aeon flux

ready for the action now, danger boy?

the thing: egy alternatív befejezés Zalaba_Ferenc
2012. február 09. 13:12:41

Kategória: 8 komment

Leírtam már százszor: a The Thing-remake közel sem olyan rossz, mint ahogy azt a kritikák állítják, ám ahogy napról napra újabb információk bukkannak fel a hátteréről, ez a film bizony lehetett volna sokkal jobb is. Az "elolvasom" után kibeszélem a leforgatott, ám a stúdió által túl komplikáltnak vélt, ezért visszadobott alternatív befejezést. Vigyázat: nagyon spoileres írás!

Leírtam már százszor: a The Thing-remake közel sem olyan rossz, mint ahogy azt a kritikák állítják, ám ahogy napról napra újabb információk bukkannak fel a hátteréről, ez a film bizony lehetett volna sokkal jobb is. Íme egy leforgatott, ám a stúdió által túl komplikáltnak vélt, ezért visszadobott alternatív befejezés leírása. Vigyázat: nagyon spoileres írás!

A film utolsó felvonása az idegen űrhajóban játszódik, melyet 100.000 év után újra beindítanak, a jégtakaró elolvad, Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) és Sam Carter (Joel Edgerton) pedig épp behatolnak, hogy megakadályozzák azt, hogy a Dolog kereket oldjon. Odabent viszont nem egy tetris-szerű valamit (irányítópult?) találnak, hanem egy halott idegent, aki láthatóan végzett magával. A háttérsztori szerint ugyanis az idegenek mintákat gyűjtögettek egy másik bolygón, és így akadtak a Dologra, amely a felszállást követően kiszabadult, és elkezdte begyűjteni a hajó személyzetét. A pilóta felismerte, hogy ebből óriási baj lehet, ezért a közelben lévő Föld sarkvidéke felé irányította a hajót, és miután megbizonyosodott arról, hogy a becsapódás helye lakhatatlan, és az ütközés mindenkivel végezni fog - így a Dologgal is -, hát magával is végzett. Csakhogy a Dolog túlélte a becsapódást, de ezt mi is tudjuk.

Na most, mikor Kate felismeri a szituációt, az időközben a hajó irányíthatósága miatt félig a halott idegenné átalakult dr. Sandorson ráront, ám Kate előkapja a kézi gránátját, és azzal fenyegetőzik, hogy mindkettejüket felrobbantja. Ekkor jön be a képbe az időközben szintén Dologgá alakult Carter, és rövid mérlegelés után elégeti dr. Sandorsont, mert így ő maga életben maradhat, Kate pedig pillanatig se fog rá gyanakodni... aztán ezt követi az ominózus fülbevalós jelenet.

Az alábbi kép ezt, a stúdió által túlságosan bonyolultnak titulált jelenetet illusztrálja: balra láthatjátok a halott idegent.

Félig persze megértem a stúdiót, hogy nem engedélyezett olyan jelenetet, amely nem elég egyértelmű (hisz a háttérsztorit nem lehetett volna megmagyarázni), viszont ezzel a sci-fit ölték ki a filmből: azt a műfajt, mellyel mostanság nem lehet Dunát rekeszteni...

Címkék

horror remake sci fi hollywood prequel the thing joel edgerton alternative version mary alizabeth winstead

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr54541468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2012.02.09. 13:13:57

A rendező eredeti kommentárja a képhez: "Remember the "Pilot version" instead of the "Tetris version." In the Pilot version Kate walks in this room and sees a dead pilot hanging. He was the last pilot alive and Kate sees that he killed himself because his air pipe was cut (basically Colin in space). The back story was that this Alien pilot race collected specimen from different planets and The Thing was one of them, broke free and killed all the Alien species in the ship (pod room). The pilot kills himself and crashes the ship on purpose, hoping that it would kill the Thing. Of course it doesn't, it climbs out and freezes himself. So back to Kate. She sees the dead pilot and Sander who has now taken the form of the pilot (he has the genetics because of his spaceship slaughter fest 100.000 years before), and has started up the ship. Sander attacks Kate in pilot form and corners Kate, who pulls her last grenade and threatens to blow them both up. In that moment Carter runs in and sees what she is doing and blows up the Sander-Thing just to convince Kate that he is human. (he basically has no choice because if he fries Kate with his flamethrower everybody would blow up). Little complicated but we filmed this. What you see on the pic is Pilot/Sander-Thing being burned by Carter (ref for CGI). Studio didn't liked this (too complicated and till some degree they were right) so we had to lose the backstory and replaced the pilot with the Tetris. They thought that the pilot wasn't scary enough, so we created the Sander Thing the last minute (which shows unfortunately)."

Ismeretlen_1068 2012.02.09. 13:19:00

PLUSZ a rendező magyarázata arra, hogy végül miért vetették el: "Matthijs van Heijningen: what had to be done was showing the slaughter fest while Kate was going through the ship, seeing multiple pilot aliens being dead, half transformed, burned. Something terrible had happend in the ship. I liked that idea because it would be the Norwegian camp in space. Kate sees the pod room and one pod being broken, giving her the clues what happened. What didn't worked was that she want to find Sander and stop the ship from taking off and still solve the mystery in the ship. These two energies were in conflict."

creeper 2012.02.09. 15:16:55

Úúúúúú, ez tetszik! De jó lenne, ha ez a jelenet szerepelne a korongon is!

Ismeretlen_1068 2012.02.09. 15:31:03

A korongon sajna nem fog, ott egy olyan "alternatív befejezés" lesz, amit tulajdonképpen láttunk a filmben is, csak feliratokkal szétdarabolva.

creeper 2012.02.09. 15:40:13

Kár. :( de így örülök, hogy leírtad, mert nagyon izgalmas ötletről van szó. Nekem pont a szétdarabolás miatt lett különösen tetszetős, bele is borzongtam - az ember azt gondolná, el is felejtették, milyen dolog már, aztán kis epizódocskákban, ízlésesen csepegtetik.

Ismeretlen_184789 2012.02.09. 18:05:39

A 1982-es filmnek ha jól tudom nem volt alternatív befejezése, ezt rosszul tudom Jama ? Amúgy már csak azért is imádom azt a filmet, mert iszonyat milyen jó nézői/rajongói magyarázatokat lehet erre, arra olvasni a befejezés értelmezéséről...

Ismeretlen_1068 2012.02.09. 23:41:23

6: De volt! A werkben van is néhány fotó MacReadyről, ahogy egy szobában ül - valszeg épp kihallgatás előtt vagy után.

Ismeretlen_184789 2012.02.09. 23:55:45

Ez nem az a verzió, hogy egyedül ő menekült meg, és éppen vérvizsgálatra vár, amiből kiderül hogy ő nem a "Dolog" ?! Kicsit utána olvasgattam, hogy bár felvették ezt a befejezést még tesztvetítésre sem került be ez a képsor. - Childs figurája akkor gondolom ebben az esetben meghal a robbanásban. Mindenesetre kevés olyan film van aminek ennyire tetszik a "nem szájbarágós" de átkozottul eltalált vége(eredeti).

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása