aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2012: golden globe live blog! Németh Barna
2013. január 13. 18:00:00

Kategória: film 76 komment

Még néhány óra, és a Hollywoodba szalajtott külföldi újságírók szavazatai alapján kezdetét veszi az Oscar előszobájának hazu mondott Golden Globe-gála. A show kezdetétől élő bloggal várunk mindenkit, de addig is időzzünk el kicsit a részleteknél. Az eltologatott határidők miatt kissé összekuszálódott a verseny, így az est legnagyobb kérdése, hogy képes lesz-e a nagy esélyesnek kikiáltott Lincoln megverni az Oscar-jelölések előtt nagy esélyesnek kikiáltott Az Argo-akciót. Ezzel együtt persze felmerül a kérdés, hogy Spielberg vagy Affleck lesz a befutó, vagy hogy a musical/vígjáték kategóriában elbírnak-e a nótás kedvű nyomorultak a Napos oldal sztárjaival. Az elemzők véleménye is megoszlik ezekben a kérdésekben. A többség persze Spielberg teljes tarolását prognosztizálja, de Az Argo-akció rajongói is nagyon lelkesek, sőt, olyan is akad, aki egy nevető harmadikról beszél. A tévés kategóriáknál is ugyanez a kuszaság uralkodik. A Mad Men kihagyásával esélyt kap a Totál szívás, de felülkerekedhet az Emmy kedvenc Homeland vagy az újonc Híradósok is, miközben a vígjátékoknál újra egymásnak feszül a Modern család és az Agymenők.

Ti hogy gondoljátok? Kinek és minek a győzelmét látnátok szívesen (vagy éppen nem szívesen)? Kik lesznek a befutók és mi lehet a nagy meglepetés?

Golden-Globe-AWards.jpg

A jelöltek névsorát ITT tanulmányozhatjátok, mi pedig pár óra múlva jövünk.

00:45
Már javában megy a vörös szőnyeges bevonulás, itt élőben nézhetitek. De vigyázat, olyan agyzsibbasztó pillanatokat kell átélnetek, mint például a "manicam" közvetítette képek. Igen, már nem elég, hogy a ruhájukat bámulják, a sztároknak most már a kezüket is be kell dugni egy dobozba, hogy a speciális kamera a manikűrös munkáját is megmutathassa.

01:08
Végre egy nő, akinek van sziluettje: Jennifer Lawrence.

Válogatás a hölgyekből:

golden-globe-hölgyek.JPG
És az urakból:

golden globe férfiak.JPG

02:00
És kezdődik, színpadon a két házigazda, Amy Pohler és Tina Fey - akik maguk is jelöltek.
Válogatás a legjobb poénjaikból:
- Kathryn Bigelow már csak tudja, milyen az igazi kínzás, hiszen James Cameron felesége volt.
- Anne Hathaway még sosem volt ilyen magányos, mint A nyomorultakban... kivéve amikor James Francóval vezette az Oscart.
- Meryl Streep ma este nincs itt, mert náthás... és elképesztően jó benne.

Nem volt rossz, de a politikailag inkorrekt Ricky Gervais viccesebb volt.

02:08
Kate Hudson és Bradley Cooper átadja a férfi mellékszereplő díját... és a nyertes: Christoph Waltz (Django Unchained)
Szóval folytatódik a kiszámíthatatlan díjszezon, de nem baj. Közben Waltz megköszöni Tarantinónak, hogy újra a nyeregben lehet - szó szerint is.

02:12
Mellékszereplők jönnek a sorozatokból. Maggie Smith a befutó (Downtown Abbey). Egy kis papírforma, nem is jött el érte.

02:17
Bemutatják a 2013-as Miss Golden Globe hölgyeket: Clint Eastwood lánya és Michael J. Fox lánya az idei kiválasztottak. Utána rögtön jön a legjobb tévéfilm vagy minisorozat díja, ami természetesen az elnökválasztásos, Sarah Palines Game Change lett. Hiába no, idén megérte politizálni.

02:21
A női főszereplőt minisorozatban vagy tévéfilmben Julianne Moore nyeri, aki a fentebb említett Game Change című filmben alakította Sarah Palint.

02:29
Jé, a HFPA-nak vicces elnöke lett. Incselkedett kicsit Bradley Cooperrel és biztosított mindenkit, hogy Jeffrey Katzenberg sosem felejti el a nevét... mert nem is tudja.

02:33
Legjobb férfi főszereplő drámai sorozatban: Damien Lewis (Homeland), és ezzel el is kezdődött a Homeland-szeretet. Nem túl acélosak ezek a köszönőbeszédek, de legalább gyorsan halad a show. Jön is a legjobb drámai sorozat díja, amit természetesen a Homeland nyer.

02:44
Filmzenei díj jön, remélem Pi életével. És igen, Mychael Danna nyeri a Pi életéért. Gondolom a film ezzel be is fejezte, bár... bár ne lenne igazam. De már jön is a betétdal díja, valószínűleg a Skyfall-nak. És Skyfall. Sajnálom, én még mindig unom ezt a dalt. Adéle viszont jó harsány, majdnem elhittem, hogy meglepődött. Csak színészkedni ne akarjon.

02:56
Legjobb férfi főszereplő minisorozatban vagy tévéfilmben. Kevin Costner (Hatfields and McCoys). Azt mondja, "amikor még ismeretlen színész voltam". És megint jó úton van ehhez...

02:58
Wow, Bill Clinton a színpadon. A Lincolnt konferálja fel, miután leültek az állva tapsolók. Obamát nem kérhették fel, mert ő Pi élete és Beasts párti.

03:01
Legjobb színésznő vígjátékban vagy musicalben, Will Ferrell és Kristen Wiig parádés prezentálásában - ami egyben az este első igazán vicces jelenete. Persze, hogy Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook). Egyre közelebb van az Oscarjához, és meg is érdemli.

03:12
Legjobb férfi mellékszereplő sorozatban vagy tévéfilmben: Ed Harris (Game Change).

03:15
Megan Fox mérges Jonah Hillre, mert sosem hívta vissza. De azért együtt adják át a legjobb női mellékszereplő díját: Anne Hathaway (Les Miserables). Papírforma #sok. Micsoda köszönőbeszéd, azt mondja ettől megváltozott az élete. Értitek, egy bő tíz perces mellékszereptől. Ráadásul együtt sírtak Tom Hooperrel a forgatás során. Na, ez a game change :)

03:24
Legjobb forgatókönyves boríték érkezik Robert Pattinsontól és Amanda Seyfriedtől. Meg sem próbálnak viccesek lenni. A nyertes pedig Quentin Tarantino (Django Unchained). Wow, Harvey Weinstein dolgozik.

03:27
Legjobb férfi főszereplő vígjáték sorozatban: Don Cheadle (House of Lies). Nem követtem annyira a sorozatok világát, ezen most meg kell lepődni?

03:34
Legjobb idegen nyelvű film pedig az Amouré. Sly és Arnie adják át. Arnie Hanekének: "Sehr gut!"

03:37
Legjobb női főszereplő drámai sorozatban: Claire Danes (Homeland). Így teljes a siker.

03:46
Legjobb animációs film a Brave. Nem leszek cinikus, nem leszek cinikus.

03:50
Legjobb női főszereplő vígjáték sorozatban: Lena Dunham (Girls). Na végre, marha jól csinálta a kis hölgy.

03:59
Egy univerzális színész jön, aki három különböző filmben is eljátszotta Iron Mant. Robert Downey Jr. adja át Jodie Foster életműdíját. Az tény, hogy káprázatos karrier áll mögötte, de nem ért volna rá az életműdíj mikor a végéhez közeledik az életmű?
Mint mindig, most is nagyon szépen és értelmesen beszélt a karrierjéről, a magánélet szentségéről, a kollégákról, a moziról és az igazi dolgokról. Nem ragozom, holnap majd kerítünk egy videót annak, aki nem látta.

04:17
Halle Berry adja át a rendezői díjat. Na lássuk... Ben Affleck (Argo). Ó, igen - tuti érdekes lesz az Oscar. És csak egy kicsit szúrt oda az Oscar-mellőzése miatt.

04:23
Legjobb vígjátéksorozat: Girls!!! Aki még nem látta, lessen bele. Megéri.

04:30
Legjobb férfi főszereplő vígjátékban vagy musicalben: Hugh Jackman (Les Miserables). Bradley Coopernek meg kell elégednie a HFPA elnökének szerelmével (lásd fentebb).

04:40
Legjobb film, vígjáték vagy musical: hohohó, Les Miserables. Egyszer kéne csinálni egy statisztikát, hogy hányszor nyert Golden Globe-ot a legrosszabb kritikákkal rendelkező alkotás. Amúgy egyre jobb esélyei vannak, hogy az Argóé legyen az Oscar. De ezt egyelőre zárójelben.

04:47
Legjobb női főszereplő (dráma): Jessica Chastain (Zero Dark Thirty). Már azt hittem, hogy ezt is megkavarják. Izgatottan várom, hogy dönt a színészszakszervezet.

04:50
Meryl Streep helyett újra George Clooney a férfi főszereplőkkel drámában: Daniel Day-Lewis (Lincoln). The Man.

És hála az égnek elérkeztünk a legjobb dráma díjához. Nem gondoltam volna, hogy ilyen kevés emlékezetes jelenet lesz egy Golden Globe díjátadón. Ha másban nem is, show-gyártásban mindig jók szoktak lenni. Na de haladjunk, annyit legalább elértek, hogy a lazúros kép továbbra sem tiszta. Ez is valami.

04:58
Julia Roberts jön az utolsó borítékkal. Kinyitja... és a legjobb dráma nyertese... Argo

Hát ez is véget ért, az Argo szépen halad az Oscar felé rendezői jelölés nélkül is. Majd a szakszervezetek talán segítenek a tippelésben, addig is köszönjük a figyelmet és jó éjszakát!

Címkék

dij golden globe dijszezon live blog dijszezon 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr225015940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.13. 19:32:51

Akkor ezennel megnyitnám a sort a tippek leadásával:

LEGJOBB FILM (DRÁMA)
Zero Dark Thirty

LEGJOBB FILM (MUSICAL/VÍGJÁTÉK)
Silver Linings Playbook

LEGJOBB RENDEZŐ
Ben Affleck - Argo

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA)
Daniel Day Lewis - Lincoln

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA)
Jessica Chastain - Zero Dark Thirty

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK/MUSICAL)
Jennifer Lawrence - Silver Linings Playbook

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK/MUSICAL)
Bradley Cooper - Silver Linings Playbook

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ
Anne Hathaway - Les Misérables

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ
Leonardo DiCaprio - Django Unchained

LEGJOBB FORGATÓKÖNYV
Mark Boal - Zero Dark Thirty

LEGJOBB FILMZENE
Mychael Danna - Life of Pi

LEGJOBB BETÉTDAL
Skyfall (Skyfall)

LEGJOBB IDEGEN NYELVŰ FILM
Amour

LEGJOBB ANIMÁCIÓS FILM
Wreck-It Ralph

LEGJOBB SOROZAT (DRÁMA)
Homeland

LEGJOBB SOROZAT (MUSICAL/VÍGJÁTÉK)
Modern Family

LEGJOBB MINI-SOROZAT VAGY TÉVÉFILM
Game Change

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ MINI-SOROZATBAN VAGY TÉVÉFILMBEN
Kevin Costner, Hatfields & McCoys

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ MINI-SOROZATBAN VAGY TÉVÉFILMBEN
Jessica Lange, American Horror Story

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ SOROZATBAN - DRÁMA
Damian Lewis, Homeland

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ SOROZATBAN - DRÁMA
Claire Danes, Homeland

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ SOROZATBAN - MUSICAL/VÍGJÁTÉK
Jim Parsons - The Big Bang Theory

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ SOROZATBAN - MUSICAL/VÍGJÁTÉK
Tina Fey, 30 Rock

LEGJOBB FÉRFI EPIZÓDSZEREPLŐ SOROZATBAN, MINI-SOROZATBAN VAGY TÉVÉFILMBEN
Eric Stonestreet, Modern Family

LEGJOBB NŐI EPIZÓDSZEREPLŐ SOROZATBAN, MINI-SOROZATBAN VAGY TÉVÉFILMBEN
Maggie Smith, Downton Abbey

Hajrá!

Németh Barna 2013.01.13. 20:40:49

LEGJOBB FILM (DRÁMA)
Argo

LEGJOBB FILM (MUSICAL/VÍGJÁTÉK)
Silver Linings Playbook

LEGJOBB RENDEZŐ
Ben Affleck - Argo

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA)
Daniel Day Lewis - Lincoln

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA)
Jessica Chastain - Zero Dark Thirty

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK/MUSICAL)
Jennifer Lawrence - Silver Linings Playbook

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK/MUSICAL)
Hugh Jackman - Les Miserables

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ
Anne Hathaway - Les Misérables

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ
Leonardo DiCaprio - Django Unchained

LEGJOBB FORGATÓKÖNYV
Tony Kushner - Lincoln

LEGJOBB FILMZENE
Mychael Danna - Life of Pi

LEGJOBB BETÉTDAL
Skyfall (Skyfall)

LEGJOBB IDEGEN NYELVŰ FILM
Amour

LEGJOBB ANIMÁCIÓS FILM
Wreck-It Ralph

nocontakt 2013.01.13. 20:57:23

LEGJOBB FILM (DRÁMA)
Lincoln

LEGJOBB FILM (MUSICAL/VÍGJÁTÉK)
Silver Linings Playbook

LEGJOBB RENDEZŐ
Steven Spielberg

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA)
Daniel Day Lewis - Lincoln

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA)
Emmanuelle Riva - Amour

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK/MUSICAL)
Jennifer Lawrence - Silver Linings Playbook

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK/MUSICAL)
Bradley Cooper - Silver Linings Playbook

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ
Anne Hathaway - Les Misérables

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ
Christoph Waltz - Django Unchained

LEGJOBB FORGATÓKÖNYV
Mark Boal - Zero Dark Thirty

LEGJOBB BETÉTDAL
Skyfall (Skyfall)

LEGJOBB IDEGEN NYELVŰ FILM
Amour

LEGJOBB ANIMÁCIÓS FILM
Wreck-It Ralph

LEGJOBB SOROZAT (DRÁMA)
Breaking Bad

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ MINI-SOROZATBAN VAGY TÉVÉFILMBEN
Jessica Lange, American Horror Story

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ SOROZATBAN - DRÁMA
Bryan Cranston - Breaking Bad

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ SOROZATBAN - DRÁMA
Claire Danes, Homeland

Vektor. (törölt) 2013.01.13. 22:25:48

@Németh Barna: Hehe, a 14 kategóriából 13-ra ugyanezeket a tippeket adtam le, egyedül Cooper-Jackman versenyt gondolom másként, ott szerintem az előbbi fogja elvinni a díjat. Ha itt is elvisz az SLP egy rakat díjat, mint a Critics Choice-on, akkor igazán beindulhat Weinsteinék szekere. A Lincolnnak életbe vágó lenne egy siker, mert idáig csak a jelölések terén szerepelt jól, nagy győzelmük még nincs, és ahogy megyünk előre a díjszezonban, úgy lesz ez egyre nyugtalanítóbb.

nocontakt 2013.01.13. 23:45:11

ok. kisebb javítás :

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ

Jessica Chastain - Zero Dark Thirty

Creativ3Form 2013.01.14. 02:01:29

Na, kezdődjön hát. :-)

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 02:10:33

Yeah, Waltz volt a legjobb a Djangoban!

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 02:13:55

Oké, a férfi mellékszereplő lesz a legőrültebb verseny. Van legalább 4 esélyesünk az Oscarra.

Nicohun2 2013.01.14. 02:16:01

@Vektor.: Valami hihetetlen mennyire nem vagyok fogékony Tina Fey humorára... de ez szerintem ettől függetlenül volt gyenge.

Creativ3Form 2013.01.14. 02:37:41

Asszem ideje lenne nekikezdenem a Homelandnak. :-)

Németh Barna 2013.01.14. 02:38:41

@Nicohun2: Ennél azért viccesebb szokott lenni :(

Vektor: igen, most már tényleg nem tudnám megtippelni, ki nyeri közülük az Oscart. De ott talán Tommy Lee Jones jár majd jól.

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 02:40:23

A HFPA-t nem érdekli, hogy a Homeland második évada óriási minőségcsökkenést produkált az évad második felében. Milyen meglepő...

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 02:42:28

@Vektor.: Vicces lenne, ha ezek után pont az évad megmentőjét, Mandy Patinkint nem díjaznák.

Creativ3Form 2013.01.14. 02:50:10

Na, a Skyfallnak naggggggyon örülök!

nocontakt 2013.01.14. 02:52:59

@Creativ3Form:

Nem igazán volt nehéz dolga :)

Creativ3Form 2013.01.14. 02:57:29

Costner vajon miért vág olyan pofát, mintha a vágóhídra vinnék?

David S. 2013.01.14. 03:22:13

Anne Hathawaynek nagyon nagyon örülök. Azért az a tíz perces mellékszerep nem csak egy kis lósz*r a filmben, már bocs. Fantasztikus alakítás volt, a film legerősebb jelenetét szolgáltatta a hölgy.

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 03:22:26

Kezd nagyon unalmas lenni gála, nulla meglepetés Waltz óta.

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 03:24:30

Hűha, ezek tényleg imádták a Djangot!

nocontakt 2013.01.14. 03:24:33

Hoppá! Tarantino nagyon meglepett!

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.01.14. 03:28:44

jah elég cinikus (akar lenni) ez a fenti összegző :p

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 03:29:50

Cheadle sikerén nem kell meglepődni. A HFPA szereti a friss Showtime dramedy-ket.

Németh Barna 2013.01.14. 03:33:34

@Szatyi93: Nem mondtam, hogy szar, csak azért az életét meghatározó pontként feltüntetni nevetséges. Ha Ang Lee nem rángatja ki a rózsaszín hercegnő szerepekből és Jonathan Demme nem adja neki azt a bizonyos szerepet, most nem lenne itt. Na, azok fordulatok voltak a karrierjében. Ez már csak azok következménye.

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 03:35:56

Az est legmegérdemeltebb díja. :)

Creativ3Form 2013.01.14. 03:38:49

Ejjjj, de irritál engem ez a Claire Danes. Az igazat megvallva, pont miatta nem kezdtem még el nézni a Homelandot. :-/

David S. 2013.01.14. 03:39:48

@Németh Barna: Hát, a szerep kedvéért lefogyott 15 kilót, az édesanyja játszotta éveken keresztül ugyanezt a szerepet színházban, és láthatóan szívét-lelkét beleadta az alakításba... szóval valószínűleg neki nagyon fontos állomás volt ez a karrierjében. Az meg nem mindegy h korábban hogyan alakult a karrierje? Azok a szerepek terelték ebbe az irányba, de most kapott Golden Globe-ot!

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 03:41:27

Rendben, ezek biztos nem nézték a Homeland második évadját. Pont az évad egyetlen díjat érdemlő pontját, Mandy Patinkint nem díjazták...

AdamTaylor 2013.01.14. 03:41:34

@Németh Barna: Ha GG-t, Oscar-t, mindenfélét ezzel a szereppel fog nyerni és nyer is - check - akkor miért ne lehetne élete meghatározó pontja?

Németh Barna 2013.01.14. 03:45:11

Jól van, fejemre hamut szórva kívánom Anne Hathaway-nek, hogy ennél jobb szerepet soha ne kapjon :)

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 03:47:47

Brave... na ne szórakozzatok velem.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.01.14. 03:48:00

nahát Szása Barom Cohenen végre szétröhöghettem az agyam :D

nocontakt 2013.01.14. 03:48:43

@Vektor.:

Hasonlóképpen érzek...

Németh Barna 2013.01.14. 03:49:13

@AdamTaylor: Nem a díjakról beszélt, hanem lökte a szokásos sódert. Csak ő egy kicsit túlreagálta. Gondoltam ez másnak is átjött, de úgy látszik belekeveredtem a LesMis fanklubba:)

AdamTaylor 2013.01.14. 03:53:42

@Németh Barna: Nem, nem erről van szó, még nem láttam a filmet, a könyv felénél járok :D
A köszönőbeszédek meg hát... mindannyian láttunk már pár ilyet, hogy tudjuk hogy megy. Nekem inkább Tarantino volt a csalódás, mert tőle vártam is valamit.

David S. 2013.01.14. 03:54:24

A legjobb animációs film szerintem idén a ParaNorman volt... amit még csak nem is jelöltek. :( A Frankenweeniet sajna nem láttam mondjuk, mert kipenderítették a januári premierek közül. :(

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.01.14. 03:55:06

Clooneynak már megint új csaja van?

Németh Barna 2013.01.14. 03:56:49

@scal: Nem, csak a műsorvezető szórakozott vele :)

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 03:58:31

Eddig Harvey kiválóan áll. Ha a Django és az SLP elviszi a két fődíjat... :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.01.14. 04:15:18

nekem Hathaway ezzel a fiús frizurával egyáltalán nem jön be, kiemeli a kiszeltündés vonásait :S

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 04:18:40

Hivatalosan is a legfurcsább év a rendező-verseny tekintetében.

Németh Barna 2013.01.14. 04:27:14

@Vektor.: Ha megnyeri a DGA-t is, tényleg ötesélyes lesz az Oscar. Viszont akkor újabb legjobb filmünk lesz rendezői jelölés nélkül. Fura egy év ez.

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 04:27:36

A Lincoln nem fog Oscart nyerni, ha nem tud előtte semmit begyűjteni. Ez a kavarodás az Argoval megágyaz az SLP győzelmének az Oscaron, hacsak nem ismétlődik meg a Miss Daisy esete.

David S. 2013.01.14. 04:28:35

Ben Affleck??! WTF? Lesznek még itt meglepetések...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.01.14. 04:28:55

ennyi qurva reklámot,

egyébként a Brae Kapcsán nyugodtan lehetett volna cinikuskodni, mert ez talán a Pikszar legfosabb filmje amivel szemben minden induló sokkal több potenciált tartalmazott, egyszerűen nem meri Hollywood megsérteni őket

Foster abszolút megérdemelte az életműdíjat, és egy nő Hollywoodban igazi meglepetés ha még 40 fölött a szakmában marad, szóval nem biztos, hogy az Életműve már nem befejezett (és akkor azt meg sem említem, hogy sose lehet tudni az életünk mikor fejeződik be :S)

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 04:29:46

@Németh Barna: A PGA lesz az igazi fordulópont. Ha azt elviszi az SLP, és mellé várhatóan megszerzi a SAG-ot, akkor senki sem fogja megállítani Weinsteinéket, még az Argo sem, ha begyűjti a BAFTA-t, és a DGA-t.

AdamTaylor 2013.01.14. 04:34:20

Én mindenképp legjobb rendező nélküli legjobb filmre számítok - az elmúlt években jó párszor így kellett volna osztani a díjakat.
Ha a Lincoln nyer például, Ang Lee-t tudnám elképzelni - csak ő sajna nem is olyan rég nyert.

Németh Barna 2013.01.14. 04:35:31

@scal: Idén játszik is egy filmben, majd rendez is egyet. Ha már kötekedni akarsz.

Németh Barna 2013.01.14. 04:36:16

@AdamTaylor: Ja, Lee-nek jönnek egy legjobb filmmel :)

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 04:42:04

Blahh, ezt megint nem kellett volna.

Akkor ez az Argo estéje? Vagy most akkor mi lesz? :D

Creativ3Form 2013.01.14. 04:43:37

Ez most komoly, hogy minden díjátadás után jön egy reklámblokk? :-/

Németh Barna 2013.01.14. 04:47:04

@Vektor.: Nyugi, csak Oscart akartak tippelni. De amikor szavaztak, még nem tudták azt, amit most tudunk :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.01.14. 04:47:14

tényleg meglep mennyire szeretik a Nyomorultakat, szinte csak rossz kritikát olvastam róla, a végén még meg kell nézni

Barna - oké, de Jolie pl. - nagyon okosan - bejelentette vizavonulását, és ugye, akár holnap Foster fejére eshet egy műhold

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 04:48:27

Na, végre egy jó döntés.

David S. 2013.01.14. 04:55:50

Tommy Lee Jonesnak vajon mi az isten baja van egész este? Vagy alapból ilyen az arcberendezése? :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.01.14. 04:56:08

@Creativ3Form: már itt a vége, úgyhogy meg akarják adni a módját :D

Creativ3Form 2013.01.14. 04:57:40

@scal: Értem én, de ez akkor is paródia, hogy az uccsó 4-5 díjat 1 óra alatt adták át, mert mindegyik után volt egy 10 perces reklám. :-D

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 05:02:03

Nem lettünk okosabbak... Izgalmas a díjszezon!

Jó éjt mára!

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.01.14. 05:03:12

nem értem miért kerítenek ekkora feneket az egésznek, ha utána ennyire szarnak a végére, jövőre postázzák ki a nyerteseknek és akkor tutira nem csúsznak ki a műsoridőből

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.14. 08:01:16

Szép jó reggelt!

Megpróbálnám a lehetetlent, hogy az eredményt kikerülve megnézhessem felvételről a show-t, de mivel mindegyik oldalon egy nagyfejű bostoni fogad, ezért nagyon nem fogok meglepődni a végeredményen. :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.01.14. 10:16:33

legjobb animációs -> Brave.... ok ülj le zsűri, 1-es...

hát ez POÉN! -.-"

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.01.14. 11:45:32

Fasza beszámoló lett, ezek a kedvenc írásaim a házunk táján! :)

És akkor pár dolog...

- Bár ahogy minden évben, idén is letöltöm, és este megnézem majd a gálát, de a leírtak alapján nem volt nagy ötlet Ricky Gervais cseréje. Hogy is lett volna az?

- Waltz díjazása meglep, mert bár zseniális az ürge, DiCaprio (és a nem is jelölt Jackson) gond nélkül lejátszották ezúttal.

- Bár az Akadémiára inkább jellemző ez a hozzáállás, remélem a Brave nem fog ott is díjat kapni. Ne legyen már elég, hogy Pixar...

A díjazások nagy része szimpatikus, de legalább nem kiszámítható. Valamiért én is, mint sokan, elkönyveltem, hogy a Lincoln fog tarolni február végén a legjobb film kategóriájában, már csak azért is, mert Affleck nem kapott jelölést rendezőként. Tényleg, volt már arra példa, hogy a két kategória díjazottjai nem függtek össze? Nézzek utána, mi?

Egyébként, tudom, hogy gáz, de Affleck mitől Géza? Valamit átaludtam?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2013.01.14. 12:12:02

@Cseh Dániel: Ha jól emlékszek egy régi újságcikkből, a szüleinek voltak magyar barátai, és egyikük (?) iránti gesztusból kapta meg a középső, Géza nevet :)

Nem rossz, nem rossz a lista. Tévé fronton a Homeland, bár a 2. évada kevésbé lett jó, mint az első, díjainak nagyon örülök. A Hatfield-et meg már most csakugyan meg kellene néznem :D

Az Argo-akció tényleg ennyire jó lenne? Mert még ahhoz se volt szerencsém. Mondjuk, tekintve, hogy Lincoln inkább az amerikaiknak a szívügyük, nem meglepő, hogy a külföldiek nem szórták meg díjakkal. Remélem az Oscar-on végre ismét Spielberg lép le egy, de inkább két szoborral :) Daniel Day-Lewis harmadik Oscar-ja már a zsebben van, Tommy Lee Jones-t kicsit féltem, de Anne Hathaway díjazása is most már betonbiztos, csak a női főszereplő kategória tűnik bizonytalannak. Jó kis Oscar-ra számíthatunk :)

Németh Barna 2013.01.14. 13:29:35

@Cseh Dániel: Volt párszor. Az gyakrabban előfordul, hogy megosztják a legjobb film és a legjobb rendező díját (lásd pl. Brokeback Mountain és Crash), de olyan is volt már, hogy rendezői jelölés nélkül nyert film (Miss Daisy sofőrje).

@Lord Picard: Az Argo sem kevésbé amerikai. Ráadásul akiről az szól, arról baromi kevés külföldi hallott. Lincoln legalább Amerikán kívül is ismert név. Már beszéltünk róla, hogy jó lett volna, ha legalább elvitt volna valami fontos legjobb film vagy legjobb rendező díjat, de ez nem sikerült neki. Így állt elő az a fura helyzet, hogy amelyik rendezők Oscarja nem lenne meglepetés, azokat nem is jelölték. És ez azt jelenti, hogy a maradék ötből lényegében bármelyik ugyanolyan esélyekkel indul. Át is rendelték Hanekét Amerikába, hogy parádézzon egy kicsit.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2013.01.14. 13:46:46

@Németh Barna: Na ezt például a mai napig nem is tudtam, hogy igaz történet alapján készült az Argo, ma olvastam róla valahol, hogy ott volt az eredeti Tony Mendez is a ceremónián. Egyre kíváncsibb vagyok a filmre :) Jó lenne már, ha Spielberg végre ismét nyerne egy Oscar-t, és nem azért, mert kedvenc rendezőm, hanem mert rászolgált, arról pedig nem tehet, hogy korábban már olyan filmeket rendezett mint a Schindler vagy a Ryan, attól még nyerhet újra Oscar-t, főképp, hogy a Lincoln most tényleg nagyon is jó filmnek tűnik, és ezt nem csak a rajongó mondatja velem (alig várom, hogy megnézzem).

A másik, akit sajnálok, John Williams. Nem tehet róla, hogy egyszerűen olyan jó zeneszerző, aki megkerülhetetlen és már 48(?) Oscar-jelölése van, és majd 20 éve még sem nyert egy Oscar-t se. Való igaz, már maga a jelölés is megtiszteltetés. Meryl Streep-nek is egy kicsit várnia kellett a 3. Oscar-ra, de csak megkapta :)

Vektor. (törölt) 2013.01.14. 14:40:30

@Németh Barna: Nem is merek belegondolni, hogy Haneke-nek van esélye a rendező-díjra, mert még a végén elhiszem. Túl szép lenne, ha ő vinné el. :)

bcrics 2013.01.14. 14:49:12

Hello, Lesz e Szőr mentén hasonló Összefoglaló a Díjátadóról?
index.hu/kultur/cinematrix/2013/01/14/nem_hiaba_szoritottunk_gezaert/

Vortumnus (törölt) 2013.01.14. 16:44:24

@Németh Barna:

hát igen, csak:
miss daisy esetében három színészt is jelöltek oscarra, főszereplő megkapta.
crash esetében jelölt volt a rendező (bár így is fura volt kissé, nem véletlenül lepődött meg jack nicholson is:) ).
viszont argo esetében nem csak az operatőri, hanem a fent említett rendezői jelölés is hiányzik, ugyanúgy egy mellékszereplő jelölt csak és az biztosan nem nyer, adaptált forgatókönyvnek meg ott van még a pi, a lincoln, a napos oldal...szóval kissé igazságtalannak tűnne az argo győzelme...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása