aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bd-hír: prometheus, a bővített változat? Zalaba_Ferenc
2012. június 11. 07:12:05

Kategória: 6 komment

Nem kérdés, hogy melyik filmről beszélnek most a legtöbbet szerte a világban: sokan azért, mert csalódtak, sokan azért, mert az utóbbi évek egyik leglátványosabb blockbusterét tudták be általa, sokan pedig azért, mert egy új sci-fi mesterműként tekintenek rá, ám egy biztos: kérdőjelek mindenkiben felmerültek, és talán ezek egy részét a film ősszel megjelenő DVD/BD-változata pontokká alakítja majd át.

Nem kérdés, hogy melyik filmről beszélnek most a legtöbbet szerte a világban: sokan azért, mert csalódtak, sokan azért, mert az utóbbi évek egyik leglátványosabb blockbusterét tudták be általa, sokan pedig azért, mert egy új sci-fi mesterműként tekintenek rá, ám egy biztos: kérdőjelek mindenkiben felmerültek, és talán ezek egy részét a film ősszel megjelenő DVD/BD-változata pontokká alakítja majd át.

A Collidernek adott interjújában Ridley Scott ugyanis arról beszél, hogy annak ellenére, hogy szerinte a moziban látott verzió a rendezői változat, ő egy olyan üzletember, aki nem választja szét a bizniszt és a művészetet, aki nem hadakozik a stúdióval vagy a nézőkkel, ha azok szerint nem kommunikál velük eléggé, akkor megoldja ezt a problémát - mondjuk, egy választható bővített változat keretében.

A film első vágása 147 perc körüli volt, melynek lerövidítését a stúdió érthető okokból támogatta (a rövidebb játékidő több vetítést, a több vetítés több eladott jegyet eredményez), és Scott szerint kb. félórányi olyan jelenet került a vágópadlóra, mellyel lehet játszani: ezek egy részét valószínűleg vissza is fogja helyezni a filmbe - a jelenlegi elképzelések szerint úgy húsz percet -, de lesznek olyan kimaradt jelenetek, melyek ugyan felkerülnek a korongra, de a filmből kilógnának. Az egyik ilyen a film zárását érinti, így a fenti interjúra tényleg csak az kattintson, aki már látta a Prometheust.

A magam részéről nem hinném, hogy ez a verzió a filmben elhangzott kérdések mindegyikére választ adna majd. Scott nem véletlenül fordult Lindelof forgatókönyvíróhoz: olyan filmet akart, amely ugyan megmutat egy nagyobb tervet, egy nagyobb univerzumot, de nem tárja fel annak minden szegletét - ezt a néző is megteheti magában (én is próbálkoztam), vagy ha a film sikeres lesz (márpedig az első hétvégi adatok és a nemzetközi bevételek azt mutatják), akkor majd az esetleges folytatások. A bővített változat szerintem inkább a karaktereket mélyíti majd tovább, az ő elhelyezésükben segít majd - Guy Pearce és Charlize Theron is arról beszélt egy közös interjúban, hogy sok jelenetük került kukába. Hogy pontosan melyek, az majd csak ősszel derül ki.

Címkék

alien sci fi charlize theron ridley scott guy pearce michael fassbender noomi rapace prometheus alternative version fox bd bd hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr594769579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_87170 2012.06.11. 11:05:53

Bár szidni illik, én meghajolok előtte, és bár plusz jelenetekért kell könyörögni, szerintem (is) így kerek egész, de minden plusz percnek nagyon örülök, csak tényleg ne kezdjen el válaszokat adni! Ennyi felfedeznivalót már régen kaptam moziban, főleg látványfilmtől, úgyhogy köszönöm, de nem akarok felvilágosulni jobban! A lényeg nagyon szépen benne van a mozi/rendezői változatban is!

batboy 2012.06.11. 11:55:31

SPOILER! még több Vickerst, még több Weylandot! mondjuk örülnék, ha néhány jelenetből kiderülne, hogy miért a Guy Pearce-t kasztingolták egy hótöreg fickó szerepére. nyilván nem csak a sminkesnek akartak munkát adni.

Ismeretlen_698494 2012.06.11. 11:58:52

Várjuk szeretettel, de csak ősszel jön remélem, mert még valahol csak nyár végén lesz a premier. Ott is menjenek csak a moziba megnézni az emberek:) Én amúgy 1-2 apróbb magyarázatnak örülnék a rendezői változatban a nagyobbakat persze meghagyva a folytatásnak.

Ismeretlen_112472 2012.06.11. 12:35:20

SPOILER! 3. Guy Pearce szerepeltetését én sem értettem. Ráadásul csak a vetítés után esett le, hogy kit is alakított valójában. Film közben egyáltalán nem hiányoltam. Mondjuk az látszott a vénemberen hogy mindaz csak máz rajta, és így meg voltam róla győződve, hogy majd a Tervező visszafiatalítja az űrhajó irányító részlegében, vagy valami hasonló,és biztos ezért nem egy eleve öregemberrel játszatták el ezt a szerepet... Erre meg kapott egy kiszabott fülest a Tervezőjétől, és rögtön megtudhatta hogy hol a helye az univerzumban... :D Na ez egy nagyon jó húzás volt a történet készítőitől! :) SPOILER VÉGE! Magát a BD megjelenést már nagyon várom! Kíváncsi leszek hogy mi plusz dolgok kapnak még helyet a kék korongon. Ezzel a filmmel kapcsolatban egyszerűen mindenevő vagyok!

travis bickle 2012.06.11. 12:55:12

Ez nagyon jó hír! :) Nekem ugyan tetszett a film, olyan 7 pont körüli, de pont ez vele a legnagyobb baj, hogy nem kerek, nem egész, sok mindenbe belecsap, ami csak úgy lóg a levegőben. Plusz férne még bele feszültség, paranoia, és vérengzés is. :) Ja és nem pofázásról, meg szájbarágásról beszélek, de több olyan elemi is van a forgatókönyvnek, amit így, ebben a verzióban egyszerűen lehetetlen értelmezni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása