aeon flux

ready for the action now, danger boy?

oscar special: win/fail Zalaba_Ferenc
2012. február 27. 12:15:28

Kategória: 9 komment

Most, hogy megvolt a 84. Oscar-átadó (élő közvetítésünket, és a hozzá tartozó kommenteket itt olvashatjátok), minden filmbuzi értékel. Részemről két mondatban: Billy Crystal bevetésével az Akadémia felhagyott a kísérletezgetéssel, és a programmal úgy zusammen űztek biztonsági játékot, ami érthető is, hisz legutóbb (is) elég csúnyán felsültek. Ugyanakkor a díjak kiporciózása sem okozott világrengést, és még Aladeen tábornok is csak a vörös szőnyegen kavarta fel a port, nomen est omen. Persze, neked is, nekem is nyert/veszített a kedvence, te is, én is elégedett/elégedetlen lehetsz/lehetek valamivel, és ezt napestig lehetne ragozni, úgyhogy csak két dologra lennék kíváncsi: szerinted mi volt az est legnagyobb győzelme és veresége? Szerintem...

...fail: Emmanuel Lubezki ötödik jelölését (The Tree of Life) nem tudta szoborra váltani, helyette Robert Richardson zsákolt, immáron harmadszor.

...win: Évek óta a legjobb idegennyelvű film kategóriája a legkritikusabb, és most az nyert, amelyik igazán megérdemelte: a Nader és Simin.

Címkék

oscar trivia the tree of life dijszezon dijszezon 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr64541575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.02.27. 12:22:36

Legnagyobb győzelem: a forgatókönyv nyertesek. Én arra számítottam, hogy majd a "két nagy" benyeli őket. Legnagyobb vereség: a Hadak útján egyet se kapott szerencsére:) Ezért kár is volt jelölni.

chris92 2012.02.27. 12:28:51

Legnagyobb győzelem: Hogy volt olyan kategória ahol nem a két nagy nyert Legnagyobb veresség: Lubenzki mellőzése, ami felháborító

Eszter 2012.02.27. 12:28:52

ugyanígy a Tree of Life-ot és a Nader and Simint emelném ki

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu 2012.02.27. 12:29:14

Fail: a Moneyball egyet sem kapott, és ezért a szerintem legjobb Brad Pitt sem. Win: ......az a helyzet, hogy igazából nem is tudok olyat mondani, aminek nagyon örülnék, vagy ami olyan hatalmas győzelemnek minősülne az én szememben (A Nader és Simin még pótlásra vár). Woody megkapta, ez meglepett (tegnap láttam és tényleg kiváló a film).

milanman 2012.02.27. 12:36:49

fail: Nem Emma Stone volt a házigazda, pedig egy egész életre el tudnám nézni és hallgatni, annyira imádni való. Viccet félre téve Lubezki nem díjazása felháborító. win: A komolyabb kategóriákban nem volt igazságtalan győztes szerintem, szemben a tavalyi évvel a "fődíj" is megérdemelt helyre került. :)

jjncaa · http://bowl.hu/ 2012.02.27. 13:14:43

fail: Moneyball, az utóbbi évek legjobb sportfilmje többet érdemelt volna win: Undefeated, sose gondoltam hogy egy amerikaifocis témájú mozi dokumentumfilm kategóriában bármikor is megelőzhet mondjuk egy háborúsat és igen, néztem sportfilmeken kívül mást is :) a Hugo pl. szerintem annyira szép tiszteletadás, hogy még egy könnycseppet is elmorzsoltam a végén

duwy 2012.02.27. 14:59:51

fail: A sok műnek ható, a természetességet teljességgel nélkülöző poén. + egy filmes fail: a The Artist győzelme a fő kategóriákban. win: Szerencsére a The Artist forgatókönyvét még így sem merték díjazni, az azért elég súlyos lett volna.

Gameface 2012.02.27. 17:34:27

vejnstejn egy zseni, nincs mese. viszont őt rühellem a legjobban egész hollywoodban. fail még: a tavalyi jelöltek volt csomó tesztoszterontól duzzadó alkotás, idén egy sem, helyette nyugdíjas-filmek. lehet a hurt lockerrel letudták a tökös-filmek díjazását egy évtizedre :-)

robeeX · http://aeonflux.freeblog.hu 2012.02.27. 18:22:40

brad pitt mindkét filmje hoppon maradt.pedig nekem az a 2 tetszett a legjobban idén.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása