aeon flux

ready for the action now, danger boy?

hallgatnivaló: muse - supremacy Angyalosi Ádám
2012. szeptember 26. 19:15:34

Kategória: zene 6 komment

Ez lenne a Skyfall főcímdala?

Hétfő este, egy héttel az album megjelenése előtt a Muse streamelhetővé tette a The 2nd Law cimű új lemezét. Ha még nem hallgattátok, sürgősen pótoljátok be (nálunk a Lángoló Gitároknál pörgethetitek végig), mert fantasztikus az anyag. Addig is álljon itt a Supremacy, mely nem csak az album egyik legjobb dala, de - ahogy azt Dominic Howard a minap elejtette - a banda az új Bond főcímdalának szánná. A nóta tökös, kemény, férfias, és nem utolsósorban elegáns megidézése a két-három évtizeddel ezelőtti rock szcénának, egyszóval minden megvan benne, ami egy Bond dalhoz kell - ráadásul az olimpián már bebizonyosodott, hogy a trió immáron hivatalos nemzeti büszkeség - , ugyanakkor a szorító másik sarkában Adele áll, akiről már jó ideje pletykálnak a filmmel kapcsolatban. Ti kit választanátok?

Címkék

muse bond hallgatnivalo pletykarovat alternative rock

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr524804523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.09.26. 19:34:53

A legtökösebb és -férfiasabb rész az, amikor Belamy orrhangon visítja a számcímet. :)

Az új album számomra inkább kísérletezgető hit'n'miss sorozat, semmint "fantasztikus", de azért nem rossz stuff: respektálom a bandát érte.

VVega · https://debugme.eu/ 2012.09.26. 19:44:23

Részemről inkább ne ez legyen a főcímdal.

AldoWinnfield 2012.09.26. 20:30:02

Az album szerintem csak remek, de nem fantasztikus (Persze szanaszét fogom hallgatni, mert imádom a bandát:), szerintem lehetne ez a főcimdal. Egyébként szerintem az album legjobbja...

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2012.09.26. 22:02:43

Nagyon jó dal, de szerintem csak elemeiben lenne jó Bond főcímdalnak. (Figyelitek a finoman elrejtett Bond témát? És a tipikus Bond főcímzene hangszereket? Ügyes.)

Nem biztos, hogy Adele jobb dalt fog produkálni, de azért várjuk meg, mit alakít. (És ha már; nem kéne annak a bizonyos dalnak lassan fülekre találnia? Egy hónap múlva bemutató...)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.09.26. 22:49:09

@Cseh Dániel: Többek között azért sem hiszem, hogy ebből a nótából Bond-dal lehetne, mert akkor nem egy albumon találkoznánk vele először, hanem kőkemény promóciós "tie-in"-ként. Ezek után maximum másodhegedűs lehet a Supremacy (end credits-dal), de az tény, hogy Adele lassan piríthatna már.

TomPowell25 2012.09.26. 23:33:49

Itt-ott tényleg megidézi a klasszikus Monty Norman féle témát és egész jól, de néhol már túl merész, mindazon által simán lehetne főcímdal (film alatt úgyis mindig meg van vágva, át van fazonírozva, úgyhogy ott meg működhet). Adele-től meg továbbra is félek.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása