aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ázsiai szelek: the host 2 / journey to the west Zalaba_Ferenc
2012. november 21. 09:12:59

Kategória: film 6 komment

Két kis videóval szeretnék kedveskedni az ázsiai filmek - valljuk be - egyre fogyatkozó számú rajongóinak. Miközben a koreai filmgyártás köszöni szépen, jól van, és Kitano is, Miike is újabb és újabb nemzetközileg is elismert darabokkal bővítheti rezüméjét, a Ghibli meg olyan filmet forgatott, hogy ihaj, addig a világnak eme féltekén az ázsiai filmek szinte teljesen kikoptak - nem csupán a mozikból vagy a tékákból, de szinte a köztudatból is. Érted te ezt? Hát persze, hogy igen.

No, de ennek a posztnak nem is ez a lényege: Stephen Chowról, az isteni Üsd, vágd, focizzál! és a még istenibb A pofonok földje rendezője a meglehetősen felejthető CJ7 - A kis zöld látogató óta nem hallatott magáról, de ez csak azért van, mert Chow karrierjének talán legnagyobb dobásán, egy nagy szörnyeket és természeti katasztrófákat felvonultató, ugyanakkor a színész/író/rendezőtől megszokott humorral megáldott fantasy-kalandfilmen dolgozik jó néhány éve. A film forgatása amúgy már tavaly véget ért, azóta a látványvilágon dolgoznak, melyről Chow azt mondta, hogy a legnagyobb hollywoodi blockbusterekkel fog versenyre kelni. Ennek örömére nézzétek meg az első teasert, ami ugyan nem sokat mutat, de azt legalább kínaiul.

(Az "elolvasom" mögött egy szönyet találsz.)

Ugyanez a trükkstúdió készíti a The Host folytatásának effektusait is... igen, jól hallottátok, Bong Joon-ho remek szörnyfilmjét hamarosan folytatják (ahogy azt már eonokkal ezelőtt megírtuk), és ez első szekvencia alapján úgy tűnik, hogy nem nagyon akarnak eltérni az eredeti modorától. No, de ezeknél a koreaiaknál soha nem lehet tudni.

Címkék

trailer stephen chow monster movie filmklip asian cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr814917776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2012.11.21. 09:50:17

Az ázsiai filmekkel mindig is úgy voltam, mint néhány rendezővel (Fellini, Pasolini, Bergman, stb.); szégyellem, hogy nem vagyunk jobb viszonyban. Annyi, de annyi baromságot megnézünk/újranézünk, miközben egy élet nem lenne elég ezeket a filmeket bepótolni, nyomon követni...

Mindenesetre a Host folytatásnak örülök, ez a videó is megmelengette a szívem, az első rész az egyik legkellemesebb csalódásom volt.

-creeper- 2012.11.21. 10:13:48

@Cseh Dániel: Ezek nagyon szép gondolatok, sokszor érzem így magam is.

kaamir 2012.11.21. 10:23:32

Velem még az egyetemen nézettek agyba-főbe ázsiai filmeket, és mivel ezek igazán a legelborultabb agymenések voltak, nekem elég hosszú időre elment tőlük a kedvem. Valahogy nagyon nem az én világom.

Bérgyilkos Bohóc 2012.11.21. 13:20:22

A Hosttal is az volt a bajom, hogy egyszerre volt drámai, horror és vígjáték. Önmagukban a műfajok viszonylag jól kidolgozottak voltak (talán a sokszor idétlen ázsiai humorral nem tudok azonosulni), de egyszerűen nem tudok mit kezdeni egy filmen belül ennyi műfaj keveredéssel.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.21. 13:54:26

@Bérgyilkos Bohóc: Ez tipikusan koreai jelenség. Más ázsiai országokban azért konzekvensebben válogatják szét a műfajokat. Mondjuk, ettől lesz a koreai film olyan egyéni - még akkor is, ha közönségfilmről van szó.

.YEZy. · http://asianmovies.blog.hu 2012.11.27. 10:37:18

Én úgy hallottam, hogy a Journey to the West-ben nem játszik Stephen Chow, csak a nevét adta hozzá. Ami amúgy nem is baj, mert a 90-es évekbeli zseniális filmjei óta nem mutatott túl sokat (igen, a Shaolin Soccer és a Pofonok földje sem volt egy nagy durr).
Korea meg Korea, sose tudtak felnőni a japán filmek színvonalához, ráadásul túl vannak a csúcson, a '98-'05 közötti filmjeik óta csak keresik magukat, az igazi művészet az, hogy kiválassza az ember azt a pár jó filmjüket a rengeteg középszer közül.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása