aeon flux

ready for the action now, danger boy?

dvd-hír: bikanyak Zalaba_Ferenc
2013. április 03. 12:31:00

Kategória: dvd 2 komment

Tudom, elcsépelt a jelző (ezért is szeretnek inkább Tom Hardy nevével dobálózni), de akkor is ez a leghelytállóbb: Matthias Schoenaerts személyében megszületett az európai Robert De Niro, no nem azért, mert hozzá hasonló method actor lenne (legalábbis csak remélni merem, hogy a Rozsda és csont forgatási szüneteiben nem pofozott le szőke kisfiúkat), hanem azért, mert feszült arcvonásai, bumfordi mozdulatai és tekintetet kommandírozó megjelenése mögött elképesztően érzékeny szív lakozik. Egy igazi jelenség, és ezt remekül példázza a Bikanyak című Golden Action Boy-jelölt film, amely most jelent meg DVD-n.

A vallon-flamand nyelvi határ közelében lévő gazdaságban él a bivalyerős izomkolosszus marhatenyésztő, Jack Vanmarsenille (Matthias Schoenaerts). Társa, az állatorvos Sam Raymond (Frank Lammers) egy kétes ügyletbe keveri a hírhedt hormonmaffia fejével, akit egy utánuk nyomozó zsaru meggyilkolásával vádolnak. Jack marháit szteroidokkal és egyéb doppingszerekkel tömi, hogy gyorsabban és eredményesebben hízzanak, ezért sok vesztenivalója van, ha lelepleződne kapcsolata a szervezettel. Ráadásul titokzatos múltjából felbukkan egy nő, a parfümőr Lucia (Jeanne Dandoy), és gyermekkori barátja, Diederik (Jeroen Perceval), ami tragikus események láncreakcióját indítják el. A Bikanyak megrendítő történet a végzetről és az ártatlanságról. 

A bűnszövetkezetek szokatlan területére kalauzoló kőkemény gengszterfilmet 2012-ben a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra jelölték! A film főszereplője, Matthias Schoenaerts idén Marion Cotillard partnere a Rozsda és csont című, a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában debütált filmben.

A Bikanyak már meg is jelent DVD-n (remélhetőleg hamarosan az Xpress.hu kínálatába is felvarázsolódik), 2.490 Ft-os ajánlott áron hazavihető, amiért eredeti (2.35:1) képarányt, DD5.1-es, illetve dts keverésű flamand hangot és magyar feliratot kapsz, valamint előzeteseket. 

dvd_bikanyak.jpg

Címkék

mozinet drama romance eurocinema dvd borito dvd hir matthias schoenaerts

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr415190523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ungverjaland 2013.04.03. 12:35:22

Na ezt a filmet is itt az ideje bepótolnom.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása