aeon flux

ready for the action now, danger boy?

vasember 3: lángba borult kasszák a nyitónapon Takács Máté
2013. április 26. 11:55:00

Kategória: film 2 komment

Tegnap óta (pontosabban szerda éjfél óta) látható a hazai mozikban a Vasember 3., és ahogy az várható volt, az érdeklődés az egekbe szökik. Íme az első nézettségi adatok.

A Forum Hungary tájékoztatása szerint 17.279 jegy kelt el a legfrissebb szuperhős-mozira, ami messze a legjobb az eddigi Vasember-filmek háza táján. A nézők 58.18%-a, azaz 10.053 fő a háromdimenziós változatra esküdött, míg 3.753 (21.7%) a hagyományos kereteket választotta. Az extrémebb igényűek közül 1.243-an IMAX-be zarándokoltak (ez az éjfélivel együtt hat vetítés folyamán több mint 50%-os kihasználtságot eredményezett), míg 602 illető a Westend 4DX termét választotta, azaz előadásonként több mint 100 fő foglalt helyet a nézőtéren. Az országszerte elérhető feliratos változat 1.628 embert mozgatott meg, ami 9.2%-os részesedés a teljesből.

A kiugró startot vélhetően egy kis visszaesés követi a mai napon, hogy aztán a hétvégén újra erőre kapjon Robert Downey Jr. műsorszáma. Az már teljesen biztos, hogy a második rész 42.689 nézőjét messze maga mögött hagyja vasárnapra a film, de hogy a Bosszúállók 74.608 első körben regisztrált látogatóját is utoléri-e, az még kérdéses. Az esély kétség kívül adott, akár egy 80 ezres nyitányhoz is, ami bevételben több mint 110 millió forintot jelentene. Hétfőn minden kiderül.

Címkék

comics box office marvel forum hungary sequel robert downey jr superhero iron man magyarvalosag 3d cinema box office hazai

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr65247942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása