aeon flux

ready for the action now, danger boy?

quicksilverből sosem elég Zalaba_Ferenc
2013. május 24. 14:20:00

Kategória: film 9 komment

Tonnaszám írhatnánk a híreket arról, hogy ki játszik majd az X-Men: Az eljövendő múlt napjai című szuperhősfilmben (ami könnyedén válhat 2014 nyarának legfontosabb blockbusterévé), ugyanis alig maradt már olyan színész Hollywoodban, aki ilyen vagy olyan minőségben ne tűnne fel a filmben. Talán csak Pauly Shore-t kivéve. Szóval eddig nem nagyon szenteltünk különösebb figyelmet a már-már napi rendszerességgel jövő bejelentéseknek, azonban most egy érdekes anomáliára derült fény: Quicksilver, a szupergyors mutáns, nem mellesleg Magneto fia, szerepelni fog a filmben (méghozzá Evan Peters alakításában, aki az American Horror Story-ból lehet ismerős), de ez még hagyján: a figura a Bosszúállók 2-ben is feltűnik majd (a húga, Scarlet Witchcsel együtt, kinek szerepét a pletykák szerint Saoirse Ronannak szánják).

Ez elvileg okozna némi problémát, lévén a két világ jogai (melyek képregényben összekapcsolódnak, mivel Marvel-vagyon mindkettő) két különböző stúdiónál vannak, és egyik sem hivatkozhat a másikra. De mint kiderült, az X-Meneket birtokló Fox egy különleges megegyezést kötött a Marvellel, mi szerint mindketten használhatják Quicksilver karakterét, de egyikőjük sem hivatkozhat a másikra. Azaz a Bosszúállók Quicksilvere nem mesélhet vasgyúró apjáról (habár Joss Whedon szerint alapvetően ellenezni fogja a Bosszúállók intézményét, ami minden bizonnyal apai örökség), az X-Men Quicksilvere pedig nem utalhat ara, hogy egyszer majd belép egy csapatba, melyben mitológiai istenek, szuperkatonák, excentrikus milliárdosok és nagyra nőtt méregzsákok aprítják a rosszakat.

Cool dolog lenne, ha Whedonék is Petersszel játszatnák el Quicksilver szerepét, de állítólag ennek jogi korlátai vannak. Az X-Men: Az eljövendő múlt napjai 2014 júliusában, a Bosszúállók 2. 2015 májusában startol a mozikban.

quicksilver.jpg

Címkék

joss whedon marvel bryan singer x men superhero saoirse ronan the avengers

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr585316126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.24. 15:28:47

annyi mutáns és annyi angyal van nem értem, hogy miért mindenki ezt a 2őt (higanyszál meg a boszi) akarja használni?!

És komolyan elkezdtem gondolkodni, hogy pauly shore kit alakíthatna. :D

Wintermoots (törölt) 2013.05.24. 16:13:27

nem igazán értem, miért kell rengeteg figurát bezsúfolni egy filmbe, eddig nem igazán jött be egyik esetben sem. inkább világos, viszonylag logikus történet kellene, kellő teret adva a pár főszereplőnek.
jó lenne ha ez x-men jó lenne, de nekem kétségeim vannak

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.24. 17:18:43

@Wintermoots: ez az, az eddigi x filmek is Rozsi és az x-men volt igazából. :S

Csapatfilmet másfél-2 órában csinálni em egyszerű, még kis csapattal se, nemhogy 20+ szereplővel. :S

Thresher 2013.05.24. 19:45:35

Én megértem ezt a döntést, olyan kevés Marvel karakter van :(

Jaqen 2013.05.24. 19:48:52

@doggfather: Quicksilver és Scarlett boszi eredetileg Avengers szereplők voltak. A kitalálásuk után 18 évvel lettek retconnolva Magneto gyerekeinek.

Thresher 2013.05.24. 19:50:51

Mondjuk van valami logikája ennek az erőlködésnek: Ha Higanyszál előbb jön ki a mozikban mint Flash, akkor az úgy fog kinézni, mintha a DC másolná a Marvelt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.25. 17:55:49

@Jaqen: ez még nem indokolja, hogy mindenáron őket akarják Angyalnak, van még lehetőség vagy 100...

és ez az infó, hogy ott kezdték honnan van?!

mert mindketten az x-menben debütáltak. csekk: en.wikipedia.org/wiki/Scarlet_Witch

en.wikipedia.org/wiki/Quicksilver_%28comics%29

tehát mutkók hamarabb voltak, mint Angyalok. ;)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2013.05.26. 17:42:01

Kevin Feige mondta 1-2 éve, hogy nincs kizárva, hogy néhány mutáns szerepeljen a Bosszúállókban. Anno amikor eladták a Fox-nak a jogokat akkor valahogy pont úgy oldották meg, hogy néhány karaktert ők is használhassanak.
Szerintem ez az eset még nem zárja ki, hogy esetleg a későbbiek folyamán a két stúdió egymásnak eressze bandáját.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása