami egyébként jól is áll neki. Mindenesetre kellemes gondok ezek.

Anthony Hopkins – Fodor Tamás párosnak nagyon örülök. A Törés-ben kitűnően működött a dolog, ráadásul úgy érzem, hogy Fodor hangjában van némi különlegesség, ami foltokban Sinkóra emlékeztet. Reviczkyben és Tordyban ez nincs meg, Harsányi pedig a bohókás hangjával nem lehet alkalmas Hopkins magyar hangjának.

Azért az is nagy pozitívum, hogy Stohl András is itt van, nem igaz? :-)

petibétmen 2013.08.02. 17:30:54

sinkó kiöregedett vagy mi van?

TomPowell25 2013.08.02. 17:56:03

@petibétmen: ha jól tudom, már hosszú évek óta nem vállal szinkront, talán már tíz éve is van. Egyedül a Macskafogó 2.-vel szakította meg ezt a hagyományt. Az alábbi videó tanúsága szerint pedig már a beszéde sem a régi, szóval valahol nem is bánom, pedig nagy kedvencem az öreg.

frissvideok.hu/hirek/241615-video-sinko-laszlo-anthony-hopkins-es-en-rokonlelkek-vagyunk

TomPowell25 2013.08.02. 18:03:13

Egyébként meg a szinkron jónak tűnik, és remélem hogy most Dörner is jobban fog élni, mint ahogy Willis is szemmel láthatóan jobban élvezi ezt a szerepét, mint a G.I. Joe-t meg a Die Hard-nak gúnyolt valamit.
Fodornak pedig örülök, mert hiába imádom Harsányit, valahogy az előzetesekben nekem kilógott Hopkinsként. De a Törésben Fodor nagyon jól hozta Hopkinst és a Hobbitban is szerintem korrekt utódja volt Makay Sándornak. Kéri Kitty pedig jó, de szerintem is ebben az esetben Tóth Enikő lett volna a jobb választás, de majd moziban meglátjuk.

m.martin91 2013.08.02. 18:15:15

@TomPowell25: Sajnos előbb-utóbb mindannyian megöregszünk. Nyilvánvaló, hogy Sinkó sem véletlenül nem vállal már szinkront. Én is azt gondolom, hogy ilyen esetekben jobb, ha az ember inkább visszavonul. Hasonló a helyzete Makay Sándornak, hiszen mint utóbb kiderült, megpróbálta ő a Hobbit-ot, csak sajnos már nem tudott azon a szinten teljesíteni, mint amin korábban. Érdekesség, hogy ugyebár ott is Fodor Tamás került a képbe.

TomPowell25 2013.08.02. 18:36:31

@m.martin91: igen tudom, azért is írtam. Mondjuk Fodornak nem ismeretlen Holm, elvégre az Alienben is ő szólaltatta meg anno, tehát ott abban az esetben jó döntés volt, de ettől még hiányzott/hiányzik Makay hangjának a melegsége. És egyet értek a visszavonulással kapcsolatban is akármennyire is fájó bizonyos esetekben. Például Szakácsi Sándort is az utolsó szinkronjai esetében már sokszor nem volt jó hallgatni, mondjuk nála nem a kor, hanem betegség jött közbe.

iopi 2013.08.02. 21:06:06

@TomPowell25:

Pár hónapja láttam a Nemzetiben. Akkor nekem ott teljesen rendben tűnt a beszéde. Sokat öegedett, az igaz.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása