aeon flux

ready for the action now, danger boy?

tv-kritika: the walking dead - s03e09 (2013) Zalaba_Ferenc
2013. február 12. 09:53:00

Kategória: tv 9 komment

Bámulatos nézettséget produkál, egyre több és több ember csüng rajta (mint az alapjául szolgáló képregényen), így nem csoda, hogy a fejesek nehezen viselik a feszültséget, és gyakorlatilag évadonként más és más tűnik fel showrunnerként. Kíváncsi leszek, hogy ez hogy csapódik le majd a negyedik évadban, ugyanis az épp futó szezon közepére helyezett szünetet követően a széria ott folytatja, ahol néhány hónapja abbahagyta: rohan, kapkod, sikál. Mert, tudjátok, a második évad olyan lagymatag volt. A továbbiakban spoilerek jönnek.

Hol is hagytuk abba? A kormányzóról gyakorlatilag lehullott az álca, Andrea immáron már nem az apokalipszis Lincolját látja benne, ennek ellenére láthatóant kitart mellette, pedig már azt is tudja, hogy egykori csapata ott ólálkodik a közelben, és a békés egymás mellett élés kizárt; az említett csapat új tag( és zombieledel-)jelöltekkel bővült, köztük néhány egész decens emberrel (afro-amerikaiakkal, mivel T-Bone kiszállt a buliból: erre a nézői szegmensre is szükség van, ugye), és persze a félévad cliffhangereként a kormányzónál a pixisből kiesett, illetve foglyul ejtett Dixon-testvérek az utolsó vérig tartó küzdelemre kényszerülnek egymással. Jaj, mi lesz?

Gyakorlatilag kettőt pislantasz, és eme probléma megoldódik. Rick és csapata visszatérnek, bevetnek még egy ködgránátot, mire a nép szétrebben, a kormányzó fegyveresei lebénulnak, és Dixonék szabadok. Az ember fia meg azon mérgelődhet, hogy tényleg erre a tesco gazdaságos megoldásra várt hónapokat. És tényleg szükség volt még egy olyan "minőségi" akciójelenetre, melyet még a legújabb Van Damme- és Steven Seagal-produkciókon dolgozó bolgár rezidens stáb is visszadobna? Nem azt mondom, hogy inkább dumálták volna ki magukat a helyzetből, hisz ez nem az a fajta slamasztika, de egy ennél frappánsabb, esetleg nagyobb áldozatot hozó szabadulási számot is megálmodhattak volna.

Az immáron istállót váltott Merle újabb ellentéteket, újabb cselekményszálakat fial (öccsével kettesben bandukolnak majd erre-arra, hogy aztán vélhetően a legkritikusabb pillanatban térjenek majd vissza): a shownak folytatódnia kell. Nem tudom, hogy a Trónok harca mellett akad-e még olyan, vérontásra is hajlamos sorozat, amelynek szereplői ne hordoznák homlokukon a végzetüket, de a TWD-rezidensek tekintete felett ez egyre jobban ott virít, hisz ha egyszer Rickék távozásra kényszerülnek (mikor a kormányzó végre lecsap), akkor nem olyan nehéz kitotózni, hogy ki hozza majd meg a nélkülözhetetlen véráldozatot. Zombi téren is elkélne már némi vérfrissítés: fáj a szívem Michonne "kiherélt" hordárai vagy a rohamrendőrnek öltözött holtak iránt, viszont úgy tűnik, a sorozat inkább más irányba tart, ugyanis a korábban szellemekkel telefonáló Rick most már másfajta holtakat is látni vél. Ebből még bármi lehet.

poster_thewalkingdead_s03v2.jpg

Címkék

horror drama action frank darabont the walking dead zombiemovie 6csillagos post apocalyptic tv kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr825075931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2013.02.12. 11:05:31

Najó, ezt mostmár tényleg el kellene kezdenem nézni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.12. 11:34:51

jó kis rész volt, Tyeres nem a"kötelező fekete" a képregényben is szerepel, és ott is feka.
Mondjuk t-Bone, nah ő kötelező feka volt.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.12. 11:40:18

@doggfather: Igen, tudom, hogy benne van a képregényben: ott is kell egy kötelező fekete. :)

freddyD 2013.02.12. 12:31:15

Elfelejtetted megemlíteni Andrea világot megváltó fél perces beszédét, ami egy háborgó tömegből szelíd bárányokat csinált. TV mérföldkő volt! :D

Amúgy igen, elég lagymatag rész volt, Tyrese képregényben nagyon jó figura volt, remélem itt is ki tud majd bontakozni

Vektor. (törölt) 2013.02.12. 19:14:18

Fantáziátlan és sablonos volt a 3x09 a cliffhanger béna feloldásával és az fentebb említett, Andrea által produkált beszéddel.

Sajnálom, mivé vált a sorozat az évek alatt, mert a pilot és az azt követő pár rész igazi minőségi drámát ígért, drámasorozatokhoz képest kiemelkedő rendezéssel, és emlékezetes szereplőkkel. Nagyon szeretném, hogy működjön a dráma, hogy együtt érezzek a szereplőkkel és érdekeljen a sorsuk, de sajnos pontosan előre látható, kinek mennyi az élettartama.

Ha a Walking Dead egy 90 perces B-film lenne, biztos megnézném, de az életemből további 7x45 percet nem fogok rá áldozni, mert agyatlan szórakozásból ennyi nem kell (és nem is eléggé szórakoztató), drámasorozatként meg csúfos kudarcot vall. Kasza.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.12. 23:27:16

@Vektor.: Én azért tovább csüngök rajta, mert hát a zombik azok zombik. :)

bfrenk 2013.02.13. 14:23:50

Zalaba_Ferenc és doggfather igazat szóltak. Azért kell nézni, mert zombi, közben pedig olvasni a képregényt.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása