aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: nathalie második élete [la délicatesse] (2011) Takács Máté
2012. május 09. 15:19:57

Kategória: 3 komment

A címszereplő Nathalie (Audrey Tautou) létezésének tituláris szakasza azután köszönt be, hogy munkahelyén összehozza a vakvéletlen(?) a Svédországból származó Markus Lundllel (François Damiens), aki jámbor, csendes, és nem meglepő, ám mulatságos módon olyan az ábrázata, mint egy svédnek: nem előnyös.

A címszereplő Nathalie (Audrey Tautou) létezésének tituláris szakasza azután köszönt be, hogy munkahelyén összehozza a vakvéletlen(?) a Svédországból származó Markus Lundllel (François Damiens), aki jámbor, csendes, és nem meglepő, ám mulatságos módon olyan az ábrázata, mint egy svédnek: nem előnyös. Ezzel előszeretettel viccelődik nem túl polkorrekt módon a film, talán túl sokszor is, de fogjuk rá, hogy a franciák már csak ilyenek. ;)

Továbbá olyanok, hogy képesek bárkit bárkivel összeboronálni. A divatos kosztümökbe öltözött őzgida és a nagymelegben is kötött pulóverben feszítő jegesmedve nem a megszokott párosítás, és amint utóbbi szerelmi- és önvívódásaival együtt színre lép, előbbi mintha a kelleténél jobban háttérbe szorulna. Szó se róla, mulatságos fazon ez a Markus, ámbár az egészségesnél kicsit gyerekesebb, de a lényeg egyébként meg az: Nathalie-ért jöttünk moziba, kéremszépen.

Mert hát nem csoda, hogy Audrey Tautou konstans pontja a hazai mozilátogatók figyelmének: már bájos tekintete is elegendő ahhoz, hogy egy bizonyos nézőhányad újra és újra befizessen rá, s ez immáron tíz esztendeje megy így. Az Amélie csodálatos életét így címében megidézni igazából szükségtelen húzás volt, a David Foenkinos könyvéből készült romantikus film ráadásul mindenben a (magyar) nézők kedvére tesz. Kellemes tempót diktál, megnyugtató színvilágot áraszt (de lehet, hogy ezt csak a poszter miatt mondom), üdítően humoros, csak annyira drámai, amennyire ezt a történet feltétlenül megköveteli talán nem olyan őszinte az egész, mint kellene, de oda se neki, ha cserébe tényleg derűs hangulatba hoz. Úgyhogy ne csak éjsötét árnyakban tessék gondolkodni mostanság.

Címkék

kritika comedy audrey tautou romance eurocinema 7csillagos ristretto distribution

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr164541919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2012.05.09. 15:57:22

S ebben a filmben legalább jól néz ki, csak mert a Chanel-filmben nagyon csúnyácska volt. Nem maszkmesterien csúnya, hanem szimplán csak csúnya - mint mostanság Jolie.

Ismeretlen_82723 2012.05.09. 16:29:55

1: Te összevissza beszélsz...a "csúnya" és Jolie vagy Audrey Tautou neve egy mondatban egyszerre számít nyelvi, stilisztikai és helyesírási hibának!

Ismeretlen_1068 2012.05.09. 16:37:53

Oké, akkor esetleg valaki olyan megválaszolná a kérdésemet, akinek nem nőtt rózsaszín hályog a szemére? :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása