aeon flux

ready for the action now, danger boy?

b-oldal: cannes vegyes Németh Barna
2013. május 16. 11:20:00

Kategória: film 4 komment

Az csak egy dolog, hogy a különféle szekciókban folyik a verseny, de Cannes-nak van egy másik oldala is. Bejelentések, leleplezések, filmek adás-vétele zajlik a háttérben; ezek legjavából következik most egy csokorra való többek között Vin Diesellel, Cate Blanchettel, Samuel L. Jacksonnal, Justin Timerlake-kel, Michael Fassbenderrel és Anne Hathaway-jel.

cannes market.jpg

  • Az Argo sikere újabb, a Hollywood segít a történelemnek típusú filmet inspirált, ami a Kennedy-merényletnek ad majd új színt. A történet szerint egy nő (Cate Blanchett) utazik Los Angeles-be, hogy megszervezze nagyapja temetését, aki a hatvanas években Hollywood egyik legfelkapottabb effekt-szakembere volt. De a hagyatékból előkerült anyagokból az is kitűnik, hogy a hadsereg is profitált ezekből a képi effektusokból. A filmet David Mamet írja és rendezi, a címe Blackbird lesz.
  • Úgy tűnik, ősszel Anne Hathaway visszatér a minimálköltségvetésű filmekhez és a Rachel esküvője után újra szövetségre lép Jonathan Demme-vel. A páros producerként támogatja egy elsőfilmes rendezőnő (Kate Barker-Froyland) debütálását, amiben a friss Oscar-díjas Hathaway alakítja majd azt a lányt, aki beleszeret beteg testvére kedvenc zenészébe. A film munkacíme One Song.
  • A Sony Classics és Justin Timberlake kollaborációja is egyenes úton haladhat tovább, amelyben az énekes/színész egy igazi zenei legendát kelt majd életre. A Spinning Gold annak a zenei producernek az életét mutatja be, aki olyan zenekarok/zenészek mögött állt, mint a KISS, a The Village People vagy Donna Summer.
  • 50 millió dollárért kelt el öt hollywoodi film Bollywoodban. A feláldozhatók, a Rambo, a 88 perc, a Brooklyn mélyén és a 16 utca újrafilmesítésének jogai körüli tárgyalások tegnap le is zárultak, az első kettő film így már idén a mozikba kerülhet.
  • Mivel a nemzetközi piac több nagyágyúja is pillanatok alatt lecsapott rá, elkészülhet a Csajozós film, a Bazi nagy film és a többi katasztrófafilm mögött álló Jason Friedberg és Aaron Seltzer páros következő "paródiája", ami majd a Halálos iramban-sorozatot figurázza ki. "Gyors kocsik, gyors nők, faarcú színészek". Ezzel a mondattal és az alant látható plakáttal sikerült megnyerniük Németországot, Oroszországot, Olaszországot és egész Dél-Amerikát, hogy pénzt adjanak a filmtervre.
  • Keanu Reeves és Reese Witherspoon egy hajóúton fog romantikázni a Passengers című filmben, Michael Fassbender és Natalie Portman főszereplésével vár gazdára egy Machbeth-adaptáció, Vin Diesel pedig Breck Eisnerrel közös sci-fijéhez (The Last Witch Hunter) kalapoz, John Travolta pedig most látta idejét egy újabb maffiafilmnek a legendás Gotiról, amiben ő alakítaná a címszereplőt.
  • A Z for Zachariah, Robert C. O'Brien klasszikus sci-fi regényének filmadaptációja is jó kezekbe került. Chris Pine, Amanda Seyfried és Chiwetel Ejiofor kapta meg a főbb szerepeket a történetben, ami egy kislányról szól, aki egyedüliként élt túl egy súlyos nukleáris katasztrófát. Persze ez nem igaz, de nem spoilerezünk. A rendezői székben a tavalyi Szolgálatkészség (Compliance) című filmmel feltűnt Craig Zobel ül majd.
  • A szürke ötven árnyalata újból a felszínre emelte az erotikus thriller fogalmát, nem is csoda, hogy érkeznek a hullámos meglovagolni vágyó jelentkezők. A legnagyobb volumenű aspiráns talán a French Window lehet, ami Rosamund Pike és Josh Duhamel főszereplésével készül, és két házaspár fülledt erotikától sem mentes ördögi macska-egér harcát mutatja majd be.
  • A Fanboys rendezője ismét komédiára készül, ezúttal Samuel L. Jacksonnal és Hailee Steinfelddel az oldalán. Az ígéretek szerint a Barely Lethal egy régi vágású akcióvígjáték lesz egy tini gyilkosról, aki megrendezi saját halálát, hogy leszámoljon egyik korábbi megbízójával.
  • Végül egy érdekesség az Éhezők viadala háza tájáról. Költséghatékonyság miatt a gyártó piacra vitte a trilógia utolsó részének két filmre bontott verzióját.

SuperFast.jpg

Címkék

justin timberlake cannes john travolta keanu reeves natalie portman cate blanchett vin diesel anne hathaway chris pine michael fassbender filmhir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr745302787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2013.05.16. 13:45:30

"Költséghatékonyság miatt a gyártó piacra vitte a trilógia utolsó részének két filmre bontott verzióját." - Lehet, hogy nem jól értelmezem, de mit is jelent ez pontosan?

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.16. 14:09:27

@Atkakukac1989: Szerintem azt, hogy előre értékesítik a forgalmazási jogokat, és abból finanszírozzák majd az utolsó részt.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása