aeon flux

ready for the action now, danger boy?

tv-trailer: trónok harca, 3. évad [game of thrones s3] (2013) Zalaba_Ferenc
2013. március 03. 07:17:00

Kategória: tv 10 komment

A korábban már prezentált előzetes most bővített változatban tér vissza, melyben... OMG! Brienne megküzd a medvével! Ott! Ott!... szóval vannak benne meredek pillanatok, csak úgy, mint a harmadik kötetben, amely számomra az egész saga (eddigi) csúcspontja. 

Címkék

hbo fantasy adventure lena headey game of thrones peter dinklage tv trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr555114037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juraviel.Ihuan.Bedvin 2013.03.03. 14:18:31

Ferenc, remélem te is adtál volna egy barackot Martin fejére, mikor meglépte az RW-t. Igaz, minden korábbi döntés egyenes következménye volt ez, tehát reális, de akkor is... Egyeseknél szó szerint repült a könyv!

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.03. 14:35:45

@Juraviel.Ihuan.Bedvin:

SPOILER!

Barackot is, meg átkokat is. Sejtettem, hogy valami gáz lesz, mert túl sokat foglalatoskodott az esemény lényegtelen előkészületeivel, de ez akkor is sok(k) volt.

Sajna a negyedik kötetben elakadtam, mert elképesztően érdektelen az egész. De majd újra előveszem.

Vektor. (törölt) 2013.03.03. 16:47:59

@Zalaba_Ferenc:

SPOILER!!!

Ugyanez a probléma a sorozatnál is jelen lesz. Ha vannak még egyáltalán olyanok, akik nem olvasták a könyveket, és megúszták a spoilerek nélkül, azok is könnyen rájöhetnek majd, hogy bűzlik valami az esküvő körül. Mostanra szerintem mindenki megtanulta, hogy mindig a 9. részben történik a legnagyobb esemény, és egy zökkenőmentes esküvő nem illene a képbe, más történés meg emlékeim szerint nincs, amivel kicsit elaltatnák a nézőket.

Amitől viszont jobban félek, hogy a rengeteg történetszálat a második évadhoz hasonlóan nem tudják majd kezelni, és ami még rosszabb, pár karaktert megutáltatnak a nézőkkel kifogásolható írói döntések miatt. A két főszereplő halála azért is ütött a könyvben, mert lehetett nekik szorítani, a sorozatban viszont mindkét karakter gyenge, nemhogy nincsenek a nézők kedvencei között, de sokan már a második évadban kezdték megutálni őket az unalmas és kiszámítható történetszáluk miatt. Nem ér semmit a nagy csavar, ha nézők elintézik egy legyintéssel, mondván "Így legalább több idő jut a kedvenceimnek!".

Vektor. (törölt) 2013.03.03. 16:59:40

Nagyon szorítok nekik, hogy elérjék azt a szintet ezzel az évaddal, amit a könyvnek sikerült. Ez a sorsdöntő évad, szerintem ez fogja eldönteni, hogy a GoT ott lesz-e az évtized legnagyobb sorozatai között.

Egyébként az Emmy-nél is minden a GoT kezére játszik. A Homeland, a Breaking Bad, és a Downton Abbey is gyengébb évadot zárt, a Mad Men meg túl öreg ahhoz, hogy újra nyerjen. Ennél jobb alkalom nem is lehetne arra, hogy egy fantasy sorozat végre áttörje a gátat, mint a filmeknél a Gyűrűk ura. Jó lenne látni, ahogy George R.R. Martin átveszi az Emmy-t az alkotógárda többi tagjával a legjobb drámáért. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.03. 17:33:02

@Vektor.: Nem is tudom, az Emmy nálam nem tud komolyan labdába rúgni. Évek óta ugyanazokat jelölgetik. Persze, ez alapvetően a sorozatok rákfenéje, de talán hozni kéne egy olyan szabályt, hogy egy sorozatot csak egyszer lehet díjazni. Tudom, soha nem fognak. :)

Gallion 2013.03.03. 18:52:52

@Vektor.:

3-AS KÖNYV (KARDOK VIHARA) SPOILER

Hát szerintem Robb-ot pont a könyv-rajongók körében szokás unni, mert eltértek vele a regénytől. Amennyire én látom a netes reakciókon meg a saját környezetemen: a regényeket nem ismerők kifejezetten várják, hogy végre elkenje Joffrey arcát, akinek a halála körül viszont tényleg számottevő várakozás mutatható ki. És per pillanat erre egyedül Robbnak van esélye - pont emiatt is lesz arcul csapás mikor kiderül, hogy az ég adta világon semmit nem tud alkotni a Lannisterek ellen.
Egyébként a második évad szerintem kifejezetten jól kezelte a sok karaktert: én azt még a könyvek ismerete nélkül néztem és teljesen jól követhető volt, plusz értékeltem, hogy végre beköszöntött a korábban olyannyira beharangozott komplex történet vezetés (az első évad ilyen szempontból még csalódás volt: ott van a jó (Stark) meg a rossz család (Lannister minusz Tyrion) akik az évad középtáján elég unalmasan torzsalkodnak és van az egy szál Királyvár ahol történik valami, de ott se sok, a többi helyszínen meg szinte semmi, ami a bonyolult történetet skandáló igéretek miatt rossz értelemben lepett meg. Az utsó három rész erős volt, de szerencsére a második évadnál már az összes rész hozta ezt a szintet).

Vektor. (törölt) 2013.03.03. 19:12:07

@Zalaba_Ferenc: Miért, nem lehetséges az, hogy egy sorozat, vagy színész négy éven át a legjobbat nyújtja a kategóriájában? :)

vargatom 2013.03.03. 23:02:27

SPOILER

Szerintem is elsősorban az vezérli Martint, hogy szembe menjen a konvenciókkal és az elvárásokkal. Más könyvekben Ned szépen elment volna számüzetésbe, aztán a White Walkerek elleni hőstettekkel visszanyerte volna a becsületét, és bosszút álhatott volna azokon akik elárulták.

Meg azért valahol ez közelebb áll a valósághoz, az emberek hoznak rossz, érzelmi alapú döntéseket és azok általában visszaütnek, ritka a happy ending. És ez a valószerűség a fantasy elemekkel is jól működik együtt.

Na meg az sem mellékes azért, hogy ezzel a konkrét lépéssel felborította az eddigi "egyensúlyt" és új lehetőségeket nyitott a történetben. Mondjuk ezekből sok az ötödik kötetbe került, szóval inkább nem sorolnám fel őket ;)

Mindenesetre nagyon kiváncsian várom hogy mit reagálnak a könyvet nem olvasó nézők az epizódra.

vargatom 2013.03.03. 23:03:55

Ja igen, azokról a fordulatokról meg aztán ne is beszéljünk, amik a harmadik kötet utolsó harmadában következtek :) Azok is szépen átrendezték a viszonyokat...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása