aeon flux

ready for the action now, danger boy?

exkluzív: a sötét lovag - felemelkedés november végétől dvd-n és bd-n Zalaba_Ferenc
2012. október 01. 16:27:54

Kategória: dvd bd 5 komment

A ProVideo jóvoltából nálunk és a DVDExtrán olvashattok először A sötét lovag: Felemelkedés magyarországi DVD- és BD-megjelenéséről. A sajtóközleménynek elöljáróban csak annyit, hogy a film előbb jön és DVD-n is jobb kiszerelést kap, mint vártuk. Örülünk?

November 28-tól Magyarországon is elérhető lesz a Christopher Nolan által rendezett, világszerte hatalmas sikert aratott A sötét lovag: Felemelkedés egy- és kétlemezes DVD-, illetve kétlemezes Blu-ray-változata - jelentette be a Warner Bros. HE. Az említett dátumon számos extra tartalommal két gyűjtői kiadvány is napvilágot lát: Christopher Nolan Batman-trilógiája, a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, és A sötét lovag – Felemelkedést tartalmazó gyűjtődoboz hatlemezes DVD-n, és ötlemezes Blu-rayen is elérhető lesz (leviaz első két epizód a korábban már napvilágot látott extrákkal felvértezve).

A filmrajongók végre hamarosan otthon is élvezhetik a nyár egyik legnagyobb mozisikerét, a Christian Bale, Tom Hardy, Michael Caine, Anne Hathaway, Gary Oldman, Joseph Gordon-Levitt és Marion Cotillard főszereplésével készült A sötét lovag: Felemelkedést. Az egyedi technikával készült, rendkívül látványos akciójelenetekkel teli, fantasztikus szereplőgárdával készült, A sötét lovag filmtrilógiát lezáró, epikus befejező rész több mint 1 milliárd dolláros összbevételével a minden idők legnagyobb bevételeit tartalmazó toplistán jelenleg a 7. helyen áll, megelőzve a 2008-as A sötét lovag eredményeit is.

A kétlemezes DVD-változaton és a BD-n a forgatásról, a háttérmunkákról, a technikai, és színészi felkészülésről tudhatnak meg többet az érdeklődők. Az extra lemezen található, magyar felirattal ellátott kisfilmekből kiderül hogy hogyan készült Christopher Nolan a sötét lovag legendáját lezáró nagyszabású filmre, milyen fejlett technikát alkalmazott egy-egy jelenetnél, és hogy Tom Hardy és Christian Bale hogyan készültek fel a Batman és Bane között lezajló végső nagy ütközetre.

A Christopher Nolan által rendezett A sötét lovag: Felemelkedésben 8 év után Bruce Wayne-nek ismét vissza kell térnie. Miután Batman magára vállalta a Harvey Dent államügyész által elkövetett bűnöket, mindent feláldozott, a hősből üldözött bűnözővé vált. Azonban tette nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békésebb várossá vált, egészen addig, amíg a városban feltűnik a különös álarcot viselő, veszélyes bűnöző, Bane, és egy sötét titkokat rejtegető macskajelmezes betörőnő. A városnak ismét szüksége van a sötét lovagra.

Extrák a kétlemezes DVD-n, és a kétlemezes Blu-rayen:

A BATMOBIL – Nézd meg most először együtt az öt Batmobilt! Tudj meg mindent Batman fegyverarzenáljának leglenyűgözőbb darabjáról, miközben végigköveted a technológiai csoda és kulturális ikon születését és fejlődését.

A LOVAG VÉGE – Részletes áttekintés arról, hogyan valósította meg Christopher Nolan és alkotócsapata a sötét lovag legendáját lezáró nagyszabású A sötét lovag: Felemelkedést.

További extrák:

  • Beneath Gotham – Chritsopher Nolan és a film látványtervezői beszélnek Bane búvóhelyének megtervezéséről, és a kivitelezéséről.
  • Return to the Batcave – Betekintés Batman barlangjának újjáépítési munkálataiba, fényképek, interjúk a kivitelezőkkel.
  • Batman vs Bane – Az alkotók és a színészek beszélnek a Bane és Batman közti végső összecsapásról, a jelenet megtervezéséről, a forgatásról.
  • The Bat– Christopher Nolan új járművet tervezett Batmannek A sötét lovag: Felemelkedéshez. Még több érdekességet megtudhatsz a hangmérnökök munkájáról.
  • Armory Accepted - Nézd meg milyen speciális effekteket használtak a Tank zuhanásakor!
  • The Pit - A földalatti börtön megtervezése, felépítése.
  • Gameday Destruction – Gotham stadionjának felrobbantása.
  • Demolishing a City Street – Betekintés egy-egy utca lerombolásakor használt speciális effektekről.
  • The Chant – Christopher Nolan és Hans Zimmer zeneszerző közös munkája, a film visszatérő zenei motívuma.
  • The War on Wall Street – „Csata a Wall Streeten”
  • Race to the Reactor – a film egyik legfontosabb üldözési jelentének zenei feldolgozása, hangszerelése
  • The Journey of The Dark Knight – Betekintés a történetbe, interjúk: Christopher Nolan, Jonah Nolan, David Goyer, Emma Thomas
  • Gotham’s Reckoning – Az alkotók felidézik Bane karakterének kidolgozását és életre keltését.
  • A Girls Gotta Eat - Kihívások egy ikonikus karakter kiválasztásánál: tervezési folyamat, edzéstervek, a Macskanő.
  • Shadows & Light in Large Format
  • The End of A Legend – Egy legenda véget ér
  • Előzetesek
  • Art Gallery - Képgaléria

Hamarosan a végleges specifikációk és a magyar borítóképek is befutnak.

Címkék

batman the dark knight christian bale morgan freeman michael caine christopher nolan superhero marion cotillard gary oldman anne hathaway dc comics joseph gordon levitt tom hardy provideo the dark knight rises warner bd warner dvd bd magyarorszag dvd magyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr184813791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jamamura 2012.10.01. 16:30:35

Ó, már megint beelőzzük Amerikát! :)

Lord Picard 87 2012.10.01. 17:08:25

Bezony, hogy örülünk :)) És hatalmas nagy dicséret érte, nem tudom kinek, de jár érte, hogy ilyen remek kiadásban jön :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.01. 18:49:22

Ó, egy apróságot elfelejtettünk említeni A sötét lovag: Felemelkedés BD-vel kapcsolatban: az IMAX-ben forgott jelenetek 1.78:1 képarányban lesznek a korongon, szóval aki eddig nem látta IMAX-ben a filmet, az BD-n láthatja majd először teljes valójában.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.01. 20:14:03

már csak a borító legyen jó, és minden szép lesz.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása