aeon flux

ready for the action now, danger boy?

marc webb a raimi-szindróma jeleit mutatja Cseh Dániel
2013. február 07. 07:30:00

Kategória: film 12 komment

A hivatalos szinopszis még ki sem hűlt, de már meg is érkezett az első emberesebb pletyka/találgatás a készülő The Amazing Spider-Man 2. című filmmel kapcsolatban. Bár Webb a klasszikus képregények után nevezte el filmjeit, azok több fronton is egyértelműen az Ultimate univerzum jeleit hordozzák magukon, és ezen a vonalon maradva a rendező által tegnap posztolt kép bizony arra enged utalni, hogy elődjével ellentétben neki már a második rész készítése során elgurult a gyógyszere.

silverlocker.jpg

Önmagában Electro és Rhino szerepeltetése nem kell, hogy problémát jelentsen, megbirkóztak már más képregényfilmek is két, sőt, akár három negatív figurával is eredményesen, gondoljunk csak a Batman visszatér című filmre. Esetünkben azonban minden jel arra utal, hogy ismét Venom karaktere jut másodhegedűs szerephez, ami a rajongók szemében legalább akkora sértés, mintha Batman csak úgy mellékesen, egy stáblista utáni jelenetben kerülne szembe Jokerrel.

Az Ultimate történetek szerint az anyag, ami befeketíti a lelket, épp úgy, mint a kosztümöt, Eddie Brock és Richard Parker (nem, nem a tigris, hanem Peter apja) rákellenes kutatásának egyik eredménye. Erre találnak rá Peter, és Eddie Brock Jr. az OsCorp laboratóriumának egyik megőrzőjében, ami a képek alapján kísértetiesen hasonlít a képregényben látottakhoz. Ha ez sem volna elég, Webb a kép alá annyit írt, "Boldog születésnapot!", amit a rajongók természetesen gyorsan meg is fejtettek: Venom első feltűnése éppen 25 éve történt, a The Amazing Spider-Man 299. számában.

Tekintve, hogy a Sony folyamatosan duruzsol egy különálló, és, ha engem kérdeztek, teljesen felesleges Venom mozifilmről, két lehetséges utat látok. Legrosszabb esetben Webb bedobja Venom figuráját a második részben, talán éppen azért, hogy egy aránylag komolyan vehető karakter legyen felelős Gwen Stacy várható haláláért. Valószínűbb azonban, hogy a stáb egy stáblista utáni jelenet forgatásával kezdte a munkálatokat, aminek elhíresztelése ugyan hatalmas hiba, de logikus lépésnek tűnik így felvezetni egy esetleges harmadik részt vagy akár egy különálló filmet. A pókösztönöm azt súgja, hogy az utóbbiról van szó.

venom-locker.jpg

Címkék

comics marvel spider man andrew garfield marc webb

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr425066933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.07. 07:48:53

Ha ez egy harmadik rész felvezetése, akkor óriási baklövés lenne bármilyen formában ellőni, nem mindjárt első hivatalos anyagként, szóval attól félek, ez a cucc szerves része lesz a sztorinak: hogy a kritikusok és a rajongók utálták a Pókember 3-at, az egy dolog, a film közel 900 milliót hozott 3D nélkül...

DHOPW42 2013.02.07. 08:19:57

Az az igazság, hogy nekem már az első rész sem tetszett túlzottan, mármint a Marc Webbes. Illetve nem is az, hogy rossz film volt, de annyira jellegtelen és felejthető volt... amit a Raimis első filmnél úgy tök jól előadtak, azt megpróbálták ugyanitt, csak nekem olyan izzadtság-szagúra sikeredett. Bár lehet, hogy pont a jellegtelensége miatt mondhatnám rá azt, hogy rossz film? Nem tudom, de az egy akkora semmi volt, amikor néztem, hogy nehéz rá szavakat találni.

DHOPW42 2013.02.07. 08:21:07

... mármint mindezt arra, hogy nem tudom csalódásként megélni, hogy a 2. rész elkezd bűzleni :D

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.07. 08:54:39

@DHOPW42: Nagy reményeket én sem fűzök az egészhez. Bár híresen kerülöm a pocsék filmeket, úgyhogy sok förtelem kimaradt az életemből, de nálam az első rész volt a tavalyi év szégyene.

Újranézve ráadásul a régi trilógia is rengeteget fakult, egy masszív hetesnél már a második részre sem tudnék többet adni, pedig volt idő, amikor dobogós képregényfilm volt nálam.

Az új filmek esetében érdekes módon a legtöbb csillag együtt áll, csak a felfogással van baj, ezzel a biztonsági játékkal 2012-ben nem lett volna szabad filmet készíteni, és nem tudom elképzelni, ahogy az orrszarvúnak öltözött Paul Giamatti majd forradalmasítja a műfajt.

abelh 2013.02.07. 09:01:57

nekem azt súgja a pókösztönöm, hogy Webbnek vajmi kevés köze van ahhoz, hogy lesz-e benne Venom, vagy sem (és milyen formában.)

DHOPW42-vel egyetértek, a legjobb szó az első részre a jellegtelen, olyan érzésem volt végig, mintha egy látványos tévéfilmet néznék, felejthető karakterekkel, színészekkel és alakításokkal, a történet meg egész egyszerűen baromi vonatott és unalmas volt. Webb szerintem óriási baklövés a Pókember franchise-hoz, ez a marha nagy emberközeliség - ami miatt állítólag megkapta a kis székecskéjét - nem jön át és nem is feltétlen ez kéne talán Spidey-nak.

elég nagy fölé-mellé az egész.

TomPowell25 2013.02.07. 09:48:40

Messzemenő következtetéseket levonni egy kiposztolt kép alapján kár lenne. Lehet, hogy ez csak egy utalás lesz a rajongók számára, vagy így vezetik fel Venom különálló filmjeit, amiket részben én is tök feleslegesnek érzek, részben viszont bennük van egy brutálisabb képregényfilm lehetősége, főleg ha behoznák mellé Carnage-t. (Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy Venom-ot úgy is be lehetne hozni, ha Pókember csatlakozik a Bosszúállókhoz, amiről elég sok a pletyka már jó ideje.) Múltkor volt egy színész, aki Morbius karakterét kapta, ami annyit jelentett, hogy van egy oldalnyi szerepe és két mondata, ami a színész elmondása szerint se biztos, hogy bekerül a filmbe.

DeadlyGr 2013.02.07. 09:55:13

nekem az első részben pont az emberközeli jelenetek voltak a legjobbak, pl ahogy elárulja Gwennek a titkát, meg az ehhez hasonló apróságok.
amik mellett az akciók kevesek és érdektelenek voltak, viszont én felfogtam úgy, hogy a The Lizard nagyon gyenge ellenfél a Pókember univerzumban és majd lesz jobb, később.

a harmadik Raimi-sben nem a sok ellenség volt a legrosszabb, hanem az emo Peter Parker...

K. Kálmán 2013.02.07. 10:32:53

Nálam A csodálatos Pókember minden téren magasan verte Raimi trilógiáját, mérföldekkel jobb filmnek tartom bármelyik régi Pókember-mozinál. Szóval csak remélni tudom, hogy nem rontják el a folytatást.
Ugyanakkor ha ezekről a különálló Venom/stb. -filmekről olvasok, egyre kevésbé kezd érdekelni az egész. A végén egy átláthatatlan massza lesz a képregényfilmekből.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.07. 11:36:53

jó hosszú lesz ennek a filmnek a készítése, ha minden apró képet kiposztolnak, és jókat lehet találgatni róla. :S

batboy 2013.02.07. 15:47:50

nagyot nevettem a címen, tökéletesen igaz már az első Webb-Pókra is :D :D

záporeső 2013.02.08. 10:11:42

@K. Kálmán:
Végre még valakinek A csodálatos Pókember tetszik jobban. Lehet hogy a történet nem eléggé egyezik a képregénnyel, de maga a hangulat, Peter Parker karaktere sokkal közelebb van a képregényhez mint az előző trilógiában. Tobey Maguire szerintem nagyon rossz választás volt Pókembernek, és a Raimi féle filmek csak egyszerű akciófilmek voltak, pont az emberközpontúság, azok a tulajdonságok hiányoztak a karakterből, amitől a Pókember képregények jók.

cineplex 2013.02.10. 17:34:06

A Webb-es verzió nekem sokkal jobban bejött mint az első három mozifilm - legfőképp az a borzasztó harmadik. Remélem a második felvonás is legalább ilyen jó lesz és ha volt is hiba az első részben azokra jobban figyelnek majd.

<a href=soundfrost.softonic.com/ >youtube to mp3</a>

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása