aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ennyit a dreamworks "ötéves tervéről"? Zalaba_Ferenc
2013. február 06. 09:12:00

Kategória: film 3 komment · 1 trackback

Volt idő, mikor három mogul nagyra törő álmainak hála egy új kiemelt stúdió nőtt ki a semmiből, amelynek filmjei három egymást követő évben is elnyerték a legjobb filmnek járó Oscart, tévés és animációs divíziót, játékstúdiót, mi több, lemezkiadó ágat is fialt, szóval úgy tűnt, hogy újabb nagy és izgalmas játékossal gazdagodik az amúgy évtizedek óta változatlan hollywoodi paletta. 

Talán túl nagyra törők voltak azok az álmok, de abban az évben, mikor az amúgy kiváló A sziget óriásit hasalt, a stúdiót eladták a Paramountnak, később lefeküdt a Walt Disney-nek, és legutóbbi lépésként az animációs filmek forgalmazását passzolták le a Foxnak. Ekkor még a DreamWorks SKG K-ja, az animációs vonalért felelő Jeffrey Katzenberg nagy mellénnyel nyilatkozott arról, hogy az elkövetkező négy évben a stúdió évi három animációs filmet is kitermel magából (tényleg kell ennyi? nem fog ez az amúgy is váltakozó minőség rovására menni?), első körben az ősemberes Croodék (március), a versenycsigás Turbo (július) és az időutazós/zsenikutyás Mr. Peabody & Sherman (november) érkezett volna, ám most kiderült, hogy ez utóbbit a Fox 2014-re halasztotta (talán Az öt legenda buktája miatt, melynek hála mélyrepülésbe kezdtek a cég részvényei?), úgyhogy ennyit a nagyra törésről.

Katzenberg kommentárja:"az infrastruktúrát költséghatékony tényezők szerint alakítjuk át", magyarra fordítva: hamarosan egy csomó DW-alkalmazott kereshet magának új munkát...

Címkék

studio animation hollywood spielberg dreamworks

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr725065155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.06. 12:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyD 2013.02.06. 17:32:05

Majd kiizzadnak egy új Shrek epizódot aztán újra összeszednek egy kis zsetont

NorthopViggo 2013.02.06. 19:32:07

@freddyD: ...vagy egy Csizmás a kandúr 2-t. Én mondjuk még mindig a Kung fu Panda 3-ra szavazok.

vargatom 2013.02.06. 21:58:12

Első körben Sárkány 2 lesz, de a Panda is tutira visszatér még legalább egyszer.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása