aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ókori mozi: hírek Kovács Erzsébet
2013. március 29. 06:40:00

Kategória: film 4 komment

Azt már tudjuk, hogy Brett Ratner fantasyjében a Szikla lesz Hercules. De vajon kik lesznek a harcostársai? És mit keres Paul W.S. Anderson Pompeiiben?

grumpy rock.jpgSzóval nem egyedül aprítok? Pff.

Híven a régi szép hagyományhoz, miszerint kardos-szandálos filmhez brit akcentus illik, a kiismerhetetlen etnikumú Johnson mellé válogatott angol színészek sorakoztak fel. Rufus Sewell például Autolycust fogja játszani, Hercules bajtársát. (Felteszem, arról az Autolükoszról lesz szó, aki birkózni tanította meg Héraklészt, aki az ő oldalán üldözte az amazonokat, a mitikus Észak ádáz harcosnőit - és aki a félisteni névrokonhoz, Hermész, a tolvajisten fiához, és Odüsszeusz nagypapájához méltó stílusban csent el egyszer tizenkét lovat Héraklész munkaadójától, Eurütosz királytól.)

A mestertolvaj mellett Amphiarust, akinek álgörög neve és foglalkozása egyaránt a Xena- és a Hercules-sorozatok kétes világát idézi (tudniillik harcos, pap és jövendőmondó, Hercules tanácsadója), Ian McShane alakítja majd, akit csak mostanában köszönthettünk Az óriásölő mesevilágában.

Némiképp kilóg a szigetországi színészek sorából a norvég Aksel Hennie, akit Tydeus, az elesett ellenfele megkannibalizálásától sem visszariadó könyörtelen harcos szerepére választottak ki. A neve ellenére svéd Rebecca Fergusonról még nem tudni, milyen szerepben láthatjuk, mint ahogy John Hurtről és Joseph Fiennesról sem, ám az ő beválasztásukkal az angol színészveteránok kedvelői máris jól jártak.

A forgatás májusban kezdődik. Budapesten. (Nevess csak, mert a következő hír fájni fog!)

pompeii.jpg

Persze csak akkor, ha tűkön ülve várod, hogy viszontláthasd Milát zombiölő puskával a kézben - mert arra még várnod kell egy kicsit. Paul W. S. Anderson ugyanis gondolt egy nagyot, és már neki is állt Torontóban leforgatni az ókori világ leghajmeresztőbb természeti katasztrófáját: a Vezúv Kr. u. 79-es kitörését, amely gázzal megfojtotta, majd hamuba temette a dekadensen virágzó kereskedelmű Pompeiit, hogy aztán a régészek ilyen szép gipszöntvényeket csinálhassanak az egykor volt városlakók testéből, mint a fenti képen látható.

Azért ne igen számítsunk ókori Dante poklára, talán inkább kosztümös Emlékezz rám lesz ez. A 3D-s filmben (amint az magától értetődik) a Vezúv csak háttér lesz a szívfacsaró szerelmi szál mögött, amelyben személyesen Havas Jon (azaz Kit Harington) játssza Milót, a rabszolgát, akinek élete kockáztatásával is vissza kell jutnia Pompeiibe, hogy megmentse a szeretett nőt. Flavia (Emily Browning) azonban Jared Harris, azazhogy Lucretius lánya, és nem elég, hogy az apa egyúttal Milo gazdája is, de Lucretius a lányát egy dúsgazdag szenátorhoz, Milo szülőfalujának felprédálójához akarja erőltetni. A főgonoszt, ki hitte volna, Kiefer Sutherland alakítja.

Már csak az a kérdés, ki rendezi meg a következő Resident Evilt. (A hírek szerint azt is Anderson - ZF.)

evil kiefer.jpg

Címkék

comics fantasy kiefer sutherland historical adventure paul ws anderson 3d cinema dwayne the rock johnson

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr815166585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sütemény1975 2013.03.29. 08:44:33

és emiatt késik a resident evil? ehh...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.29. 09:04:31

végre ismét ókor hírek!
welcome back!

Bakkertakker (törölt) 2013.03.30. 09:01:56

"a kiismerhetetlen etnikumú Johnson"

Na ez erős volt.

Kovács Erzsébet 2013.03.30. 10:56:24

@Bakkertakker: Tudom, annak is szántam. :-)
Mint az amerikaiak jó részének, az ő ereiben is mindenféle náció vére keveredik. Az édesanyja hawaii-i volt, azt hiszem, de még ezt se feltétlen mondanád meg Johnson arcára nézve.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása