aeon flux

ready for the action now, danger boy?

cloud atlas: képek, sztori, minden Zalaba_Ferenc
2011. december 28. 09:16:52

Kategória: 5 komment

Kéztörés ide vagy oda, a Cloud Atlas címre hallgató ambiciózus sci-fivel muszáj részletesen foglalkozni - nem csak azért, mert ez lehet a szebb napokat látott Wachowski-fivérek-testvérek nagy visszatérése (egyben utolsó lehetősége a bizonyításra) - hanem a Prometheus mellett ez a film lehet a (komolyan vehető) sci-fi műfajának megmentője.

Kéztörés ide vagy oda, a Cloud Atlas címre hallgató ambiciózus sci-fivel muszáj részletesen foglalkozni - nem csak azért, mert ez lehet a szebb napokat látott Wachowski-fivérek-testvérek nagy visszatérése (egyben utolsó lehetősége a bizonyításra) - hanem a Prometheus mellett ez a film lehet a (komolyan vehető) sci-fi műfajának megmentője.

A sztori részletei egyelőre ködösek, de azt már tudni, hogy a film egésze hat különböző kisebb történetből áll össze, melyek annak ellenére fonódnak egymásba, hogy különböző korokban (múltban, jelenben és jövőben) játszódnak; eme összefonódás egyik sarokpontja pedig az, hogy a különböző korokban, sztorikban felbukkan a színészek több szerepet is eljátszanak. És ha már itt tartunk: a szereposztás elég súlyos: Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Ben Whishaw, Susan Sarandon, Jim Broadbent és Hugh Grant mellett a The Hostból és a Sympathy for Mr. Vengeance-ből ismert Bae Doona is feltűnik (lásd alanti képet)...

...és ezúttal a Wachowskiék nem egyedül viszik el a balhét: a filmet Tom Tykwerrel közösen írják és rendezik, méghozzá úgy, hogy a hat sztoriból hármat Tykwer dirigál, hármat pedig ők. Azon is látszik, hogy a Matrix rendezőpárosa mindent egy lapra tett fel, hogy az első hivatalos képen nem színészeket, hanem őket láthatjuk (Tykwerrel és más stábtagokkal), pedig Terrence Malickhoz hasonlóan ők sem szeretnek a média előtt mutatkozni (vajh, miért?).

Szerencsére eme közepesen unalmas képek mellett két vázlat is kijött, melyeket klikkre nagy méretben is megtekinthettek.

A lényeg: kevesebb filozofálgatást, több történetet!

Címkék

fantasy sci fi hugh grant halle berry susan sarandon wachowski tom hanks hugo weaving concept art tom tykwer cloud atlas asian cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr774541237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Süti 2011.12.28. 11:26:07

várós. erről jut eszembe, tegnap megnéztük a lányommal a mátrix első részét, és végig azon filóztam, hogy mekkora mérföldkő volt ez a film. látványban, sztoriban, összhatásában. a folytatások már kevésbé...

n4nom4n · http://n4nom4n.tumblr.com/ 2011.12.28. 11:45:29

vagy-vagy (szemét-nagyon jó)

sidek · http://sidek.blogspot.com 2011.12.28. 12:49:45

Így első blikkre ez egy Matrix 4 lesz. De nem baj.

hami 2011.12.28. 15:07:49

Még egy-két komoly sci-fi van előkészületben, nem? Van a Neill Blomkampnak az Esylum, A Tron Legacy rendezőjének az a felhővárosos, az Akira, az Alita, ezeknél már beindultak a munkálatok, vagy csak lógnak a levegőben?

B. 2011.12.28. 16:26:51

"A sztori részletei egyelőre ködösek..." Má' mé' lenne ködös? Ez az azonos című regény feldolgozása lesz, úgyhogy ha valami, akkor a történet nagyon is egyértelmű. :) A kérdés csak az, hogy hogyan fognak hozzányúlni, hogy tudják filmre vinni. Egyébként nekem a storyval és az egész filmmel - a képeket látva főleg- olyan Sucker Punch-os érzésem van...remélem ez jobban fog elsülni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása