aeon flux

ready for the action now, danger boy?

beszéljük meg: the walking dead - season 3, volume 2 (2013) Zalaba_Ferenc
2013. április 02. 00:19:00

Kategória: tv 7 komment

Úgy érzem, kritikát már nem érdemel a dolog, mert a címszereplőivel ellentétben ez a széria immáron csak egy helyben topog, és kifejezetten kétségbeejtő a tudat, hogy mindemellett nézettségi rekordokat döntöget (az évadzárót több mint 12 millióan nézték), mondjuk, ha jobban belegondolok, azok a szériák tudtak a legmagasabbra szárnyalni, melyekben nem történt igazi változás. Nos, az "elolvasom" után némi spoileres picsogás vitaindító gyanánt, amit a kommentekben szintén meg lehet szórni spoiler bonbonnal.

Picsogásnak tűnhet igen, főleg az AMC fejesei szemében (ők biztosan olvasnak minket), akik könnyedén széttárhatnák karjukat, hogy "a második évad után akciót akartatok, hát íme!". Az addig oké, de ha már akció, akkor könyörgöm, ne legyen béna! 0 Ft-ból is emberes dolgokat lehet összehozni, Robert Rodrigueztől Gareth Evansig ezt sokan bebizonyították már, de a TWD stábja következetesen elbukik a saját lábában, ha akciójelenetről van szó. Hisz miféle roham az, amelyben 50 milliméteres gépágyúval meg gránátvetővel kezdünk, aztán miután betörtünk a célobjektumba, berezelünk három darab füstgránáttól, és 2, ismétlem: kettő darab élőholttól? Nem csoda, hogy a Kormányzó ezt követően mindenkit lekaszál, csak azt nem értem, hogy ő alapból miért húzza el a csíkot, miért nem marad ott maroknyi nehézfiúja élén, mikor láthatja, hogy csak ketten lődöznek rájuk (ráadásul nem is túl hatékonyan, ahogy azt korábban már megszokhattuk)?

No de ha kivonom az akciót az egyenletből (meg próbálok nem Andrea kínos menekülési jelenetére gondolni), akkor karakterek helyett is már csak összemosódó masszát kapok: a jó oldalon lassan mindenki olyan harcedzett gépezetté változik - összeszorított száj, kidüllesztett mellkas, ravaszra gyógyult ujj -, hogy a lelkésszé mutálódott Hershel helyében hangos "fuck this shit" kíséretében hajítanám el a mankóimat, és ugrálnék a zombik közé, mert azok legalább nem gyártanak ideológiákat. Mert azok vannak rendesen, csupán elképesztően vékonykák.

Rick őrülete talán végre vitt volna egy kis színt a szögegyenes narratívába, de egy-két epizód után a showrunnerek olyan hirtelen hőköltek vissza tőle, mintha forró trágyába nyúltak volna. 

Merle ugyan homlokára öles betűkkel oda volt írva, hogy "ebben a részben meghalsz", de ő legalább emelt fővel (és teli gyomorral) távozott, míg Andrea halála csupán a drámai lezárás kedvéért lett odakényszerítve az évadzáró végére, hisz értelmét a mai napig keresem (azon kívül, hogy az ő "mentsünk meg mindenkit" attitűdje volt a legidegesítőbb jellemvonás az egész évadban).

Innen hova tovább? A Kormányzó új csapatot gyűjt majd magának? Carl apuka fejére nő majd? És Daryl mikor jön majd rá, hogy kell neki az a MILF?

Címkék

horror spoiler tv show action kibeszelo the walking dead zombiemovie tv kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr715188075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesterjani 2013.04.02. 00:40:47

Én Darylben csalódtam hatalmasat, azt hittem az előző részben történtek miatt majd úgy nekiesik a kormányzónak, hogy ihaj.
Tipikus olyan lezárást kaptunk amilyen az Odaáté évek óta. Megy a széria nézik sokan, dobjunk nekik valamit meg ne is, hagyjunk nyitva kapukat az új évadhoz és jóccakát. De ezt lehetne okosan is csinálni nem ilyen összecsapottan.
Remélem a negyedik évadra összekapják magunkat.
Hersheles duma nagyot ütött. :D

galamb01 2013.04.02. 01:01:31

Elég fals dolog a nézettségre megjegyzést tenni, ha te is nézed. :)

Arról nem az AMC fejesei tehetnek, ha ennyi a zombi néző.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.02. 09:12:11

Hát az a milf, messze nem milf. :D

Egyébként az évad közel se volt ilyen rossz, mint amit ez az írás sejtet. Sőt.

Carl über lett benne, nagyon szépen alakult.

A béketárgyalásos rész megmutatta milyen az ember valójában. Nem ők ketten, hanem mindenki.

Hershel nem mutálódott, eredetileg is közel volt Istenhez erre többször utaltak már. ;)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.02. 10:15:16

Tényleg az a legijesztőbb, amit az utolsó mondatban írsz, innen miről fog szólni a negyedik évad?

VVega · https://debugme.eu/ 2013.04.02. 12:26:35

Ha önmagában nézném, akkor egy néha valódi érzelmekre és kemény drámára is képes, de általában csak langyos középszert produkáló sorozat harmadik évadjának elmenne a dolog, bár a finálé akkor is döbbenetesen gyenge lenne. De ha nem így nézzük, hanem tudjuk, hogy minden idők egyik legizgalmasabb, legfeszültebb és drámaibb alapanyagából dolgozhatnak, akkor ez a sorozat egyszerűen egy hatalmas szégyen, semmi több. Én el is kaszáltam, a jövőben nem kérek a Barátok közt zombis kiadásából.

Llew 2013.04.02. 15:25:13

@VVega: különösen, hogy az eredeti alkotó is ott van a sorozatos csapatban

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.02. 15:42:27

@galamb01: Egyáltalán nem az. Ugyanis nem az a baj, hogy sokan nézik, hanem az, hogy egyre többen. És az AMC fejeseinek "csupán" annyi közük van az egészhez, hogy évadonként válttogatják a showrunnereket, hogy a visszajelzésekhez igazítsák a khm... elképzeléseiket. Figyeld majd meg, hogy a következő évadban még több akció, ellenben még kevesebb jellemvonás lesz.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása