aeon flux

ready for the action now, danger boy?

jack reacher 2? nem túl esélyes Zalaba_Ferenc
2013. január 15. 20:59:49

Kategória: film 5 komment

Hiába lehetne még 16 Lee Child-regényből szemezgeti és hiába nyilatkozta azt tandemben Tom Cruise és Christopher McQuairre, hogy szívük szerint évente összedobnának egy újabbat (ami már csak azért se ártana, mert Cruise tavaly töltötte be 50. életévét), és a viszonylag alacsony (60 millió dolláros) költségvetéshez képest hiába tart a film világszinten 153 milliónál, a Paramount nem tervez folytatást a Jack Reacherhez. Nem bizony. A THR információja szerint ehhez 250 millió dolláros globális bevételre lenne szükség, amely jelenleg elég esélytelennek tűnik. De azért valamivel jobb esélyekkel indul, mint Lloyd Christmas Mary Swansonnál, ugyanis a filmet még csak idén mutatják be Dél-Koreában, Japánban és Kínában - Cruise főleg az első két országban rendelkezik nagy rajongótáborral (a Kéjjel-nappal Dél-Koreában 14 milliót, Japánban pedig 28.5 milliót gereblyézett össze, de az egy jóval homogénebb film volt, a Reacher viszont elsősorban a hímnemű közönségnek szól), míg Kínában az egy héttel később érkező Hobbittal kell összemérnie erejét.

Ha a film nem éri el a 250 milliós globális bevételt, de azért megközelíti azt, a stúdiónak mindenképp újra kell tárgyalnia Cruise bérét, ami viszont a sztár részéről nem lenne túl jó stratégiai lépés, ugyanis ez erősen befolyásolná azt az összeget, melyet többek között a trilliószor sikeresebb Mission:Impossible következő installációjáért kérhet (melynek rendezői székére amúgy pont McQuarrie aspirál). A Jack Reacher nálunk sem lesz lesz diadalmenet.

Címkék

tom cruise paramount sequel adaptation filmhir uip duna film jack reacher film hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr225020459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.01.16. 09:39:45

Egy ilyen fájóan semmilyen első után egyáltalán nem bánnám, ha nem lenne több.

K. Kálmán 2013.01.16. 10:07:30

@Adam Van Helsing: Szerintem pedig pont karakteres film volt. Nekem kifejezetten tetszett, hogy nem az akcióra, hanem a nyomozásra volt kihegyezve és amolyan igazi régimódi krimiként funkcionált. Cruise jól hozta a figurát és a többi szereplő is tette a dolgát. Ebből a filmből pont el tudnék képzelni még pár részt, de igazából nem bánom, ha nem lesz folytatás, mivel unom, hogy Hollywood a franchiseokból él.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.16. 10:27:39

butaság, hogy nem lesz folytatás, biztos, hogy lesz, max nem 2-3 éven belül és cruis-zal, hanem, mondjuk 5-10 éven belül, és rebootnak, vagy remake-nek fogják hívni.

Regggie 2013.01.16. 10:57:05

Bevételt termelt, előbb-utóbb csak tovább viszik majd. Sajnálnám, ha nem így lenne, nekem nagyon bejött.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.01.16. 20:07:26

Azért poén, hogy manapság már nem az számít hírnek, hogy valamit folytatnak, hanem az ha valamit véletlenül nem folytatnak :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása