aeon flux

ready for the action now, danger boy?

hulk és az ötéves terv Cseh Dániel
2013. február 04. 10:50:00

Kategória: film 13 komment

Az egykor Lou Ferrigno által megformált zöld monstrum egészen a tavalyi esztendőig nem aratott osztatatlan sikert a moziban. Bár mi nagyon szerettük Ang Lee drámai hangvételű filmjét, a bevételi adatok, és a rajongók visszajelzései alapján ezzel mi alkottuk a kisebbséget, Louis Letterier filmjét pedig elfelejteni volna a legjobb, ám a 2012-es év nagy dobásában, még ha többedmagával is, de sikeresen repesztette szét ingét, a rajongók nagy örömére. A Latino Review jóvoltából most ti is megtudhatjátok, a Marvel fejeseinek mik a tervei Hulk figurájával a következő években, legalábbis a nem alaptalannak tűnő pletykák szerint. A bejegyzésben természetesen spoileres információk jönnek szembe, úgyhogy csak saját felelősségre!

The Avengers.jpg

A Marvel producerei lepődtek meg a leginkább, hogy a legutóbb Mark Ruffalo által életre keltett képregényhős mekkora sikernek örvendett a rajongók körében, ettől függetlenül a Második fázisban még nem fog külön filmet kapni. A kiszivárgott információk alapján a 2015-ben érkező Bosszúállók 2. előtt legfeljebb a már megszokott stáblista utáni jelenetek egyikében találkozhatunk kedvencünkkel, a szuperhősöket második alkalommal összetoborzó produkcióban viszont Hulk kulcsfontosságú szerephez jut a film végén. Miután az Illuminati (a Marvel képregények hőseiből, többek között Tony Starkból álló titkos társaság) úgy találja, hogy Hulk végzetes veszélyt jelent az emberiség számára, befizetik egy "csak oda" jegyre a világűrbe.

A Marvel történetekkel szorosabb kapcsolatot ápolók már nyalhatják is a szájuk szélét, mert bizony Bruce Banner alteregója egy olyan bolygón fog földet érni, ahol az idegenek fogságába kerül. A Sakaar nevű, nem túl barátságos helyen gladiátor játékokra kényszerítik, de mivel ő az egyetlen, aki még Maximust is beledobná a Napba, nem csak a játékokban arat sikert, de a zsarnok Vörös Király elleni felkelés élére is áll, és a bolygó teljhatalmú uralkodójává növi ki magát.

Greg Pak Planet Hulk történetét animációs formában már volt szerencsénk élvezni, és a jelek szerint hamarosan nagyvásznon is összeizzadhatjuk a popcornos doboz oldalát, miközben Hulk rendet tesz a galaxis másik végén, de aki azt hitte, hogy itt a történet vége, nagyot tévedett. A film végén ugyanis Hulknál a szokásosnál jobban is kihúzzák a gyufát, és aligha lehet elképzelni rosszabbat annál, ha a feldühödött szörnyeteg egy egész hadsereggel a háta mögött látogat vissza a Földre, márpedig a Bosszúállók harmadik részére pontosan ezt tervezik. (Ez szintén Pak tollából származó történet, World War Hulk cím alatt tessék keresni!)

Ha a Bosszúállók 3. követi Pak eredeti történetét, akkor Hulk a Sakaaron tapasztaltak mintájára gladiátor játékokra kényszeríti a földi hősöket, természetesen csak azután, hogy egyesével kiporolta mindenki sztreccsnadrágját.

Ha a fentiekhez hozzávesszük, hogy Mark Ruffalo hat filmhez írt alá, akkor azt hiszem, megegyezhetünk abban, hogy meseszép éveknek nézünk elébe, főleg, ha Whedon fél szemmel mindegyik filmre figyel majd ezek után. Ellenvélemény?

4208924820490.jpg

Címkék

comics marvel hulk mark ruffalo

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr635061840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prick 2013.02.04. 10:57:52

Hát... kemény. :)
Jöjjön!

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.04. 11:01:57

Nos, én csak félig vizeztem össze az alsónacimat, mivel a Planet Hulk sztorija erőteljesen emlékeztet a John Carterére, amiről minél kevesebbet beszélünk, annál jobb, ellenben azt a részt megnézném, melyben Hulk egy hadsereg élén a Földünk ellen vonul. Kissé módosulna az "I have an army" "We have a Hulk" riposzt. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.04. 11:07:03

@Zalaba_Ferenc: messze jobb, mint a john carter, olvasd el megéri!

Nagyon jó ötlet a planet hulk, és a wwh még jobb!

csgergo 2013.02.04. 11:12:05

Logikus lenne Hulk karakterére építeni a Bosszúállók második etapját, hiszen valóban ő volt az egyik legmeglepőbb és legerősebb pontja az első filmnek. Viszont ez, hogy ellenük fordul, elég éles váltás érződik, azonban ha ennyire komolyan veszik a Marvel univerzumot a stúdiónál, előbb utóbb pár karakter halála is elkerülhetetlen szerintem, hogy valóban legyen tétje ezeknek a filmeknek. SPOILER SPOILER és nem ilyen Phil Coulson súlyú karakteré SPOILER OFF SPOILER OFF.

Dean6 2013.02.04. 11:28:30

Ha Hulk rossz lesz,az nem is kicsit csökkentené a népszerűségét,szerintem ebből nem lesz semmi sem.Egyszerűen nem merik meglépni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.04. 11:35:56

@Dean6: Hulk sosem rossz!

Olvasd el a planet hulkot először aztán érthető a wwh.

De Hulkra egyébként amióta "megszületett" azóta vadászik a hadsereg, meg sokszor a szuperhősök is.

Szerintem ő a hősök közül aki a legtöbbet csatázott más hősökkel.
(pedig ez is nagy divat)

Sütemény1975 2013.02.04. 12:02:40

Pedig pont az edward nortonos hulk volt jobb.

abelh 2013.02.04. 12:30:20

jól hangzik, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez működjön manapság, túl elrugaszkodottnak tűnik az Avengershez képest, ami ízig-vérig mainstream film volt. biztos baromi jó lenne, de a közönség legalább fele fanyalogna, hogy WTF, és szerintem ezt nem merik megkockáztatni.

egy teljesen másik idegen civilizáció a központban szemben a Földdel, ahol Hulk - a már említett John Carter módjára bunyózik elég necces. Ráadásul akkor két szálon futna a cselekmény, "itthon" elbulizgatna az Avangers banda, miközben látjuk Hulkot királlyá nőni, én ezt nem érzem elég koherensnek, már pedig az első rész legnagyobb erőssége pont ebben rejlett.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.04. 12:34:09

Én amolyan B-kategóriás geek vagyok, mert mindig a reálisabb, földhözragadtabb dolgokat kedvelem, legyen szó bármiről, de ez a maga elszállt ötleteivel együtt nagyon megtetszett úgy, ahogy van.

(Egyébként is azért vártam sokáig a Bosszúállókat, mert eredetileg úgy volt, hogy Hulk ellen állnak egymás mellé a többiek, de azért így jobb lesz mindenkinek.)

vargatom 2013.02.04. 12:37:19

Ezek nekem már kicsit túl meredek irányok, pedig messze közelebb állok a képregényekhez az átlag közönségnél. Úgy általában mind a Marvel, mind a DC cuccoknál úgy látom hgoy túl komplikáltak a történetek, és gyakran abszurd meg nevetséges irányokba is mennek, mint egy rossz szappanopera, de tényleg - mindenki mindenkivel kavar minden lehetséges módon a dugástól a szövetségen át az élethalálharcig, meghal, feltámad, átáll, átalakul, valaki más helyettesíti, satöbbi satöbbi.

Persze látom a mögötte álló okokat, de akkor is kétlem hogy ez a megközelítés a moziba járó nagyközönségnél működőképes lenne...

aronrunning · https://linktr.ee/daniaron 2013.02.04. 12:41:34

A word war hulk a marvel leggyengébb crossovere volt, amiről olyan gyorsan igyekeztek megfeledkezni, hogy azóta még csak véletlenül sem említik. Ez a story lenne az utolsó, amit filmre adaptalnának.

A planet hulk ellenben nem rossz, de hogy erre külön filmet fordítsanak? Hát annyira nem jó.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.04. 12:43:19

@vargatom: Amikor egyszerre kell kielégíteni az egyik legnépesebb rajongótábort és a friss húsokat, akiknek ez az egész csak valami bádogember, rövid hajú Legolas, nagy zöld geci meg csillagos tábornok újabb kalandja, akkor jön az a dolog, amit úgy hívunk, kompromisszum. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.04. 16:36:48

@Ron and Nerida: crossovernek gyenge, de Hulk történetnek azért nem gyenge a wwh. a planet hulk pedig simán megérdemli, hogy filmre vigyék.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása