aeon flux

ready for the action now, danger boy?

velence special: tracks (2013) Németh Barna
2013. július 27. 11:15:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Robyn Davidson története már évtizedek óta kallódik a filmstúdiók között, és bár már több befolyásos filmes is szemet vetett erre a csodálatos utazásra (például Julia Roberts), a filmadaptáció sosem készült el. Tavaly aztán a csillagok szerencsés állása mégis összehozta John Curran rendezőt és Mia Wasikowskát a Király beszéde és A szégyentelen producereivel, hogy aztán végre megelevenedjen ez a nagy túra.

Robyn Davidson 1977-ben döntött úgy, hogy gyalogosan szeli át az ausztrál sivatagot, mindössze négy teve és kedvenc kutyája kíséretében, de végül úgy alakult, hogy a kilenc hónapig tartó, 2700 kilométeres úton vele tartott a National Geographic egyik fotósa, Rick Smolan is. A veszélyekkel teli, ám mindvégig fantasztikus út dokumentációja hatalmas könyvsiker lett annak idején, és remélhetőleg a filmverzió is követi a példát. Mindenesetre az már jó jel, hogy több nagy őszi fesztivál is lecsapott az alkotásra, úgyhogy Curran, a főszerepet játszó Wasikowska és a fotós szerepébe bújt Adam Driver (Girls, Lincoln, Francis Ha) a sivatag után a vörös szőnyegen is botorkálhat pár kilométert.

Tracks.jpg
További versenyfilmekJoe (r.: David Gordon Green), Miss Violence (r.: Alexandros Avranas)

Címkék

velence mia wasikowska adam driver dijszezon dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr465428607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása