aeon flux

ready for the action now, danger boy?

körkérdés: mit tennél, ha bekövetkezne a zombiapokalipszis? Zalaba_Ferenc
2012. július 23. 08:45:46

Kategória: offtopic 25 komment

Nem röhög, a kérdés komoly (na jó, igazából nem): tegnap este lefekvés előtt én magam is a válaszokon rágódtam, s erről a [REC]3 tehet, melyet ugyan nem sikerült teljes egészében legyűrnöm, de az eddig látottak alapján még a második részt is alulmúlja, de ez most nem számít. Ami számít, az az, hogy rágódtam – míg el nem nyomott az álom –, de nem hogy megnyugtató választ nem találtam (nem mintha ebben a helyzetben lenne ilyen), de még azt se tudtam eldönteni, hogy merre induljak, vagy hogy elinduljak-e egyáltalán.

Tudom, a kezdő lépéseket már most meg kellene tennem: fel kéne halmozni a készleteket: hosszan eltartható élelmiszereket és vízkészletet, be kellene szerezni egy rakat tartós elemet, zseblámpát, gyertyákat, időjárás-álló öltözéket, egy kényelmes túrabakancsot (habár én ilyennel még nem találkoztam), térképeket vagy műholdas GPS-t, egy olyan bicskát, ami nem csak mindent tud, de még két hónap múlva is tudni fogja, és nem rohad szét két csepp esőtől, illetve nem törik bele az első csavarba, plusz valami fegyverarzenál sem ártana, habár ennek legális beszerzése Magyarországon (szerencsére) nem egyszerű, de kezdésnek egy némileg módosított kerti szerszám is megtenné.

Ráadásul mindezt három személyre kellene biztosítanom, ami a fiam esetében nem is egyszerű, lévén még csak 20 hónapos, ráadásul a saját lábán nem szívesen közlekedik a lelkem, vagy ha igen, akkor futva és abba az irányba, ami neki szimpatikus: szóval számára biztosítani kellene egy hordozót, leginkább a piggy-bag tűnik ideálisnak, ez viszont azt jelenti, hogy csak egyikünk tud hátizsákot magával cipelni (amiből, jut eszembe, nem hiányozhat a sátor, pokróc, polifoam se - három személyre természetesen), bevásárlókocsival pedig mégsem indulhatunk el.

Feltéve ha el akarnék indulni itthonról. Valószínűleg először otthonunk biztonságában akarnánk kibekkelni az egészet abban bízva, hogy az okosok mindent megoldanak; gond csak akkor van, ha a környék senki földjévé válik, és idővel készleteink is elfogynak. Akkor viszont tényleg menni kell, no de melyik irányba induljunk el?

Jöhetnek az ötletek. Te mennél vagy maradnál a seggeden? Mit és kit vinnél magaddal? Szólóban próbálkoznál vagy egy csapat tagjaként (amelynek ugye megvannak a maga előnyei és hátrányai egyaránt)? Merre indulnál el?

És persze a neccesebb kérdések: mit tennél, ha egy barátod vagy családtagod jönne szembe zombi-kiadásban? Vagy megharapnák egyik hozzátartozódat és a láthatóvá válnának a jelek? És mit tennél, ha téged harapnának meg, hm?

Címkék

trivia zombiemovie post apocalyptic

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr124769731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scal · http://www.fatumteam.com 2012.07.23. 09:46:39

jó hülye kérdések így hétfő reggelre... először is fogadd jó kívánságaimat, de te biztos egy héten belül el tűnnél az élők sorából, aki ebben az oázisban nem talál egy kényelmes túrabakancsot, meg egy normális svájci bicskát - az biztos a nélkülözésben is mindent kritizálna, de nem sokáig, eh eh eh nem igazán értem, miért a gyalogos menekülést részesíted előnyben, egyértelmű, hogy kurva gyorsan fel kell turbózni a kocsit, (gondolok itt pár acéllemezre, meg egy zombigyalura a lökhárítóra - ami ezentúl lök nem hárító lesz, - és a felnikre is lehet hegeszteni pár éles kaszát) aztán szabad rablásban annyi benzint felhalmozni amennyit nem szégyellsz, ugyanez igaz a bevásárlóközpontokra is, vagy egy csomó konzervet lopni, khm, szerezni, vagy eleve bevenni magad egy ilyen helyre ahol a következő 1-2 évet lazán kibírod feltéve, ha nem törik be a hátsó kaput otthonról én mindenképpen eljönnék, mert mivel kertvárosban lakok, félő, hogy a sok közeli szomszéd megzombulna, és kénytelen lennék mindet kinyírni aztán a közeli laktanyát, vagy rendőrséget is útba ejteni egy napon (és máris van fegyver :p) ha mindenki meg van zombulva, akkor ügyesnek meg szerencsésnek kell lenni, ha vannak túlélők, "abban bízva, hogy az okosok mindent megoldanak" - ez mintha az AVP2-ben is elhangzott volna, kedves :D akkor meg megnézni mennyire lehet velük együttműködni, hogy azt a telepített M89-est igazán adják már oda azzal a zsák lőszerrel az otthon elbarikádozása mellett annyi szól (homokzsák, fadeszka, szögesdrót, meg egy két csapda), hogy ha szerencsénk van és kinyírják a villamosművek embereit, akkor elvileg örökre marad áram, meg víz, és azért vízzel sokáig ki lehet bírni, még ha kaja nincs is, ezzel megint csak egy gond van, mégpedig hogy egy kurva kisbolt van a környéken, ami még ha mi domináljuk is, max egy hónapnyi kaját biztosít vagy annyit se, úgyhogy minimum 10 km-re kell elmenni a Metro, Tesco valamelyikébe amíg van internet azon lehetne kommunikálni, de ebben nem bízok, úgyhogy minél előbb eszkábálni, vagy átalakítani egy rádiót, amin lehetne kommunikálni azzal, aki élelmesebb, netalántán ügyesebb ugyanakkor kiindulva a Resident Evil 3 első 10 percéből, meg hogy az emberek még most is át akarnak baszni, hát még ha az életükről lesz szó, lehet nem vinném a túlzásba és csak a barátaimmal kommunikálnék, hogy élnek e wccup, meg ilyesmi egyébként én max a kutyámat vinném magammal (az öl! nyilván sokszor elhangozna, max később úgy ítélkeznék, hogy úgyis zombivá vált volna, de nem kockáztathattam) ha családtag megzombul, hát sajnos lelövöm, ha én megzombulok, akkor meg oly mindegy már, mert nem hiszem hogy tudnék magamról ami fegyveren, meg kaján kívül mindenképpen kell az antibiotikum, gyógyszerek, kötszerek, jód, egy erős kötél, meg valami jó hosszú olvasnivaló, ami pótolni tudja az AE barom kérdéseit

Garott 2012.07.23. 09:49:07

Szerintem a legközelebbi hipermarket a cél. leginkább olyan ami nagyrészt kiesik már a városból (pl a legcélszerűbb egy Auchan. Ott el lehet lenni egy ideig és a készletek is igen nagyok, biztos, hogy semmiből nem lenne hiány. Ráadásul onnan könnyű bármerre elindulni, lévén, hogy autópálya közelében vannak. De azt mindig tudjuk, hogy soha nem a zombik az elsődleges gond. Legalább annyi áldozatot szed a többi túlélővel való találkozás, azt viszont nem igazán lehet sehogysem kivédeni.

todie 2012.07.23. 09:50:41

Először is valóban a megfelelő öltözéket vennék, ez szerintem minimum egy bőrkabát és vastag nadrág kesztyű, esetleg maszk. Ezt kb mindig elhibázzák, úgy kell felöltözni, hogy ne tudjanak könnyen megharapni, szerintem erre felettéb alkalmas egy motoros ruha, protektorokkal, ami van otthon:) utána elkötném a szomszéd terepjáróját: Mitsubishi L200, 2,5-ös turbódízel (hatótávolsága minimum 4x akkora mint az amerikai filmekben lévő v8-as dögöknek) másik szomszéd mezőgazdaságban tevékenykedik, onnan lopnék dízelt, minimum 200 litert. Maroklőfegyverem van, de szintén a szomszédtó intézném a vadászpuskákat. család bepakol (pi víz van otthon vagy 100 liter, azt is). Utána összeszedném a családot, egykét barátot, időközben intéznénk még autót, konvoj. Na ez után jönne a trükkös rész, ugyanis párom franciaországban van, szóval oda vezetne a trip. Miután megtaláltuk őt (vele vannak barátok még, tapasztalt hajósok) irány dél és parton vitorlás önkényes elvétele, lehetőleg olyan, amivel halászni is lehet és ennyi. Hajókáznánk az idők végezetéig, esetleg egykét sziget és SPOILER reméljük nem az lenne mint a Holtak hajnala vége(?):D

Ismeretlen_714493 2012.07.23. 09:51:19

Őszintén szólva én se tudnám eldönteni, hogy elbarikádozzam magam egy biztonságos helyen vagy nekivágják a nagyvilágnak a lehetséges veszélyekkel együtt. Utóbbi esetben viszont családdal együtt vágnék neki, lelkileg nagyon nehéz lenne a szolozás, még úgy is hogy visszahúzódó, magányos alkat vagyok. Megfelelő felszerelés mindenképp szükséges: meleg ruha, hálózsák, élelmiszer, víz, bicska vagy kés, gyufa-gyertya, térkép vagy GPS, sportcipő könnyű terephez, túrabakancs nehezebbhez. Fegyverek: kerti szerszámok vagy egy remélhetőleg egy vadászbolt tartalma (olyan van Magyarországon). Necces kérdések: Hát ezért örülök, hogy nincs zombi apokalipszis mert végezni baráttal vagy családtaggal még úgy is hogy zombivá vált vagy válik...nagyon kemény erkölcsi dilemma, noha vészhelyzetben valószínűleg az adrenalin diktálna. Ha megharapnak egy lehetőséget látok magam számára: puskacső a szájba és ravaszt meghúzni, jöjjön aminek jönnie kell.

Ismeretlen_712744 2012.07.23. 09:54:04

Pont pár napja beszélgettünk erről tesómmal, és a legjobb ötletnek az tűnt, hogy szövetkezünk a velünk szemben lakó ürgével: kemény csávó, akinek többek közt szamurájkardja és láncfűrésze is van, plusz egy elég strapabírónak tűnő terepjárója. Ráadásul amolyan ezermester, aki mindent meg tud javítani. Ha ő esetleg odaveszett, akkor ezeket a cuccait gyorsan begyűjtenénk. A legszerencsésebb szerintem a kis csapat (max 4-5 fős), szóval erre törekednék. Ha már elszabadult a pokol, akkor első dolgom lenne, hogy Tesco és társait meglátogatnám és begyűjtenék annyi hasznos cuccot, amennyit csak lehet. Bár valószínűleg tömeg lenne, a testfelépítésemnek köszönhetően nem sokan tudnák felvenni velem a harcot, szóval ezekben a kezdeti zavargásokban nagy előnyöm lenne. Viszont ha lábon kéne menekülni, akkor valószínűleg nem sokáig húznám. Ha valamelyik családtagom átválva támadna, szerintem meg tudnám tenni, hogy végzek vele, ha viszont még csak az első tünetek jelentkeznének, akkor biztos, hogy nem. Ha engem harapnának meg, nem hiszem, hogy képes lennék öngyilkos lenni, bíznék az utolsó pillanatig, hogy valami csoda folytán megmenekülhetek. A csapatomat viszont otthagynám és elhúznék olyan messzire, amennyire csak tudok.

cineplex · http://www.mazur51.wordpress.com 2012.07.23. 10:18:20

Én ezen a kérdésen már a Holtak hajnala óta rágódok a haverokkal. Mi kis csapatban vonulnánk, fegyvert szereznénk először, aztán jöhet a kaja és társai és amolyan Walking Dead módra vándorolnánk mi is. Egy helyben maradni nem sok értelme lenne.

Lord Picard 2012.07.23. 10:23:06

Én fognám a pörgettyűmet, és hamar kiderülne, hogy álmodok-e vagy sem :D Ha nem álmodok, akkor én is egy nagyobb bevásárlóközpont felé venném az irányt, lehetőleg olyan felé, ami a város szélén van, és addig kihúzni ott, amíg lehet (tapasztalatom szerint nem sok fegyverbolt van idehaza áruházakban, pedig megoldódna a lőfegyver-lőszer probléma). Aztán, durva gyorsan megtanulnék vezetni, mert az sem árt :D Kis, gyors mozgású csapathoz vágódnék, vagy verbuválnék össze, aztán én is vízpartra mennék, fel egy hajóra, és irány a nyílt víz. Szomszédokra nem számíthatok, azok már így is egymásnak esnének :D Szóval, az biztos, hogy nem menekülnék hanyatt-homlok, hozzászoktatnám magam a helyzethez, fejleszteném a lőfegyver használatát és a vezetést és csak utána a menekülés, no meg, ha mindennel kész vagyok, megint előveszem a pörgettyűt :D

exileee 2012.07.23. 10:49:30

Nagy szarban lennék. Zombikat megoldanám, túlélő embertársaimtól biztosan jobban félnék! Amúgy én azt próbálnám meg, ami érthető okokból fel sem merül sokszor a filmekben, éspedig be a kocsiba jól felrakodva és elkezdenék száguldani nyugatnak, lehet ott nincs ekkora para, vagy ha van ott még ilyenkor is biztos jobb minden :)

Ismeretlen_63220 2012.07.23. 11:18:27

Roppant jellemző társadalmunkra, hogy jellemzően mindenki egyedül akar boldogulni. Oldja meg a helyzetet valaki más, én meg túl akarok élni addig valahogy. Pedig szerintem pont ez az a helyzet, amikor muszáj összefogni. Megszervezni a még emberek zombulásának megakadályozását, minél nagyobb területet birtokolni, és megtanulni, hogyan lehet lőszer nélkül zombit ölni. Csapatokban portyázni, és minél több zombit kinyírni. Mi vagyunk az intelligens lények, nem ők, nehogy má ők nyerjenek. Tehát a túlélés kulcsa szerintem a minél nagyobb terület tisztán tartása, fenntartható módon, hogy a terület belsejében lehessen akár élelmet előállítani. Hosszú távra kell berendezkedni, nem arra, hogy még mennek a műholdak, és még van áram. A fenntartható életforma lényege az utánpótlás biztosítása, ezért nem lehet lőszerre és a hipermarket fosztogatására berendezkedni. Szerintem hülyeség a zombi filmekben a módszerek örökös elromlása, mert igenis ha ennyire fenyegető a szitu, és mindenki ennyire be van szarva, akkor bizony oda tudunk figyelni. Nem szabad esélyt adni a zombiknak, és akkor az emberek nyernek. Ha egy ismerősöm elzombulna, habozás nélkül megölném, mert az már nem ő. Ha én lennék zombivá, akkor nem tudom, mi lenne, mert még nem voltam zombi.

Scal · http://www.fatumteam.com 2012.07.23. 11:27:54

bizonyára lennének ilyen szervezkedő emberek is, de a helyzet az, hogy az nem én lennék :D a zombik lehet nem intelligensek, de általában ezt ellensúlyozzák tetemes mennyiségükkel - apropó nem volt tisztázott a kérdés mitől alakulnak ki - vagyis felébredek és zombi vagyok, vagy csak harapás útján terjedhet, esetleg egy másik dimenzióból jönnek ez a hajókázás nem tűnik egy hülyeségnek, sőt hát még akár lehet az Antarktiszra is el lehetne húzni, a zombik általában nem szeretik a hideget, viszont a Zombi 2-ben megettek egy cápát, úgyhogy úszni valszeg tudnak, vagy ha mást nem gyalogolni a tengerfenéken lehet lőszert meg áramot nem tudok gyártani/generálni, de az ember olyan hogy a túlélő ösztön elég jól munkálkodik benne, ha a golyók elfogytak, vagy tegyük fel nem is találnék, akkor eszkábálnék egy íjat, meg nyilat, és azzal már elég jól ellenék - sőt hát azok után, hogy ennyien hipermarketbe mennének lehet inkább elmennék vadászni szarvasra, a bőrét lenyúznám, aki jön és nem négy lába van, azt meg lelövöm, aztán megkérdem hogy zombi volt e, és akkor máris jobban járnék, mint balfasz Viggo Mortensen jah és ha a lovak nem zombulnak meg, akkor a benzin kérdés is megoldva

Ismeretlen_13025 2012.07.23. 11:29:55

szerintem a Word War Z rendesen átgondolta ezt, érdemes elolvasni a témában. MIndenki magában tervezi, de ekkora léptékben ez nem működne, vagy nagyon keveseknek működne.

Ismeretlen_180758 2012.07.23. 11:35:29

Egy korábbi könyvajánlóban írtam a Holtak világáról. Abban komplett haditerv van, ráadásul magyar viszonyokhoz igazítva:) http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2012/05/29/olvastam_a_fekete_ruhas_no__holtak_vilaga/

todie 2012.07.23. 11:35:44

még kiegészíteném a 3. számú hozzászólásomat annyival, hogy a halászhajó megszerzését követően, biztonságos szálláshelyként igénybe vennék olajfúró tornyot/tornyokat. 8. hsz-el ellentétben nem szívesen tennék kísérletet a civilizáció és úgy általánosságban az emberiség megmentésére, nem vagyok benne biztos, hogy fajunk érdemes e erre egyáltalán:) annak ellenére, hogy nincs kifejezetten nagy bajom az életemmel szerintem ki merem állítani, hogy kifejezetten élvezném az egész zombie apokalipszist:)

Ismeretlen_180758 2012.07.23. 11:43:32

Mea culpa, html-t használtam, el is nyelte a rendszer:) Szóval, egy korábbi könyvajánlóban írtam a Holtak világa c. könyvről. Abban komplett haditerv van, magyar viszonyokhoz igazítva:)

hesgotcancer · http://hesgotcancer.blog.hu 2012.07.23. 12:17:33

Én Bill Murray háza felé venném az irányt.

Ismeretlen_145118 2012.07.23. 13:00:27

abszolút zombielandes szabályokkal játszanék. hozzám hasonló fizikai adottságú emberekkel vándorolnék, kerülném a nagy városokat. Egyetlen gyengeségem, h nem tudok vezetni, szóval addig meg kell tanulnom. Ha androidus létrehozza a kolóniáját, akkor arra vennénk az irányt, és csatlakoznánk.

Ismeretlen_45995 2012.07.23. 13:43:10

Ilyen esetekben a városok zombikánaánnak bizonyulnak a táplálékbőség miatt. Kis csapattal egy eldugott alföldi tanyán hoznék létre egy erődítményszerű bázist, ahova csak ismerősöket engednénk be, vagy kaució ellenében menekülőket is, fegyvertelenül (nehogy kiraboljanak). Ott lehetne termelni, állatot tartani (elvégre azért vannak a tanyák). Fegyvert nem fognék, azzal jót eljátszanának a haverok is, inkább egy világos, és a túléléshez nélkülözhetetlen szabályrendszer kidolgozásán és betartásán dolgoznék. Ennek első pontja lenne, hogy mindenki, aki zombi, azt visszaküldjük a halálba. Így megoldódnak az erkölcsi kérdések. Vagy elkötnék egy vitorlást a Balatonon, esetleg végighajóznék a Dunán/Tiszán a Fekete-tengerig. (Ha a zombik tényleg nem bírják a vizet.)

todie 2012.07.23. 13:48:50

@17: szerintem olvasd el Robert Merle-től a Malevil-t, tetszeni fog:) amúgy a Balaton, Duna/Tisza nem nyerő, mert a Balaton egyrészt nagyon sekély és csak apadni fog, most is veszélyben volt a Kék Szalag a vízmélység miatt, a Dunán meg ugy vízlépcső van, amit működtető személyzet nélkül nem kifejezetten vicces igénybevenni:)

Ismeretlen_45995 2012.07.23. 14:38:47

18: jaja, a párhuzam valóban adja magát, erre először nem is gondoltam :)

_renton · http://mozisblog.blogspot.com 2012.07.23. 19:20:39

Ezt már nagyon régen megbeszéltük a barátaimmal. Zombiapokalipszis esetén azonnali találkozó a közeli Gesztenyés Sörkertben!

Ismeretlen_145118 2012.07.24. 00:04:37

south park filmbőll lehetne kölcsönözni az élőpajzs hadműveletet kövér emberekre használva...

Ismeretlen_62806 2012.07.24. 03:16:36

Ha valakit tényleg érdekel a téma, az év legnagyobb videojátékos dobásán, a DayZ-n lehet gyakorolni a szimulációt: http://youtu.be/lhNFjGyYS7c?hd=1

Ismeretlen_1068 2012.07.24. 09:02:09

1: A taplóságért neked se kell a szomszédba menned. Egyébiránt ahhoz képest, hogy a kérdések "jó hülyék", elég derekasan válaszoltál rájuk, viszont totálisan félreértetted a szituációt (ez egy játék). Mondjuk, lehet, hogy neked vannak olyan kapcsolataid és forrásaid, melyek még egy katasztrófahelyzetben is összeütik neked a fantasy Mad Max-autódat kaszákkal és miegymással felvértezve, de még az se tudná magát átverekedni a budapesti káoszon (én a fővárosban tanyázom), melyet a délutáni csúcs is teljesen megbénítja 20km-es körzetben, nem hogy az apokalipszis, amikor mindenki azonnal elindul kifelé. Szóval sok szerencsét az autókázáshoz, és nem különben a rendőrség bevételéhez, ahol a legtöbb "trigger happy" komával hozna össze a sors.

Llew 2012.07.24. 09:09:34

Megkeresni Rickék csapatát és kinyírni Carlt, meg a hülye anyját, hogy a TV nézők ne szenvedjenek miattuk. Rendesen még sosem gondoltam végig, de most, hogy így rákérdeztél, akkor végigveszem. Viszont szerintem nem mindegy, hogy milyen zombi apokalipszis. Viszonylag lassan, betegség módján fertőzős, vagy egyik napról a másikra mindenki átváltozós? Mert előbbinél még egy darabig van valamiféle rendszer, amit a hadsereg próbál fenntartani, mennek a szolgáltatások (víz, áram, kommunikáció), utóbbinál viszont ott marad egy csomó készlet, mert a zombik nem mennek bevásárolni. Azzal kezdeném, hogy első körben biztos összeszarnám magam a félelemtől. Ha realistán nézem akkor nem indulok túl jó esélyekkel. Nagyvárosban élek, vagyis zombi veszélyes terepen, ugyanakkor egyedül, így nincs meg az a veszély, hogy az alvásom közben átváltozó családtag, vagy lakótárs megkajál. Ugyanakkor kaja nekem sem sok van otthon. Mindössze egy gyümölcskonzerv, két májkrém, egy olajoshal, egy kiló rizs, 2-3 tábla csoki, meg talán egy csomag keksz. Szóval elég hamar ki kéne jönnöm a lakásból. Nem iszom ásványvizet, így ha nincs víz, akkor még hamarabb. Gyógyszer szinte semmi nincs otthon, fegyver max a konyhakés, meg a nagy serpenyő, ugyanakkor van túrabakancsom, hátizsákom és jó zseblámpám. Védő öltözetnek szerintem nem kell páncél, mert egy ember egy erősebb vászon nadrágot sem nagyon fog átharapni, ha meg több zombi kap el, akkor azok úgy is kiszednek mindenből. Sok cuccot nem cipelnék magammal, max egy 30-40 literes hátizsákba valót, amivel még könnyen elboldogul az ember, lehet vele futni, stb. Sátor tök felesleges teher, csak csapdába zár éjszakára, polifoam luxus, max hálózsákot vinnék. Mielőtt elindulnék otthonról először a lépcsőházat, illetve a környező házakat lakásokat nézném végig túlélők, de inkább készletek után. Pár házra laknak barátok, őket lecsekkolnám. Ha élnek az oké, akkor máris nem vagyok egyedül, de vegyük a rosszabb verziót, hogy zombik, akkor fejbecsapkodás, lakáskifosztás. Ha eddig túléltem és pár napig kihúzom otthon, akkor utána valószínűleg már találnék elhagyott autókat az utcán. Valami masszívabb gépet kisajátítanék, a többiből leszívnám az üzemanyagot. Első utam nem a város széli szupermarkettekbe vezetne, mert kb. mindenkinek ez jutna eszébe, mint fentebb is olvasható, és vagy már üres lenne, vagy még egymást ölnék az élők a készletekért. Inkább a viszonylag közeli belvárosi plázába mennék. A boltot már addigra valószínűleg kifosztották, de talán a sportszerüzletben akad egy baseball ütő, vagy a késesnél valami jó bicska, esetleg egy utángyárott szamurájkard. Amit persze előbb meg kéne élezni. Az amcsi model itt nem működik, lőfegyverre szerintem nem lehet számítani, max ha valami óriási szerencse folytán elhagyott, de még ki nem fosztott rendőr, vagy katonai járműbe botlik az ember. Ha továbbra is életben vagyok, összeszedtem, amit lehet, esetleg találtam egy jobb kocsit, akkor vagy irány a család, vagy valami cél keresése. Bár masszív zombi fertőzés esetény nem biztos, hogy érdemes lenne kockáztatnom egy többszáz kilóméteres utat. Több nap után a családtagok jó eséllyel halottak, ha mégsem, akkor nem szorulnak a segítségemre, vagy már ők sincsenek otthon. Hosszú távú célként én délebbre venném az irányt, mert igaz, hogy a zombik nem szeretik a hideget, de hidegben emberént is nehezebb boldogulni. Sokkal kellemesebb 20 fokban futni a zombik elől egy nadrágban meg vékony dzsekiben, mint -15-ben nagykabátban, beöltözve. Szóval irány Olasz~, vagy Görögország, esetleg valami kisebb sziget. Útközben inkább hozzám hasonló magányos túlélőkkel társulnék, max 1-2-vel, vagy nagy 50-100 fős vegyes (nők, férfiak, gyerekek) csapatokkal, de csak ha pár nap alatt kiderül, hogy rendes vezetéssel vannak és jól szervezettek, nem csak egy birka horda. Sztereotípiák alapján egy 10-20 fős vegyes csapat rizikós, mert ott nincs rendes hierarchia, jön a ki legyen a főnök, miért ő a főnök, miért az legyen szintű emberi vitázás, egymás fúrása. Ha nem működnek rendesen, vagy túl sok a nő, meg a gyerek, akkor több hátránnyal jár a társaságuk, mint előnnyel. Hasonló méretű egynemű (férfiak) vagy kevés nővel rendelkező csapat meg jó eséllyel fosztogató, többi túlélőt zargató banda. Szóval csapathoz való csatlakozás előtt alapos megfigyelés, felderítés szükséges.

superben 2012.07.27. 11:01:06

Én mindenben követném a szakirodalomban leírtakat! :) http://en.wikipedia.org/wiki/The_Zombie_Survival_Guide Mindenkinek ajánlom akit kicsit is érdekel a téma. Megdöbbentően átgondolt, részletes és igen hasznos olvasmány. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása