aeon flux

ready for the action now, danger boy?

farkas: a magyar szinkron Takács Máté
2013. július 21. 11:55:00

Kategória: film 13 komment

Már fölösleges is számolni, hányadik X-Men-film is kerül a mozikba jövő héten, de a Farkas sok szempontból adhat okot bizakodásra a képregényfigura kedvelőinek. A mutánsok mozis maratonja lassan másfél évtizedesre nyúlik, és természetesen a kezdet kezdete óta szinkronizáltan láthatják őket a magyar nézők.

wolverine_small.jpg

Hugh Jackman – Sinkovits-Vitay András. 2000-ben egészen más szelek fújtak: kevés volt a szinkronizált film, ráadásul a nagy blockbusterek hónapokat késtek, mert a nyár uborkaszezon volt a honi termekben, no és persze a nézőszámok is combosabbak voltak, szóval a forgalmazók bizonyára jobban megéltek bizniszükből. Az X-Men - A kívülállók szinkronjának elkészítésére tehát keret és idő is bőséggel rendelkezésre állhatott, és a rendező sem szenvedett hiányt fantáziájában (hiszen Csörögi Istvánról van szó). Így hallhattunk olyan színészeket, mint Fehér Anna, Tátrai Zita, Helyey László, Bitskey Tibor, Horányi László, Rékasi Károly, no és persze Sinkovits-Vitay András, akit ha más nem is, hát Farkas szerepe úgy háromévente a szinkronstúdióba szólít mozis munkára is, és ennek rendkívül örülünk. Ha csupán Jackmanről van szó, és nem e konkrét szerepről, nem feltétlenül ő az első választás, de biztosan akadnak bőséggel a szinkronbarát nézők soraiban, akik –Sean Beannel egyetemben– legszívesebben csak vele néznék/hallanák őt.

valamint:
Famke Janssen – Fehér Anna

Conrad Coleby – Sótonyi Gábor
Rila Fukushima – Balsai Mónika
Szvetlana Hodcsenkova – Götz Anna
Yaeko Kimura – Szabó Éva
Will Yun Lee – Szatory Dávid
Tao Okamoto – Szávai Viktória
Hiroyuki Sanada – Forgács Péter
Brian Tee – Moser Károly
Ken Yamamura – Seszták Szabolcs
Hal Yamanouchi – Szokolay Ottó

további magyar hangok:
Bálizs Anett, Bor László, Csizmadia Gabriella, Hagen Imre, Kis-Kovács Luca, Láng Balázs, Martin Adél, Mesterházi Gyula, Nagy Viktor, Papucsek Vilmos, Potocsny Andor, Renácz Zoltán.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Heltai Olga
szakértő: Harza Tamás
hangfelvétel: Márkus Tamás
rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
gyártásvezető: Fehér József
szinkronrendező: Csörögi István

A szinkron a Mafilm Audio Kft.-nél készült. A filmet július 25-én mutatja be az InterCom.

hr_The_Wolverine_35.jpg

Címkék

szinkron hugh jackman intercom wolverine x men famke janssen szatory david csörögi istvan lang balazs feher anna szavai viktoria heltai olga sesztak szabolcs forgacs peter balsai monika papucsek vilmos kis kovacs luca simkone varga erzsebet feher jozsef markus tamas bor laszlo szabo eva szokolay otto sinkovits vitay andras götz anna moser karoly

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr695417101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomPowell25 2013.07.21. 12:06:57

Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy manapság Sinkovits-Vitay-t csak Logan hangjaként hallhatom, pedig az egyik legjobb a szakmában. Amit Chandlerként művelt a Jóbarátokban 10 éven keresztül, az még mindig fantasztikus.

David S. 2013.07.21. 12:26:38

Szerintem ez egy kimondottan izgalmas szinkronnak ígérkezik. Nagyszerű, hogy Sinkonits-Vitay András ennyi év után is megmaradt Logan hangjának, de pl. Götz Annáé sem az a hang, amit olyan hűdegyakran lehetne hallani moziban, pedig szerintem neki nagyon kellemes az orgánuma.

m.martin91 2013.07.21. 13:14:46

Sinkovits-Vitay András jobb, mint Hugh Jackman eredetiben. Hihetetlen módon eltalálta ezt a párost Csörögi 2000-ben.
Egyébként csatlakozom az előttem szólókhoz, én is nagyon sajnálom, hogy a Vitay Andrást csak Logan hangjaként hallhatom. Amúgy pedig viccnek tartom, hogy ha Jackman nem Logan-t játssza, akkor sok esetben másokat hívnak. Ez pedig a szinkronrendezők felelőssége, egyértelműen az ő hibájuk. Nyilvánvaló, hogy a nézők 99%-a Sinkovits-Vitay Andrást szeretné hallani minden esetben, amikor Jackman szerepel egy filmben.

TomPowell25 2013.07.21. 13:55:37

@m.martin91: Szerintem a magyar nézők azt se tudják általában, hogy az adott színészt ki szinkronizálja, csak az tűnik fel nekik, ha esetleg nem a megszokott párosítást kapják. Egyébként Jackman mostanság még megszokta kapni László Zsoltot, aki ugyan kissé Jolly Joker kategória, de egyáltalán nem rossz választás. Plusz anno a Vasököl előzetesében Sinkovits-Vitay szinkronizálta Jackman-t, de a végleges változatban végül Kőszegi Ákos szólaltatta meg. Gondolom előbbi volt eredetileg kiszemelve, csak aztán végül valami közbejött, plusz gondolom Sinkovits-Vitaynak is megvannak az okai, amiért általában távol tartja magát a szinkrontól. Ami megjegyzem nagy kár, mert tényleg az egyik legjobb.

m.martin91 2013.07.21. 14:08:47

@TomPowell25: Nyilvánvalóan az átlag néző nem foglalkozik azzal, hogy az adott színésznek ki a hangja, de szerintem sokan érdeklődnek a szinkron iránt, s ezen emberek közül elvétve akadhat egy-egy, amely esetleg ne Sinkovits-Vitay-t tartaná Jackman legjobb hangjának. Feltételezem, hogy te is őt tartod. Másfelől Jackman leghíresebb szerepe egyértelműen a Farkas, s akik felfigyeltek a magyar hangjára, azok egyrészről hallhatják hogy milyen jó, másrészről csalódás lehet nekik, ha egy másik filmben, amelyben Jackman nem Farkast alakítja, valaki másra esik a választás. Felhoztad László Zsoltot és Kőszegi Ákost. Nekem egyikkel sem tetszett, mert megszoktam a Vitayt, úgy érzem, hogy egy Jackman szintű színészre illik a megszokott hangot hívni minden esetben. László Zsolt egy kemény, hitelesen ordibáló hang, de messze nincsen Sinkovits-Vitay szintjén. Én hiteltelennek érzem a Jackman-t, ha nem a Vitay szinkronizálja. A Vasökölnél nem tudom, hogy mi történhetett, az előzetesben valóban ő volt a hang, aztán a filmben már Kőszegi. Szerintem komoly mellényúlás volt, ha lesz a filmnek második része, akkor illene elővenni a Sinkovits-Vitay-t.
Azt nem tudhatjuk, hogy mi az oka annak, hogy nagyon kevés alkalommal hallhatjuk manapság a Vitay-t szinkronizálni, de szerintem is az egyik legjobb hang a magyar szinkronban.

m.martin91 2013.07.21. 14:10:44

@robbie90: Azt a mindenit, tényleg. Olvastam is az interjút, sőt, kommentet is írtam hozzá :-)
Teljesen kiesett az emlékezetemből...

Ficus Cucis 2013.07.21. 14:12:54

Jackman alapvetően egy piperkőc, ezért volt tökéletes választás a Van Helsingben Gergely Róbert. A Farkas-jelenéseket leszámítva, sajnálom, hogy máskor nem került elő GR neve és hangja.

m.martin91 2013.07.21. 14:16:57

@Ficus Cucis: Én kifejezetten elhibázott lépésnek tartom Gergely Róbertet. Rosszabb megoldás, mint László vagy Kőszegi.

robogo88 2013.07.22. 00:49:54

Jackmannek Gergely Róbert tökéletes választás volt szerintem is. Kár hogy máskor nem hallottuk vele. Sajnos egyébként ilyen ez a szakma, nem a színészhez, hanem a szerephez keresnek hangot mindig hiába van megszokott párosítás.

Torres 2013.07.22. 03:14:22

jaja gergely robert :)))))))))))))))) az majdnem akkora valasztas volt mint kulka janos denironak. szerencsere a van helsing egy darab szar ahogy a vasokol is. sajnos a heatrol ez mar nem mondhato el

entro 2013.07.22. 06:00:34

@Torres: Tényleg, basszus, pedig a Kulka is kiváló, de a Heat valami nagyon fura lett. Elkezdtem nézni a szinkronnal, próbáltam megszokni, de nem ment, muszáj volt átváltanom feliratra.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása